Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Solingen: Η καταστολή της βίας φέρνει τραγικές συνέπειες - Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ οδηγεί σε ΣΦΑΓΕΣ όπως η χθεσινή


Εδώ μπορείτε να πάτε απευθείας στο σχολιασμό του βίντεό μου, την αρχή του οποίου αναπαράγω εδώ ως κείμενο:



Δολοφονία στο Solingen: Τρεις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματισμένοι, μερικοί προφανώς εξακολουθούν να βρίσκονται σε θανάσιμο κίνδυνο. 

Είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Είναι ανατριχιαστικό αυτό που συνέβη εκεί. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στα θύματα και τις οικογένειές τους. Δεν ξέρεις καν τι να πεις. Το μόνο που έχετε πραγματικά να κάνετε είναι να σιωπήσετε και να θρηνήσετε σιωπηλά. Αποκόπηκαν στη μέση της ζωής. 

Και όμως πρέπει να μιλήσετε για όλη αυτή την τρομερή ιστορία. Και επίσης για το γεγονός ότι αυτή η σφαγή συνέβη σε ένα φεστιβάλ ποικιλλομορφίας, όπως ονομάστηκε το φεστιβάλ της πόλης στο Solingen. 

Και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, φαίνεται ότι το όλο θέμα είναι μέρος ενός γνωστού μοτίβου.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για έναν Άραβα επιτιθέμενο.

Η αστυνομία αρχικά δεν ήθελε να πει τίποτα. Εν τω μεταξύ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο δράστης έχει "νότια" εμφάνιση – αυτό λέει στην έκκληση αναζήτησης – και ότι είχε πλήρη γενειάδα, που είναι τουλάχιστον πολύ σαφείς ενδείξεις ότι αυτό που θεωρείται το μεγάλο ταμπού στη χώρα μας ισχύει εδώ.

Αυτό για το οποίο δεν πρέπει να μιλάτε, ότι ήταν πιθανώς μία ισλαμιστική επίθεση ή ότι θα μπορούσε να έχει ισλαμιστικά κίνητρα.

Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ακόμη, αλλά υπάρχουν πολλά να ειπωθούν γι' αυτό. Και ένας υπάλληλος μου έγραψε ένα email σήμερα με ένα απόσπασμα από τον δήμαρχο του SPD Tim Kurzbach του Solingen, ο οποίος έγραψε στο "X" τον Δεκέμβριο του 2023: «Θέλουμε να γιορτάσουμε το #Solingen μας. Η πόλη μας, η οποία έχει γίνει το σπίτι ανθρώπων από περισσότερα από 140 έθνη. Άνθρωποι που ζουν μαζί ειρηνικά και φιλικά εδώ». Υπάρχει μια τεράστια υποψία ότι τελικά δεν είναι τόσο ειρηνική.

Το Solingen συμμετέχει στις πρωτοβουλίες «Ασφαλείς λιμένες» („Sichere Häfen“ ) και «Θαλάσσια Γέφυρα» („Seebrücke“). Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν και είναι ο δήμαρχος του SPD Kurzbach, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι επίσης ένας από τους κατηγορούμενους για υπόθεση λαθρεμπορίου.



Όταν κοιτάζω τα πρωτοσέλιδα, είναι αξιοσημείωτο ότι οι άνθρωποι αποφεύγουν για άλλη μια φορά να μιλήσουν ξεκάθαρα. Η Süddeutsche έχει ένα μεγάλο σχόλιο: «Έχουμε πρόβλημα με τη βία στη Γερμανία». Αγαπητοί συνάδελφοι από τη Süddeutsche Zeitung, στα μάτια μου πρόκειται για προπέτασμα καπνού ...

Ακούστε τη συνέχεια του σχολιασμού μου εδώ – στο βίντεό μου...





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!