Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η Τουρκία «κλείδωσε» με NAVTEX το Αιγαίο για όλο το 2018: «Μην πλησιάζετε γιατί μπορεί να δεχθείτε πυρά»Σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας μέσα  στο 2018 καταδεικνύουν τα «σημάδια» που εκπέμπει η Άγκυρα προς κάθε κατεύθυνση.

Μετά τις εξαγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, ότι όταν έρθει στην εξουσία to 2019 θα πάρει τα 18 νησιά που έχει «καταλάβει» η Ελλάδα, τώρα η επίσημη Άγκυρα βάζει «πόδι» στο Αιγαίο και μάλιστα για όλο το 2018.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του τουρκικού Ναυτικού εξέδωσε τις NAVTEX 1410-1411-1412/17, με τις οποίες «δεσμεύει» παράνομα τρεις περιοχές, σε βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο για όλο το 2018 και προειδοποιεί ότι "Μπορεί να δεχθούν πυρά οι εισερχόμενοι σε αυτές τις περιοχές όταν εκτελεί ασκήσεις το τουρκικό Ναυτικό και η τουρκικη Αεροπορία".


Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ανήμερα, αλλά και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η Άγκυρα, στο πλαίσιο άλλης μίας άσκησης με πυρά, «δέσμευσε» εκ νέου παράνομα περιοχή στα ανατολικά της Κω, σύμφωνα με τη NAVTEX 1403.

Παράλληλα, προανήγγειλε και άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου στα δυτικά της Λέσβου, το διάστημα 27-28 Δεκεμβρίου.

Το ΓΕΕΘΑ, όπως ηδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr αποφάσισε να μην απαντά με αντι-ΝΑVTEX, αλλά θα προχωρά σε διαβήματα και παρεμβάσεις προς τον Ισπανό διοικητή της υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη για όλη την περιοχή.

Φυσικά, οι Τούρκοι δεν είναι δυνατόν να «δεσμεύσουν» περιοχές στο Αιγαίο για ένα τόσο μεγάλο διάστημα και η κίνησή τους αποσκοπεί περισσότερο στην ένταση των προκλήσεων έναντι της Αθήνας, παρά στην ουσία των ίδιων των στρατιωτικών ασκήσεων.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα. Άσχετα από την ουσία ή όχι των στρατιωτικών ασκήσεων, αυτό που θέλουν οι Τούρκοι είναι να αποκτήσουν μια μόνιμη  αεροναυτική παρουσία στο κεντρικό και ανατολικό  Αιγαίο.

Από εκεί και έπειτα θα επιδιώξουν να τεστάρουν τα ανακλαστικά της Αθήνας προχωρώντας βήμα- το βήμα.


[Πηγή]http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/655917_i-toyrkia-desmeyse-paranoma-periohes-toy-aigaioy-gia

«Τριβέλι Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!