Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα ΕΛΛΗΝΟΣ ε π ι σ τ ή μ ο ν ο ς χρηματοδοτείται από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό !


EYΓΕ ΑΞΙΕ  Ε Λ Λ Η Ν Α!

(ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΡΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. 
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ "ΑΛΛΟΙ" ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ  Α Δ Ρ Ω Σ...)

Αποτέλεσμα εικόνας για αλέξανδρος Λάππας

Ο Έλλην ερευνητής, δρ. Αλέξανδρος Λάππας, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέϊζερ ('ΙΗΔΛ') του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ('ΙΤΕ') στην Κρήτη, επιλέχθηκε να πραγματοποιήσει διεπιστημονική βασική έρευνα στο πεδίο του μαγνητισμού και της υπεραγωγιμότητος, με επιχορήγηση από το Γραφείο Ερευνών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ('U.S. Office of Naval Research Global-ONRG').


Αποτέλεσμα εικόνας για us navy logo
Αποτέλεσμα εικόνας για us navy logo

Προηγήθηκε ανοικτή διαδικασία αξιολογήσεως και επιλογής της προτάσεως του δρ. Λάππα από την Διεύθυνση Επιστημών και Τεχνολογίας του ONRG.

Αποτέλεσμα εικόνας για αλέξανδρος Λάππας

Η επιχορήγηση από τον συγκεκριμένο φορέα είναι η μόνη μέχρι σήμερα, που έχει απονεμηθεί για διάρκεια τριών ετών σε Έλληνα ερευνητή. 

Με την χρηματοδότηση από το ONRG, ο Έλληνας επιστήμονας θα διερευνήσει τη «συμβίωση» του μαγνητισμού και της υπεραγωγιμότητος σε κρυσταλλικά στερεά μεταλλο-χαλκογενιδίων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για us navy logo

Η έρευνα φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για μελλοντικές εφαρμογές που θα ενισχύουν τις δυνατότητες ελέγχου του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και την βελτίωση της εξοικονομήσεως ενεργείας στην μεταφορά και στην χρήση της.

Αποτέλεσμα εικόνας για national high magnetic field laboratory

Η ομάδα του δρ Αλέξανδρου Λάππα θα συντονίσει ένα διεπιστημονικό δίκτυο ευρωπαϊκών επιστημονικών ομάδων (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας-Ελλάδα και Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Βαρσοβίας-Πολωνία), καθώς και αμερικανικών (Εθνικό Εργαστήριο 'Brookhaven' και Εργαστήριο 'National High Magnetic Field').

Αποτέλεσμα εικόνας για national high magnetic field laboratory

Στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέϊζερ, η ομάδα του Αλέξανδρου Λάππα επικεντρώνεται στην σύνθεση  ν α ν ο ϋ λ ι κ ώ ν    με χημικές μεθόδους και στην μελέτη της δομικής και ηλεκτρονικής συμπεριφοράς τους, χρησιμοποιώντας προηγμένες πειραματικές τεχνικές ('FUN-L').

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
&
http://www.pontos-news.gr/article/169960/ereyna-ellina-epistimona-hrimatodoteitai-apo-amerikaniko-polemiko-naytiko]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!