Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Πολωνή ευρωβουλευτής επιτίθεται στον ηγέτη της Ε.Ε.: «Είστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για κάθε ΒΙΑΣΜΟ, ΕΠΙΘΕΣΗ και ΤΡΑΓΩΔΙΑ από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ» (βίντεο)



Η Πολωνή ευρωβουλευτής Ewa Zajączkowska-Hernik άσκησε δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Ε.Ε. Ursula von der Leyen, αποκαλώντας την ηγεσία της «μεγάλο λάθος» και καταδικάζοντας την Πράσινη Συμφωνία και το Σύμφωνο Μετανάστευσης ως υπαρξιακές απειλές για την οικονομία, την ασφάλεια και την πολιτιστική ταυτότητα της Ευρώπης.




Σε μια δυναμική ομιλία τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ewa Zajączkowska-Hernik, εκπρόσωπος της Πολωνίας που συνδέεται με τη συντηρητική ομάδα Ευρώπη των Κυρίαρχων Εθνών (ESN), εξαπέλυσε μια καυστική επίπληξη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen. 

Η Zajączkowska-Hernik χαρακτήρισε τον αρχικό διορισμό της von der Leyen «μεγάλο λάθος» και κατήγγειλε τις πολιτικές της, ειδικά την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το Σύμφωνο Μετανάστευσης της Ε.Ε., ως καταστροφικές για την οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια της Ευρώπης.

Μιλώντας εξ ονόματος του ESN, ενός συνασπισμού Ευρωπαίων συντηρητικών βουλευτών που αγωνίζονται για την εθνική κυριαρχία έναντι του συγκεντρωτισμού της ΕΕ, η Zajączkowska-Hernik κατηγόρησε τη von der Leyen ότι χρησιμοποιεί την Πράσινη Συμφωνία ως όπλο κατά της οικονομίας και της γεωργίας της Ευρώπης, μετατρέποντας την ήπειρο σε ένα «υπαίθριο οικονομικό μουσείο» όπου οι Ευρωπαίοι μένουν φτωχότεροι και οι βιομηχανίες παραπαίουν. 

«Είστε το πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας», δήλωσε εμφατικά, «και αυτή η Συμφωνία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαλύει την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης, θυσιάζοντας παράλληλα την αγροτική μας ζωή». 

Τα λόγια της αντικατοπτρίζουν μια ευρύτερη απογοήτευση εντός της Ευρώπης, όπου οι πράσινες πολιτικές της Ε.Ε. θεωρούνται όλο και περισσότερο όχι ως λύσεις, αλλά ως ιδεολογικές φαντασιώσεις που παραλύουν ζωτικές βιομηχανίες και καθημερινούς πολίτες.

Αλλά η Zajączkowska-Hernik δεν σταμάτησε εκεί. 

Μιλώντας στη von der Leyen ως «μητέρα προς μητέρα», καταδίκασε σθεναρά μέχρι στιγμής, κατηγορώντας το Σύμφωνο Μετανάστευσης της Ε.Ε. για το κύμα ανασφάλειας που έφερε η παράνομη μετανάστευση και καθιστώντας την πρόεδρο της Επιτροπής προσωπικά υπόλογη. 

«Είστε υπεύθυνη για κάθε βιασμό, κάθε επίθεση, κάθε τραγωδία που προκαλείται από την εισροή παράνομων μεταναστών», κατήγγειλε, αξιοποιώντας την αυξανόμενη απογοήτευση σε όλη την Ευρώπη με τις πολιτικές ανοιχτών συνόρων της Ε.Ε.. 

Αυτή η παθιασμένη έκκληση αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο συναίσθημα ότι αυτές οι αριστερές μεταναστευτικές πολιτικές θέτουν σε κίνδυνο τον ιστό της ευρωπαϊκής κοινωνίας και της εθνικής ασφάλειας.

Η χρονική στιγμή της επίθεσης της Zajączkowska-Hernik δεν ήταν τυχαία - ήρθε λίγες ώρες πριν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκινήσει την ψηφοφορία για το αν η von der Leyen θα παραμείνει για άλλη μια θητεία. 

Το μήνυμά της ήταν σαφές: η ηγεσία της von der Leyen έχει αποδειχθεί καταστροφική για την Ευρώπη και οι πολιτικές της έχουν κάνει περισσότερα για να διασπάσουν την ενότητα και την ασφάλεια παρά να την ενισχύσουν. 

Η Zajączkowska-Hernik προχώρησε περαιτέρω, ζητώντας την άμεση παραίτηση της von der Leyen και δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να είναι στη φυλακή» για πολιτικές που έχουν θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το μέλλον της Ευρώπης.







Στην ομιλία της, η Zajączkowska-Hernik αποτελεί την επιτομή της συντηρητικής αντιπολίτευσης εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που στέκεται σταθερά ενάντια στην ακροαριστερή ατζέντα της von der Leyen, ευθυγραμμιζόμενη με την ισχυρή στάση της ομάδας ESN για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας ενάντια στην κεντρική αρπαγή εξουσίας από την Ε.Ε.. 

Αυτή η αντιπαράθεση αντανακλά έναν ευρύτερο ιδεολογικό πόλεμο που διεξάγεται εντός της Ε.Ε., όπου συντηρητικές και εθνικιστικές φωνές ξεσηκώνονται ενάντια σε πολιτικές που θυσιάζουν την οικονομική σταθερότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης στο βωμό των παγκοσμιοποιητικών, αριστερών ιδανικών.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολωνή ευρωβουλευτής κάνει σ κ ο υ π ί δ ι την Ursula von der L e y e n: «Πρέπει να πάτε στη φυλακή, όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

ΟΔΥΣΣΕΙΑ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Πολωνή ευρωβουλευτής κάνει σ κ ο υ π ί δ ι την Ursula von der L e y e n: «Πρέπει να πάτε στη φυλακή, όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!