Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ, ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ;;; (περί Θεού & πίστεως;)



Αποτέλεσμα εικόνας για πλουταρχος αρχαιος

...ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΟΤΙ Ο 'ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ' ΥΠΟΥΡΓΟΣ (Α-) ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ..."ΠΡΟΛΑΒΕΙ" ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡ-ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΧΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ 'ΑΥΓΗ', ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ, ΤΑ 'ΚΟΛΧΟΖ' ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ 'ΠΛΑΝΑ'..."ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ"!
Αποτέλεσμα εικόνας για φιλης διακοπες

Επειδή ως βαθιά συμπλεγματικό άτομο - λένε άσπονδοι 'σύντροφοί του' κατ' ιδίαν... -  τον διακατέχουν ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ, ότι θα "επικρατήσει" δήθεν, αυτός ως άθεος και το κόμμα του, στην μαρξιστική "μάχη που φαντασιώνεται" εναντίον της Ορθοδοξίας μας, άς δούμε τί έγραφε ο εξαίρετος (και πολυγραφότατος) Πλούταρχος, για την θέση της πίστεως στον αρχαίο κόσμο.

"Περιπλανώμενος στον κόσμο, μπορεί να βρείς πόλεις χωρίς τείχη, χωρίς γραφή, χωρίς άρχοντες, χωρίς σπίτια, χωρίς ιδιοκτησίες, που δεν χρειάζονται νόμισμα, που δεν γνωρίζουν θέατρα και γυμναστήρια. Πάλι όμως χωρίς ιερά και θεούς,  που να μήν αναπέμπτει προσευχές ...κανείς ΔΕΝ υπήρξε ποτέ που να είδε, ούτε πρόκειται να υπάρξει ποτέ" (Ηθικά VI, 2, 173, Πρός Κολώτην).
"Ιω.Καπ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!