Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

"ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ"; Τον ερωτά με νόημα ο Σεβ.Μητρ.Πειραιώς Σεραφείμ...




Ο σεβ.Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, απαντώντας στον Νίκο Φίλη, για τα όσα (εξόχως ανιστόρητα και ψευδέστατα, λέμε εμείς! "Παπαφλέσσας") ισχυρίστηκε για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας, είπε με νόημα: «Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολλή αγάπη στο πρόσωπό του, με τιμή και σεβασμό ρώτησε τι έκανε η Εκκλησία στην Δικτατορία. 
Αποτέλεσμα εικόνας για φιλης διακοπες

Λοιπόν, να του πω εγώ που είμαι ένα μέλος της Εκκλησίας, εγώ που ήμουν νέος φοιτητής, ήμουν στο Πολυτεχνείο. Ερωτώ, ο κ. Φίλης πού ήταν;»

Σε αιχμηρό ύφος ο Μητροπολίτης Πειραιώς πρόσθεσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Φίλης δεν ελέγχει τι λέει... Δυστυχώς. Χωρίς φειδώ, χωρίς αυτοέλεγχο. Ισχυρίζεται ότι η εκκλησία ευθύνεται για την ηθική έκπτωση του λαού μας. Αναφέρει ιστορικά γεγονότα, τα οποία δεν είναι όπως τα παρουσιάζει.»

Αναφερόμενος δε, στην περίοδο της Κατοχής είπε χαρακτηριστικά: «Κατά την κατοχή η Εκκλησία έδωσε αιματηρές μάχες για να διασώσει τον Λαό, για να διασώσει τους Εβραίους συνέλληνες, τους μαχητές των συμμάχων που είχαν μείνει στην Ελλάδα κλπ.»

[Σεβ.Άγιε Πειραιώς, επιτρέψτε μας, ο πλέον θυμόσοφος λαός της Ευρώπης, ο Ελληνικός, για την άκρως θλιβερή, όσο και αρκετά ΥΠΟΠΤΗ περίπτωση Ν.Φίλη, θα έλεγε "τον 'αράπη' και άν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς"!
Ή για να είμαστε σοβαροί, θυμίζουμε τί γράφει το ιερό κείμενο, στην προς Τίτον επιστολή του αποστόλου Παύλου, χωρίο ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΜΑΣ:
"Αιρετικόν άνθρωπον, μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν  Π Α Ρ Α Ι Τ Ο Υ..."
ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ!]
"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!