Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Γιατί το WiFi είναι τόσο μ ο ν α δ ι κ ά ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ;


Duga 1 — Εικόνα από Artem Zhukov on Unsplash


Έκθεση σε ραδιοσυχνότητες, πολλαπλασιαστές με διαμόρφωση παλμού, διαταραχή του εγκεφάλου ELF 10Hz και επίδραση μνήμης WiFi στους ιστούς του σώματος.
23 ΟκτωβρIου 2024






Απεχθάνομαι το WiFi για αυτό που έχει κλέψει από τους πελάτες μου - την υγεία, την ειρήνη, τα μέσα διαβίωσης και αναμφισβήτητα - τη ζωή τους. 

Το απεχθάνομαι γιατί μας χωρίζει, μετατρέποντας τους τόπους εργασίας, λατρείας και κατοικίας σε ακατοίκητες ερημιές. 

Το απεχθάνομαι για την ύπουλη δύναμή του να παρασύρει τους ανθρώπους εν αγνοία τους σε μια ζωή που χαρακτηρίζεται για πάντα από ηλεκτρική ευαισθησία και για το πώς στρατολογεί τους ανυποψίαστους – χρήσιμους ηλίθιους – για να βλάψουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους, βαθαίνοντας την τραγωδία αυτής της αόρατης δύναμης.


Γιατί το WiFi ονομάζεται τόσο συχνά ως αιτία καταστροφής της υγείας και της ζωτικότητας μεταξύ των πελατών μου και των συναδέλφων μου που πάσχουν; Τι ακριβώς είναι αυτό για το WiFi που φαίνεται τόσο ασυμβίβαστο με τη ζωή; Γιατί, παρά τη γνώση της βλάβης, συνεχίζουμε να την αποδεχόμαστε και να την περιμένουμε παντού; Ποιες είναι οι λύσεις;

Φυσικά, με απλά λόγια, η έκθεση σε WiFi ισοδυναμεί με έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων - αυτό είναι προφανές - αλλά η πιθανή βλάβη φαίνεται πολύ δυσανάλογη με αυτό που θα μπορούσε να αναμένεται δεδομένης της μετρούμενης έντασης έκθεσης.


Μεταφέρεται με ήχο στο μακρινό παρελθόν

Ένας οικείος ήχος, όπως ένα τραγούδι ή μια φωνή, μπορεί αμέσως να σας μεταφέρει πίσω σε μια στιγμή ξεχασμένη, φέρνοντας μαζί του ζωντανές αναμνήσεις και συναισθήματα. 

Την πρώτη φορά που άκουσα WiFi, μεταφέρθηκα πίσω στη δεκαετία του 1970 - θυμήθηκα αυτόν τον ήχο! Γιατί, αναρωτήθηκα, ακούω τον «ρωσικό δρυοκολάπτη» σε αυτόν τον μετρητή ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF);

Ως κάποιος που έχει υποφέρει εδώ και δεκαετίες από την απερίσκεπτη εξάπλωση της επιβλαβούς ανθρωπογενούς ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF) και βοήθησε πολλούς άλλους μέσω των δοκιμών τους, έχω αναπτύξει μια βαθιά εκτίμηση για τη μοναδικά καταστροφική δύναμη γνωστή ως WiFi. 

Δεν είμαι επαγγελματίας επιστήμονας, ερευνητής ή γιατρός, αλλά δεν είμαι χωρίς εμπειρία και θα ήθελα να μοιραστώ μερικές από τις σκέψεις μου σχετικά με το γιατί πιστεύω ότι το WiFi είναι τόσο μοναδικά επιβλαβές.

Πιστεύω ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερεις μοναδικοί τύποι βλάβης από την έκθεση σε ακτινοβολία WiFi:



Η ίδια η έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων

Ένα «πολλαπλασιαστικό» αποτέλεσμα από το παλμικά διαμορφωμένο RF που μεταφέρει τα δεδομένα

Το 10Hz διαμόρφωσε την επίδραση ELF στον εγκέφαλο, διαταράσσοντας τους φυσικούς ρυθμούς

Η επίδραση της μνήμης WiFi έξω από τον εγκέφαλο - συλλαμβάνει τραύμα μέσα στους ιστούς του σώματος

Ακτινοβολία RF στον πόλεμο - Η υπόθεση της πρεσβείας της Μόσχας


Ίσως η πρώτη πράξη πολέμου με τη χρήση ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων ήταν η λεγόμενη «Υπόθεση της Πρεσβείας της Μόσχας» - πολύ πριν από τον «Δρυοκολάπτη», τον οποίο θα συζητήσουμε σε λίγο. Πρώτον, θέλω να επισημάνω το βάθος και το εύρος της γνώσης σχετικά με την πρόκληση βλάβης με ακτινοβολία RF που υπήρχε πολύ πριν μπει στο παιχνίδι ο δρυοκολάπτης.

Να τι συνέβη στη Μόσχα: Από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1970, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα βομβαρδίστηκε με ακτινοβολία μικροκυμάτων χαμηλού επιπέδου (RF), γνωστή ως υπόθεση της πρεσβείας της Μόσχας. Αυτή η μυστική επιχείρηση στόχευε το προσωπικό της πρεσβείας, εκθέτοντάς το σε ακτινοβολία RF σε συχνότητες πολύ κάτω από το θερμικό κατώφλι, αλλά οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ήταν βαθιές. Σήμανε συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ώθησε δεκαετίες έρευνας σχετικά με τις βιολογικές επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας, αποκαλύπτοντας συνδέσεις με γνωστικές διαταραχές, ασθένειες και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Το μάθημα από την υπόθεση της πρεσβείας της Μόσχας είναι σαφές: το επιβλαβές δυναμικό της ακτινοβολίας RF είναι γνωστό για πάνω από 70 χρόνια και η τεχνολογία για την εκμετάλλευσή της έχει γίνει πιο εξελιγμένη.

Το WiFi και ο σύγχρονος πολλαπλασιασμός των συσκευών WiFi μπορεί να φαίνονται καλοήθη, αλλά το βάθος όσων γνωρίζουμε για τους κινδύνους - και τι επιλέγουμε να αγνοήσουμε - είναι πολύ βαθύτερο από ό, τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι.



Ακρόαση WiFi

Ας ξεκινήσουμε με την «ακρόαση» WiFi. Όταν ένας μετρητής RF έχει δυνατότητα ήχου, διαθέτει δυνατότητα αποδιαμόρφωσης ήχου ή δυνατότητα εξόδου ήχου. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον μετρητή να μεταφράζει τα ανιχνευμένα σήματα RF σε ακουστικό ήχο, βοηθώντας τους χρήστες να διακρίνουν διαφορετικές πηγές RF με βάση το ηχητικό μοτίβο που εκπέμπεται. Είναι ευεργετικό για τον προσδιορισμό της φύσης του σήματος RF, όπως WiFi, πύργοι κινητής τηλεφωνίας ή άλλες πηγές, μέσω ηχητικής ανάδρασης.

Θα εξηγήσω τι είναι ο Ρωσικός Δρυοκολάπτης σε μια στιγμή, αλλά πρώτα, εδώ είναι ένα παράδειγμα αυτού που άκουσα την πρώτη φορά που βίωσα WiFi μέσω της δυνατότητας αποδιαμόρφωσης ήχου του μετρητή μου σε σύγκριση με μια ιστορική καταγραφή του Δρυοκολάπτη από τον λεγόμενο Ψυχρό Πόλεμο:

Θα συζητήσουμε γιατί οι ομοιότητες στους ήχους μεταξύ WiFi και Woodpecker είναι σημαντικές σε μια στιγμή, αλλά πρώτα, από πού προήλθε το WiFi;



Τι ακριβώς είναι το WiFi;

Φυσικά, είναι παντού. Παίρνετε μια δευτερεύουσα παραγγελία ακτινοβολίας WiFi με κάθε καφέ σχεδόν σε κάθε καφετέρια στο έθνος. Είναι σχεδόν σε κάθε επιχείρηση και σπίτι. Λοιπόν, από πού προήλθε; 

Οι παλιοί καλοί μας φίλοι στο IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), οι οποίοι υποστήριξαν και προώθησαν την αφήγηση ότι οι μη θερμικές επιδράσεις δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και βοήθησαν στη μηχανική των παράλογων δοκιμών που βασίζονται στο SAR, ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που επέτρεψαν την εισαγωγή του WiFi το 1997.

Η επιτροπή 802.11 του IEEE ανέπτυξε τα αρχικά πρότυπα για ασύρματα τοπικά δίκτυα (WLAN), τα οποία άνοιξαν το δρόμο για την εμπορική κυκλοφορία του WiFi. 

Παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με πιθανές μη θερμικές βιολογικές επιπτώσεις, το IEEE επικεντρώθηκε αποκλειστικά στις θερμικές επιπτώσεις στις κατευθυντήριες γραμμές ασφαλείας του. 

Ισχυρίζεται ότι όσο τα επίπεδα του ειδικού ρυθμού απορρόφησης (SAR) παρέμεναν κάτω από τα όρια για τη θέρμανση των ιστών, το WiFi και παρόμοιες τεχνολογίες ήταν ασφαλείς. Αυτή η στάση παρέμεινε ακρογωνιαίος λίθος των προτύπων ασύρματης ασφάλειας, διαμορφώνοντας τον τρόπο δοκιμής και ρύθμισης των συσκευών. Ευχαριστώ, IEEE!

Με το WiFi, υπάρχουν δύο ξεχωριστές διαμορφωμένες εκπομπές ακτινοβολίας: μία για τον φάρο, η οποία προβάλλει συνεχώς ακτινοβολία RF, και μία για τα δεδομένα, η οποία προβάλλει πρόσθετη ακτινοβολία RF.



Ο φάρος

Ο ήχος σφυρηλάτησης του φάρου του WiFi δεν είναι ο ήχος των δεδομένων που αποστέλλονται από τη μία συσκευή στην άλλη - αυτό είναι εκτός από το συνεχές σφυροκόπημα. Η σφυρηλάτηση ονομάζεται φάρος. 

Αυτός ο φάρος, που πάλλεται σταθερά με 10 παλμούς ανά δευτερόλεπτο στην περιοχή ακραίων χαμηλών συχνοτήτων (ELF), δεν σταματά ποτέ. Όταν έχετε υπηρεσία WiFi, είστε εκτεθειμένοι όχι μόνο σε οποιαδήποτε συχνότητα του RF, αλλά και σε αυτή τη μοναδική συχνότητα των 10Hz.

Δείτε πώς λειτουργεί αυτό: Μέσω της διαμόρφωσης πλάτους παλμού, μια εκπομπή ακτινοβολίας RF υψηλής συχνότητας μπορεί να μιμηθεί μια εκπομπή χαμηλότερης συχνότητας ελέγχοντας τη διάρκεια των παλμών, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που προσομοιώνει τη συμπεριφορά της χαμηλότερης συχνότητας διατηρώντας παράλληλα τον αρχικό φορέα υψηλής συχνότητας. 

Για παράδειγμα, ένα ρεύμα ακτινοβολίας RF 2,4 GHz μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, δημιουργώντας τόσο την εκπομπή φορέα 2,4 GHz όσο και ένα παλμικό φαινόμενο 10 Hz, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά τη χαμηλότερη συχνότητα εντός της εκπομπής υψηλής συχνότητας.

Εδώ είναι το πράγμα - από τεχνική άποψη, δεν υπάρχει ανάγκη για τον φάρο. Για να προσφέρει το WiFi συνδεσιμότητα ανεξάρτητη από την τοποθεσία - αυτό είναι το μόνο που κάνει, παρεμπιπτόντως, σας απαλλάσσει από τη χρήση καλωδίου για τη σύνδεση των συσκευών σας - δεν χρειάζεται τον συνεχή φάρο για να λειτουργήσει. Ο φάρος δημιουργεί μια περιττή και επίμονη έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων τόσο της φέρουσας συχνότητας όσο και του φαινομένου των 10Hz.

Γιατί ανησυχώ για ένα φαινόμενο ELF στα 10 Hz; Οι συχνότητες στην περιοχή εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων (ELF), ειδικά γύρω στα 10 Hz, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με βιολογικά συστήματα, ιδιαίτερα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία φυσικά ταλαντώνονται σε παρόμοιες συχνότητες (όπως τα κύματα άλφα). Αυτό εγείρει ανησυχίες σχετικά με πιθανές νευρολογικές ή φυσιολογικές επιπτώσεις.

Περιττή συνεχής έκθεση τόσο στην ακτινοβολία από το κύμα φορέα του φάρου όσο και στην ενσωματωμένη διαμόρφωση 10Hz - ελέγξτε.


Μετάδοση δεδομένων

Το WiFi μεταδίδει δεδομένα μέσω διαμορφωμένης ακτινοβολίας RF σε συγκεκριμένες ζώνες ISM. Η ακτινοβολία εκπέμπεται κατά ριπές, με κάθε έκρηξη να περιέχει κωδικοποιημένα πακέτα δεδομένων. 

Καθώς αποστέλλονται δεδομένα, τόσο ο δρομολογητής όσο και η συσκευή λήψης εκπέμπουν ακτινοβολία ενώ ανταλλάσσουν συνεχώς πρόσθετη ακτινοβολία για να επαληθεύσουν την ακεραιότητα του πακέτου. 

Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα μια κυματοειδή εκπομπή ακτινοβολίας RF και από τις δύο συσκευές καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου επικοινωνίας, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την ταχύτητα των δεδομένων. 

Οι υψηλότερες εκθέσεις συμβαίνουν πιο κοντά στις συσκευές εκπομπής και τους δρομολογητές, αλλά η ακτινοβολία RF διαπερνά το περιβάλλον, που εκτείνεται πολύ πέρα από τα σημεία μετάδοσης και λήψης.

Σταθερή εκπομπή ακτινοβολίας από τον φάρο, πρόσθετες εκπομπές ακτινοβολίας με διαφορετικό σχήμα διαμόρφωσης στη μεταφορά δεδομένων - έλεγχος.

Εκτός αυτού, τα δεδομένα υψηλής ευκρίνειας (HD) πολλαπλασιάζουν δραματικά αυτές τις εκπομπές, καθώς το περιεχόμενο HD, όπως το βίντεο 4K, απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερο εύρος ζώνης και συχνές μεταφορές πακέτων. Για παράδειγμα, ένα βίντεο 360p απαιτεί περίπου 0,5 Mbps, ενώ ένα βίντεο 4K μπορεί να απαιτήσει έως και 25 Mbps ή περισσότερο - αυτό είναι μια αύξηση 50 φορές. 

Αυτή η αυξημένη απόδοση δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα πολύ πιο συχνές και παρατεταμένες εκρήξεις ακτινοβολίας RF, αυξάνοντας σημαντικά τις εκπομπές κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων ροής ή υψηλής ευκρίνειας. Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε ασύρματα, ίσως θελήσετε να μειώσετε την ανάλυση βίντεο ή ήχου ως άμεση μέθοδο μείωσης της έκθεσης.



Σχετικά με αυτόν τον "δρυοκολάπτη"

Εδώ είναι η επίσημη ιστορία για τη Duga, αυτό που οι Αμερικανοί ονόμασαν το ρωσικό δρυοκολάπτη: Στα ρωσικά, η λέξη Duga σημαίνει "τόξο" ή "καμπύλη", αλλά με την ηλεκτρική έννοια, αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα ηλεκτρικό τόξο, περιγράφοντας την καμπύλη διαδρομή μιας ηλεκτρικής εκκένωσης μεταξύ δύο σημείων. Το έργο Duga, μας λένε, ήταν ένα «σοβιετικό σύστημα ραντάρ πέρα από τον ορίζοντα» που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και λειτουργούσε σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, εκπέμποντας ακτινοβολία RF με παλμικό τρόπο. 

Όταν αποδιαμορφώθηκε σε ένα σετ βραχέων κυμάτων (όπου άκουσα για πρώτη φορά τον ήχο στη δεκαετία του '70), ακουγόταν σαν ένας επαναλαμβανόμενος θόρυβος χτυπήματος (10 Hz) που πολλοί μπορούσαν να ακούσουν σε όλο τον κόσμο όταν συντονίζονταν σε ενεργές συχνότητες. Το φαινόμενο ονομάστηκε "ρωσικός δρυοκολάπτης" λόγω του ήχου του.

Η επίδραση του Duga ήταν η παλμική ακτινοβολία RF που προβαλλόταν σε μια ποικιλία συχνοτήτων, στοχεύοντας κυρίως στη Βόρεια Αμερική.

Το σύστημα ραντάρ Duga ήταν τεράστιο, με την κύρια κεραία του να εκτείνεται πάνω από 700 μέτρα μήκος και 150 μέτρα ύψος. Λειτουργούσε σε απίστευτα επίπεδα ισχύος, αναμφισβήτητα μέχρι 10 μεγαβάτ.

Η κύρια κεραία Duga κοντά στο Τσερνόμπιλ σταμάτησε να εκπέμπει το 1986, την ίδια χρονιά με την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ. Μερικά χρόνια αργότερα - η σύγχρονη μάστιγα του WiFi άρχισε να εξαπλώνεται. Πρώτα, εκατοντάδες, μετά χιλιάδες, στη συνέχεια εκατομμύρια μικρότερες πηγές ακτινοβολίας RF με παλμό 10Hz ανταλλάχθηκαν για τη μοναδική πηγή από τη μεγάλη κεραία.



WiFi — Περισσότερο RF από τον δρυοκολάπτη

Αλλά εδώ είναι το θέμα: ο νόμος του αντίστροφου τετραγώνου, ο οποίος μας λέει ότι η ένταση της ακτινοβολίας μειώνεται γρήγορα με την απόσταση, δεν προσφέρει καμμία άνεση εδώ. 

Ενώ το ισχυρό σήμα της Duga μειώθηκε σε μεγάλες αποστάσεις, οι αμέτρητοι δρομολογητές και συσκευές WiFi βρίσκονται ακριβώς στα σπίτια, τους χώρους εργασίας και τους δημόσιους χώρους μας - μόλις λίγα μέτρα ή ίντσες από το σώμα μας. 

Η ακτινοβολία κάθε δρομολογητή μπορεί να είναι χαμηλότερη σε ισχύ από το Duga, αλλά είναι πολύ πιο κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα έκθεσης είναι πολύ υψηλότερα. 

Αντί για μια μακρινή, μαζική πηγή, αντιμετωπίζουμε τώρα ένα πανταχού παρόν δίκτυο ακτινοβολίας RF κοντινής εμβέλειας, διαμορφωμένης με παλμό.



Το IoT είναι τρέλλα

Η τρέλλα του IoT, του Internet of Things, θα πολλαπλασιάσει αυτή την έκθεση εκθετικά. Με κάθε νέα «έξυπνη» συσκευή, από ψυγεία μέχρι λαμπτήρες και κάμερες ασφαλείας, εισάγουμε μια ακόμη πηγή παλμικής ακτινοβολίας RF 10Hz στο περιβάλλον μας. Αυτές οι συσκευές, συνεχώς συνδεδεμένες και επικοινωνιακές, προσθέτουν στο ήδη συντριπτικό βάρος του WiFi, κορεσμό των χώρων διαβίωσης μας με ακτινοβολία που είναι δύσκολο να αποφευχθεί. 

Σε αντίθεση με τις ημέρες της Duga, όπου κάποιος μπορούσε να απομακρυνθεί αρκετά μακριά για να ξεφύγει από την εμβέλειά του, το Internet of Things δημιουργεί μια κατάσταση όπου η διαφυγή γίνεται δύσκολη. Κάθε συσκευή μπορεί να εκπέμπει σε χαμηλότερη ισχύ, αλλά ο τεράστιος αριθμός πηγών, σε συνδυασμό με την εγγύτητά τους, εξασφαλίζει ότι η έκθεση είναι σταθερή και σωρευτική.



Πιθανές γνωστικές επιδράσεις της έκθεσης σε ELF 10 Hz

Λοιπόν, ποια είναι η γοητεία με ένα σήμα 10Hz ενσωματωμένο στο ρεύμα της ακτινοβολίας RF; Παράσυρση – η πραγματικότητα ενός φαινομένου που ακολουθεί τη συχνότητα. 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί μέσα σε ένα εύρος συχνοτήτων, με διαφορετικές καταστάσεις εγκεφαλικών κυμάτων που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες. 

Η μέση κατάσταση ποικίλλει ανάλογα με το τι κάνουμε, αλλά η προεπιλεγμένη της κατάσταση διέπεται από τον συντονισμό Schumann, μια φυσική συχνότητα περίπου 7,83 Hz που παράγει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης. 

Ωστόσο, ο εγκέφαλος μπορεί να μετατοπιστεί προς αυτή τη συχνότητα παρουσία ενός επίμονου σήματος 10Hz. 

Αυτή η διαδικασία της παράσυρσης σημαίνει ότι ο εγκέφαλος, αντί να διατηρεί τον φυσικό του ρυθμό, ακολουθεί το εξωτερικό σήμα. 

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά σημαντική διαταραχή στη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς η συνεχής έκθεση στους παλμούς 10Hz του WiFi ωθεί τον εγκέφαλο σε έναν αφύσικο ρυθμό, παρακάμπτοντας τη σύνδεσή του με τη φυσική συχνότητα της Γης.

Ο εγκέφαλος είναι η μόνη πηγή αναφοράς για την πραγματικότητα. Εάν ο ίδιος ο εγκέφαλος μεταβάλλεται, η αντίληψή σας για το τι συμβαίνει αλλάζει επίσης. Είναι σαν να προσπαθείς να κρίνεις τη σταθερότητα ενός πλοίου ενώ στέκεσαι πάνω του σε φουρτουνιασμένη θάλασσα – η προοπτική σου είναι ασύμμετρη. 

Αυτό το φαινόμενο παρασύρσεως, με την πάροδο του χρόνου, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κατάσταση όπου επηρεάζεστε πιο εύκολα – μια «κατάσταση υποβολής». 

Σε αυτή την κατάσταση, ο εγκέφαλος είναι πιο δεκτικός σε εξωτερικές εισροές, είτε πρόκειται για μέσα, μάρκετινγκ ή ακόμα και υποσυνείδητες επιρροές. 

Με το WiFi και άλλες πηγές διαμόρφωσης 10Hz να γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες, αυτά τα σήματα μπορεί να αλλάζουν διακριτικά τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και ανταποκρινόμαστε χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Μιλάμε για τη δυνατότητα ελέγχου του νου, όχι με την έννοια του Χόλλυγουντ, αλλά για τη δημιουργία μιας εσωτερικής κατάστασης διαφορετικής από τη φυσική κατάσταση της συνείδησης στην οποία μετατοπιζόμαστε ακούσια από τη φυσική μας σύνδεση με τη Γη προς έναν αφύσικο, πιο υποβλητικό ρυθμό. 

Αυτή η μετατόπιση, που προκαλείται από τη συνεχή έκθεση στη διαμόρφωση φάρου WiFi 10Hz, μεταβάλλει διακριτικά τους φυσικούς ρυθμούς του εγκεφάλου μας. 

Αντί να είμαστε συντονισμένοι με τον συντονισμό του Σούμαν, παρασυρόμαστε σε συγχρονισμό με έναν συνθετικό ρυθμό – μια κατάσταση συνείδησης που φαίνεται φυσιολογική, αλλά στην πραγματικότητα αποσυνδέεται από τη φυσική μας κατάσταση. 

Σε αυτή την αλλαγμένη κατάσταση, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι αντιλήψεις μας μπορεί να επηρεαστούν πιο εύκολα από το τεχνητό περιβάλλον γύρω μας καθώς παρασυρόμαστε στις συχνότητές του.



Τραυματικές μνήμες αποθηκευμένες έξω από τον εγκέφαλο

Το φαινόμενο της μνήμης WiFi θεωρεί ότι η συνεχής έκθεση στα παλμικά σήματα του WiFi, ιδιαίτερα η διαμόρφωση των 10 Hz, αφήνει ένα διαρκές αποτύπωμα όχι μόνο στον εγκέφαλο, αλλά σε όλο το σώμα. 

Αυτή η μνήμη πιστεύεται ότι αποθηκεύεται στο δομημένο νερό που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος των ιστών του σώματος. Το δομημένο νερό, που πιστεύεται ότι συγκρατεί πληροφορίες και διατηρεί τη συνοχή, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μέσο για τη διατήρηση τεχνητών συχνοτήτων, ακόμη και μετά την απομάκρυνση της πηγής ακτινοβολίας. 

Σε αυτή τη θεωρία, το σώμα συνεχίζει να αντηχεί στην τεχνητή συχνότητα των 10 Hz, σαν μια ηχώ που παραμένει πολύ καιρό μετά τη διακοπή του ήχου. 

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ορισμένα άτομα συνεχίζουν να βιώνουν συμπτώματα ηλεκτρομαγνητικής ευαισθησίας ή γνωστικής διαταραχής, καθώς το δομημένο νερό στο σώμα τους διατηρεί την επίδραση αυτών των συνθετικών ρυθμών, εμποδίζοντας την επιστροφή στη φυσική τους κατάσταση.

Αυτό το φαινόμενο μνήμης μπορεί να επηρεάσει ακόμη και αυτό το μικρό τμήμα του πληθυσμού με ένα σπίτι που αποτρέπει την ασύρματη παραβίαση του WiFi. 

Ακόμη και σε σχολαστικά θωρακισμένα περιβάλλοντα, όπου το WiFi και άλλες πηγές ακτινοβολίας RF παραμένουν έξω, το σώμα μπορεί να συνεχίσει να συντονίζεται με τις τεχνητές συχνότητες στις οποίες είχε προηγουμένως εκτεθεί. 

Το δομημένο νερό σε όλο το σώμα, το οποίο διατηρεί τη μνήμη αυτών των συχνοτήτων, μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένες επιδράσεις πολύ μετά την αρχική έκθεση. 

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε περιβάλλοντα απαλλαγμένα από συνεχή ασύρματη εισβολή, τα άτομα θα μπορούσαν ακόμα να εμφανίσουν συμπτώματα ηλεκτρομαγνητικής ευαισθησίας καθώς το σώμα τους διατηρεί τα ενοχλητικά μοτίβα που ενσωματώνονται από προηγούμενη έκθεση WiFi.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγήσει γιατί τα θύματα ηλεκτρομαγνητικής δηλητηρίασης (EHS) κολλάνε σε μια χρόνια κατάσταση δυσαυτονομίας. Η δυσαυτονομία, μια δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, συχνά περιλαμβάνει μια ανισορροπία μεταξύ του συμπαθητικού και του παρασυμπαθητικού κλάδου - κοινώς αποκαλούμενες αντιδράσεις «πάλης ή φυγής» και «ανάπαυσης και πέψης». 

Η συνεχής έκθεση σε παλμική ακτινοβολία RF όπως το WiFi μπορεί να κλειδώσει το σώμα σε αυξημένη συμπαθητική κατάσταση, διαιωνίζοντας μια χρόνια αντίδραση μάχης ή φυγής. 

Ακόμη και μετά την αφαίρεση των ασύρματων πηγών ακτινοβολίας, το σώμα συνεχίζει να συντονίζεται με αυτές τις τεχνητές συχνότητες μέσω του φαινομένου μνήμης που αποθηκεύεται στο δομημένο νερό του. 

Αυτό εμποδίζει την επιστροφή στην παρασυμπαθητική κυριαρχία, όπου συμβαίνει επούλωση και αποκατάσταση, παγιδεύοντας το άτομο σε συνεχές φυσιολογικό στρες. 

Αυτή η ανισορροπία θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί πολλά θύματα EHS αγωνίζονται να ανακάμψουν, καθώς τα σώματά τους παραμένουν καλωδιωμένα από το άγχος πολύ καιρό μετά τον μετριασμό της περιβαλλοντικής έκθεσης.



Η μέθοδος Tuning Fork: Μια πιθανή ενίσχυση για ανάκαμψη σε ζώνες αποκλεισμού ραδιοσυχνοτήτων

Για όσους έχουν πρόσβαση σε μια ζώνη αποκλεισμού RF, η μέθοδος διαπασών συντονισμού από τον Δρ Christof Plothe μπορεί να σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε το σώμα σας να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία πιο γρήγορα. 

Δεν προωθώ τη χρήση του πιρουνιού συντονισμού γενικά, ούτε την ιδέα ότι η ζωή σας θα είναι καλή εάν συνεχίσετε να ζείτε σε ένα τοξικό περιβάλλον με περιστασιακή έκθεση στο πιρούνι συντονισμού. 

Αντ' αυτού, προτείνω ότι εάν έχετε πρόσβαση σε μια ζώνη αποκλεισμού για ανάκτηση, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το πιρούνι ως πιθανό βοήθημα για την εξισορρόπηση του συστήματός σας. 

Η ικανότητα του πιρουνιού συντονισμού να αποκαθιστά τις φυσικές συχνότητες θα μπορούσε να βοηθήσει στην επαναφορά των ρυθμών του σώματός σας μετά από παρατεταμένη έκθεση σε παλμική ακτινοβολία RF, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της επιστροφής σε κατάσταση ισορροπίας. 

Ακολουθεί η συνέντευξη που έχει ήδη ρυθμιστεί στην κατάλληλη χρονική αντιστάθμιση για να μάθετε για την τεχνική του πιρουνιού συντονισμού:





Δοκιμάζω αυτή την τεχνική μόνος μου και γνωρίζω άλλους που ζουν σε παρθένα περιβάλλοντα, αλλά περνούν χρόνο στο «έγκαυμα» και το δοκιμάζουν επίσης. 

Εδώ είναι ένας σύνδεσμος θυγατρικών σε ένα πιρούνι με τη συχνότητα που αναφέρει ο Δρ Plothe. 

Θα ήθελα πολύ να ακούσω για τα αποτελέσματά σας, αν επιλέξετε να δοκιμάσετε αυτό. 

Αυτή η μέθοδος και η πρόσβαση σε μια ζώνη αποκλεισμού RF μπορεί να προσφέρει πρόσθετα οφέλη για γρήγορη επαναφορά και ανάκτηση. 

Αυτό δεν αποτελεί έγκριση για οποιαδήποτε και κάθε χρήση πιρουνιών συντονισμού - μόνο αυτή η συγκεκριμένη ιδέα - ενδεχομένως επιταχύνοντας την επιστροφή στο φυσιολογικό κατά την επιστροφή σε ένα παρθένο περιβάλλον.



Κοινωνική Μηχανική

Υπάρχει μια διάσταση κοινωνικού προγραμματισμού στην ομαλοποίηση της προσωπικής και οικογενειακής έκθεσης σε ακτινοβολία, όπως το WiFi, που μας βοηθά να καταλάβουμε πώς φτάσαμε εδώ

Η τυφλή υιοθέτηση του WiFi στη ζωή μας μπορεί να εξηγηθεί από την καλλιεργημένη και τώρα βαθιά ριζωμένη επιθυμία μας για ευκολία, διασκέδαση και διέγερση, η οποία μας τραβάει σε μια συνθετική ύπαρξη που υπονομεύει την υγεία και την ευημερία. 

Αυτή η ασυνείδητη προσδοκία και παράδοση στο ιδανικό της πανταχού παρούσας συνδεσιμότητας, η οποία μπορεί να παραδοθεί μόνο μέσω ασύρματης τεχνολογίας που τροφοδοτείται με ακτινοβολία RF, μας αποσυνδέει από τον φυσικό κόσμο, ενισχύοντας τις επιβλαβείς εκθέσεις σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ενώ μας εκτρέπει από ουσιαστικές, ζωογόνες συνδέσεις και εμπειρίες. 

Ο πραγματικός μετασχηματισμός απαιτεί να απελευθερωθούμε από αυτές τις κοινωνικές παγίδες και να κατακτήσουμε τη νοοτροπία που απαιτείται για να δώσουμε προτεραιότητα στη φυσική έναντι της συνθετικής ζωής.



Δύο βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Όλοι οι αρουραίοι πέθαναν μέσα σε 3 λεπτά - Ένα βίντεο που συζητά τη μη διαμορφωμένη έναντι της διαμορφωμένης έκθεσης






Λύσεις

Μπορείτε να αναλάβετε δράση σήμερα! Ανάλογα με το επίπεδο δέσμευσής σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτύχετε μετρήσιμες μειώσεις στην ακτινοβολία WiFi στο σπίτι σας. 

Είτε δεν είστε έτοιμοι να απομακρυνθείτε εντελώς από το WiFi είτε θέλετε να φύγει αμέσως από το σπίτι σας, εδώ είναι αποδεδειγμένες τακτικές για κάθε κατάσταση.



Μειώστε τις πηγές WiFi στο σπίτι σας

Αναβάθμιση σε δρομολογητή WiFi που εξαλείφει το συνεχές σήμα φάρου και μειώνει την ένταση ακτινοβολίας κατά τη μεταφορά δεδομένων. 

Αυτοί οι δρομολογητές προσφέρουν επίσης χαρακτηριστικά όπως ρυθμιζόμενη ισχύ μετάδοσης και λειτουργίες Eco, ελαχιστοποιώντας τις εκπομπές EMF όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Συνδυάστε με τα στοιχεία 2-4 παρακάτω, αν θέλετε.


Η αποσύνδεση του δρομολογητή σας όταν δεν χρησιμοποιείται, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να μειώσει σημαντικά την έκθεσή σας στην ακτινοβολία WiFi. 

Ακόμα κι αν αφήσετε το WiFi ανοιχτό κατά τη διάρκεια της ημέρας, η απενεργοποίησή του ενώ κοιμάστε μειώνει την έκθεση κατά περίπου το ένα τρίτο, χωρίς να κοστίζει τίποτα. Αυτό το απλό βήμα ελαχιστοποιεί τη συνεχή εκπομπή ακτινοβολίας RF από το δρομολογητή σε περιόδους που δεν απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Ένας πιο βολικός τρόπος για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το WiFi σας αυξάνει τις πιθανότητες να το χρησιμοποιείτε τακτικά, μεγιστοποιώντας έτσι τη μείωση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Φθηνό, εύκολο, αποτελεσματικό.


Μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω την έκθεση σε ακτινοβολία WiFi απενεργοποιώντας το WiFi στις συσκευές σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε ενεργά. Αυτό το απλό βήμα μειώνει την ποσότητα ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι συσκευές σας. Επιπλέον, είναι εντελώς δωρεάν - απλά πρέπει να θυμάστε να το κάνετε!


Αγοράστε έναν επαρκή μετρητή RF και μάθετε τα βασικά της υγιεινής RF μέσω μιας ώρας διαβούλευσης για να εντοπίσετε άλλες πηγές WiFi στο σπίτι σας.


Η μείωση της ανάλυσης ήχου και βίντεο μπορεί να μειώσει τη χρήση δεδομένων έως και 50 φορές, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές ακτινοβολίας RF. 

Αυτό συμβαίνει επειδή το περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, όπως το βίντεο 4K (ή ο ήχος υψηλής ανάλυσης), απαιτεί πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης—έως 25 Mbps για βίντεο 4K σε σύγκριση με περίπου 0,5 Mbps για 360p. 

Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο περισσότερες εκρήξεις δεδομένων συμβαίνουν, τόσο σε συχνότητα όσο και σε συνολικό όγκο, οδηγώντας σε αυξημένη ακτινοβολία RF. Η μείωση της ανάλυσης βίντεο ή ήχου είναι ένας απλός, δωρεάν και άμεσος τρόπος μείωσης της έκθεσης.



Εξαλείψτε τις πηγές WiFi στο σπίτι σας

Μεταβείτε από τον ασύρματο στον ενσύρματο υπολογισμό, εξαλείφοντας το 100% της ακτινοβολίας WiFi από το δρομολογητή και τον υπολογιστή σας. Μόλις εγκατασταθεί, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το WiFi στις συσκευές σας.


Αγοράστε έναν επαρκή μετρητή RF και μάθετε τα βασικά της υγιεινής RF μέσω μιας ώρας διαβούλευσης για να εντοπίσετε άλλες πηγές WiFi στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «έξυπνων» συσκευών.



Εξαλείψτε ή μειώστε την έκθεση WiFi από γείτονες

Ρυθμίστε ένα καταφύγιο ύπνου στο σπίτι σας με βάση ένα θωρακισμένο με RF θόλο κρεββατιού. Μπορώ να σας καθοδηγήσω στη διαδικασία καθορισμού του εάν αυτή η στρατηγική μπορεί να λειτουργήσει ή όχι στο σπίτι σας. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες, αλλά δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία.




Συμπέρασμα

Το WiFi είναι πανταχού παρόν στη σύγχρονη ζωή, στα σπίτια, στους χώρους εργασίας και τους δημόσιους χώρους με συνεχή ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF). 

Ωστόσο, η βλάβη που προκαλεί μπορεί να εκτείνεται πολύ πέρα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της μετρούμενης έντασης ραδιοσυχνοτήτων.

Λοιπόν, γιατί το WiFi είναι τόσο μοναδικά επιβλαβές;

Στον πυρήνα του, το WiFi είναι κάτι περισσότερο από ένας πομπός RF - εισάγει ένα πολύπλοκο σύνολο πρόσθετων στρεσογόνων παραγόντων που ενισχύουν τον αντίκτυπό του.

Το συνεχές σήμα φάρου, που πάλλεται στα 10Hz, μιμείται τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων που διέπουν τους φυσικούς μας ρυθμούς, όπως τα κύματα άλφα, εγείροντας ανησυχίες για το πώς αυτή η συνεχής έκθεση θα μπορούσε να διαταράξει την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου. 

Επιπλέον, η παλμική διαμορφωμένη φύση της μετάδοσης RF που μεταφέρει δεδομένα επιδεινώνει τη δυνητική βλάβη μέσω ενός πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος. Αυτές οι διαμορφωμένες εκπομπές δεν επηρεάζουν μόνο τον εγκέφαλο. Μπορούν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στους ιστούς του σώματος, δημιουργώντας μόνιμο τραύμα αποθηκευμένο στο δομημένο νερό που συνθέτει μεγάλο μέρος του ανθρώπινου σώματος.

Σε αντίθεση με μία μόνο πηγή ακτινοβολίας, το σημερινό WiFi μας περιβάλλει από όλες τις πλευρές, πολύ πιο κοντά στο σώμα μας, καθιστώντας τον κίνδυνο μακροχρόνιας έκθεσης πιο επικίνδυνο. 

Ο πολλαπλασιασμός των συσκευών με δυνατότητα WiFi στο Internet of Things (IoT) επιδεινώνει μόνο αυτό το πρόβλημα, καθώς κάθε νέα συσκευή προσθέτει ένα άλλο στρώμα ακτινοβολίας στο ήδη κορεσμένο περιβάλλον μας. 

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι - χρήσιμοι ηλίθιοι - πολλαπλασιάζουν ενεργά και σκόπιμα τις εκπομπές WiFi στα σπίτια τους, επηρεάζοντας εν αγνοία τους την υγεία των οικογενειών τους και των κοινοτήτων τους. 

Με τη διαμόρφωση του WiFi στην ίδια συχνότητα 10Hz ενσωματωμένη στα σήματά του, τα εγκεφαλικά μας κύματα μπορεί να μεταβληθούν με τρόπους που οδηγούν σε γνωστική διαταραχή, αλλαγές στη διάθεση και ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία στην επιρροή.

Οι επιπτώσεις του WiFi είναι σωρευτικές και όσο περισσότερες συσκευές περιβάλλουμε τον εαυτό μας, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος. 

Ενώ υπάρχουν τρόποι για να προστατευτείτε και να ανακάμψετε, όπως η δημιουργία πραγματικών ζωνών αποκλεισμού RF ή η χρήση πιθανών βοηθημάτων όπως το συντονισμό πιρουνιών για να βοηθήσετε στην εξισορρόπηση των ρυθμών του σώματος, η καλύτερη στρατηγική είναι η πρόληψη. 

Η μείωση της έκθεσης στο WiFi και η αναγνώριση της μοναδικά επιβλαβούς φύσης του είναι το πρώτο βήμα προς την ανάκτηση της υγείας και της ζωτικότητας σε έναν ολοένα και πιο ασύρματο κόσμο.



Αναφορές

Defense Intelligence Agency, Biological Effects from 1975

RFR Neurological Effects Abstracts (2022) from Bioinitiative Report

RFR Research Summary from Bioinitiative Report

WiFi is an Important Threat to Human Health Dr Martin L. Pall

WiFi Refugee, Plight of the Modern Day Canary Shannon Rowan

WiFi arguably hidden in modern appliances Keith’s Substack

The Zapping of America, Paul Brodeur Out of Print

Dr Christof Plothe Interview — Mention of Professor Klaus von Klitzing’s WiFi Research

Disconnect: A Scientist's Solutions for Safer Technology by Devra Davis

Improving Fascia Function For Optimal Health, Wise Traditions Podcast #493 with Elisha Celeste



ΠΗΓΗ: Why is WiFi so Uniquely Harmful? - by Keith Cutter


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΑΝΤΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ. Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ WIFI ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ WIFI, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΤΕ? ΕΓΩ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ, ΚΑΙ ΤΟ WIFI ΣΤΟ MODEM ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ? ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!