Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Όσοι "δεν θυμούνται", ή "δεν ξέρουν", ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ! 9η Απριλίου 1964. Ο Ξεριζωμός 45.000 Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως ! (Και ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ η Ελλάς τότε; Μά ΔΕΝ έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΕ!)




(ΜΑΡΤΙΟΣ 1964.
55 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ).
Τριακόσιοι Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις εργασίες τους και τις επιχειρήσεις τους και να φύγουν από την Τουρκία εντός 15 ημερών! 
Οι «Ρωμιοί» της Πόλεως, μπορούσαν να πάρουν μαζί τους, «20 δολλάρια, και 20 κιλά».


Η τουρκική κυβέρνηση από τις 16 Μαρτίου του 1964 είχε ακυρώσει τη Συμφωνία του Βενιζέλου του 1930 περί «παραμονής, εμπορίου και ναυσιπλοΐας» και άρχισε την απέλαση από την Κωνσταντινούπολη των «Ρωμιών» με ελληνική υπηκοότητα. 

Μαζί με τις 12.000 «Ρωμιούς» με ελληνική υπηκοότητα, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία και άλλοι 30.000 «Ρωμιοί», με τουρκική υπηκοότητα που ζούσαν στην Πόλη. 

Εντός ενός έτους ο αριθμός αυτών που εκδιώχθηκαν έφθασε τις 40.000...


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    10/04/2019

    Συνέντευξη Τύπου με θέμα το μέγιστο για τη ζωή των κατοίκων της Αττικής πρόβλημα με τα σκουπίδια δόθηκε στο γραφείο της Ελληνικής Αυγής για τη Φυλή τη Δευτέρα 8 Απριλίου, η οποία εντάσσεται σε από κοινού κύκλο δράσεων της Ελληνικής Αυγής και της Χρυσής Αυγής, που περιελάμβανε προ 10ημέρου και επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Φυλής.

    Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου για να παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα είχαν να πουν οι ομιλητές Χρήστος Παππάς, Βουλευτής Επικρατείας με τη Χρυσή Αυγή, ο Ηλίας Παναγιώταρος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη Χρυσή Αυγή και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με την Ελληνική Αυγή και ο Θοδωρής Τσέλας, υποψήφιος Δήμαρχος με την Ελληνική Αυγή για τη Φυλή.

    Η Συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με ένα βίντεο το οποίο από την αρχή του αποκάλυψε την κοροϊδία της κας Δούρου προς τον Λαό της Αττικής όταν με πολύ ύφος υποσχόταν πως θα απαλλάξει τη Αττική από τα σκουπίδια κατά τη διάρκεια της θητείας της. Ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και σήμερα, αντίθετα τα πράγματα πλέον είναι σε τερματική κατάσταση αφού ο ΧΥΤΑ δεν έχει ούτε καν ένα χρόνο ζωής. Κατά την διάρκεια του βίντεο, ο δημιουργός του, Θοδωρής Τσέλας, εξηγούσε στους θεατές τι έβλεπαν εκείνη την στιγμή.

    Μετά την εισαγωγή της Μαρίας Βαρέλη, τομεάρχη διαχείρισης απορριμάτων της Ελληνικής Αυγής για την Φυλή, πρώτος πήρε το λόγο ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Τσέλας, ο άνθρωπος που εδώ και μια δεκαετία έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

    Με αφορμή την παρουσία του κλιμακίου των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Θοδωρής Τσέλας, ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο, για την εμπιστοσύνη να τον προτείνει ως υποψήφιο δήμαρχο για την περιοχή της Φυλής και υποσχέθηκε να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να φανεί άξιος της εμπιστοσύνης αυτής.

    Ξεκίνησε την ομιλία του με ένα μικρό απόσπασμα από τον Ίωνα Δραγούμη για τους Εθνικιστές, ενώ ολοκληρώνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πώς αλλιώς μπορεί να διαχειριστεί κανείς το πρόβλημα των σκουπιδιών παρά με Εθνικιστική διάθεση; Γιατί ποιος αγαπάει τον Τόπο του περισσότερο από εμάς τους Εθνικιστές; Και ποιος πολιτικός χώρος εκφράζει τους Εθνικιστές; Η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων. Ο καθένας λοιπόν από εδώ μέσα, είναι εν δυνάμει Χρυσαυγίτης, αγωνιστής, με την έννοια πως προσπαθεί να νικήσει εντός του τα κακώς κείμενα και να γίνει ένας καλύτερος Ελληνας που θα τιμά τη Φυλή του, αγωνιζόμενος για την καθαρότητα, με αρχή το Περιβάλλον».

    https://youtu.be/etOqPpJajN0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε εδώ λοιπόν για να δούμε πως μπορούμε να τελειώσουμε επιτέλους με την χωματερή της Φυλής που παρασύρει στο καρκίνο και στα αυτοάνοσα και τους 66 δήμους της Αττικής και να την μετατρέψουμε σε ένα νέο, καθαρότερο τόπο. Και αυτό θα γίνει με την φυτοαποκατάσταση, την ανάπλαση του χώρου και μετά με το να αφήσουμε την φύση στην ησυχία της να επουλώσει τις πληγές της. Μόνη λύση για τα σκουπίδια, η ανακύκλωση στην πηγή και ο κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα δικά του απορρίμματα. Αρκετά με την Φυλή και ολόκληρο το Θριάσιο Πεδίο. Σαν Δήμος θα προσανατολιστούμε στην μηδενική ταφή, θα ανακυκλώνουμε το σύνολο των απορριμμάτων μας, χωρίς να θάψουμε ούτε κιλό. Ο πλούτος της ανακύκλωσης θα επιστρέφει αποκλειστικά και μόνον στους πολίτες που συνεργάζονται. Ας κάνουν το ίδιο και οι άλλοι Δήμοι».

      Ολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν το θέμα των σκουπιδιών για να φέρουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα εις βάρος της υγείας και της τσέπης των πολιτών. Και με θρασύτητα χρησιμοποιούν τις αποτυχίες τους ως νέες υποσχέσεις για νέους προεκλογικούς αγώνες πάλι εις βάρος των πολιτών. Ανέπτυξε με στοιχεία τόσο την καταστροφή αλλά και την πέρα από αθλιότητα εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χωματερή της Φυλής με τρομακτικές λεπτομέρειες για τη ζωή των κατοίκων που σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από το ΧΥΤΑ αναπνέουν αλλά και νοσούν από τις βόμβες μόλυνσης που εκπέμπει. Έδωσε αναλυτικά το σχέδιο διαχείρισης, ανακύκλωση στην πηγή, με προσήλωση στην κυκλική οικονομία, με σκοπό τόσο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας αλλά και της οικονομίας και της ανάπτυξης για όλη την Αττική.

      Κατόπιν το λόγο πήρε ο Βουλευτής Επικράτειας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε την καταγωγή του, «ως Λιοσώτης από την πλευρά της μητέρας του» και μίλησε με θέρμη για το ιστορικό διαμάντι που αποτελεί ο Δήμος Φυλής που έχει γεννήσει Ήρωες όπως ο Μελέτης Βασιλείου που δίπλα στον Κολοκοτρώνη απελευθέρωσε την Αθήνα από τον Τούρκικο ζυγό και πως έχει καταντήσει σήμερα. Θύμισε σε όλους μας την επέτειο του θανάτου του μεγάλου εμπνευστή του Σύγχρονου Εθνικισμού τον Περικλή Γιαννόπουλο, τον οποίο είχαν ως πνευματικό πατέρα μεγάλοι Ελληνες όπως ο Παλαμάς, ο Σικελιανός, ο Ιων Δραγούμης. «Δεν επιτρέπεται αυτή η περιοχή με τόσο ένδοξη ιστορική κληρονομιά να γίνεται η σκουπιδιάρα της Αττικής» είπε χαρακτηριστικά. Και τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να απαλλαχτούμε από τα πολιτικά σκουπίδια που ρυπαίνουν τη Χώρα.

      Διαγραφή
    2. Ο Ηλίας Παναγιώταρος, στην συνέχεια, τόνισε στην ομιλία του πως το θέμα των απορριμμάτων χρόνια τώρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι η αφορμή για μεγάλες επιχειρηματικές κομπίνες και λοβιτούρες και τίποτα δεν προσφέρει στους κατοίκους της Πόλης. Μίλησε χαρακτηριστικά για τη διαχείριση που είδε ο ίδιος να γίνεται πριν 20 κιόλας χρόνια πριν σε ένα ταξίδι του στην Ολλανδία και που εμείς ούτε κατά διάνοια δεν έχουμε εφαρμόσει ακόμα στην Ελλάδα. (Γιατί άραγε;). Ξεμπρόστιασε με στοιχεία το πλάνο της κ. Δούρου αλλά και το σίγουρα αποτυχημένο πλάνο που θα φέρει πιθανά ο κ. Πατούλης (εαν και εφόσον εκλεγεί) αφού και ως Δήμαρχος Αμαρουσίου δεν έκανε το παραμικρό για τα σκουπίδια του Δήμου του και τώρα εμπαίζει τον κόσμο για χάρη ψήφων πως τάχα θα κάνει το θαύμα του.

      «Δεν υπάρχει χρόνος για υποσχέσεις και σχέδια, είμαστε σε κατάσταση Κόκκινου Συναγερμού με τα σκουπίδια» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος και αφού και από τη πλευρά του ανέλυσε το πρόγραμμα λύσεων και έδειξε σε όλους πόσο εφικτό και συμφέρον για τους Ελληνες είναι, τόνισε πως «Για εμάς τους Εθνικιστές υπάρχουν πάντα λύσεις γιατί για μας η Ελλάδα είναι πάνω από όλους».

      Ηταν μια Συνέντευξη Τύπου πραγματικά πολύτιμη για όσους ξέρουν τι καρκίνωμα είναι οι ρύποι και πόσοι άνθρωποι καθημερινά υποφέρουν με σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Τονίζουμε την αδιαφορία των τοπικών παραγόντων και των τοπικών site, αν και σε όλους είχαμε στείλει email να έρθουν να παρακολουθήσουν μιας και δηλώνουν μεγάλη ευαισθησία για το θέμα. Φυσικά η απουσία τους – την οποία και αναμέναμε – μας έδειξε πως η ευαισθησία τους είναι ως εκεί. Στα λόγια…

      Εμείς ως Έλληνες Εθνικιστές, μέλη της Ελληνικής Αυγής για τη Φυλή και με τη Χρυσή Αυγή, θα αγωνιστούμε να πετύχει αυτό που αυτονόητα θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες για τα σκουπίδια. Θα αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που θεωρούν τους πολίτες σκουπίδια και έτσι τους φέρονται εξυπηρετώντας τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς, ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα, τους Έλληνες, γιαυτό, προσπαθούμε, ενημερωνόμαστε, προτείνουμε λύσεις. Εκείνοι μόνο λόγια!

      Άρα αν δεν καθαρίσουμε εμείς τη χώρα, τότε κανείς δεν μπορεί… Άλλωστε όπως πολύ σωστά είπε ο κ.Χρήστος Παππάς «Το λέει και το σύνθημά μας: Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος».

      ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!