Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ των ΄Αγγλων! Π Α Ρ Α Χ Α Ρ Α Ξ Η της Ιστορίας από τον Κάρολο... ( Έ, θά του ...ξέφυγε! )

ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΕΡΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΕΜΕ,
ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ
ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ  ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΠΛΟΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ
, ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟ 1831,
ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 
ΜΕΤΑΞΑ ΤΟ 1941 (100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ!),
ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΠΑΠΑΓΟΥ ΤΟ 1955 ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 
ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ - ΔΙΓΕΝΗ
ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1974.....

 Η παραχάραξη της Ιστορίας μας!

Τρελλαθήκαμε προχθές, ως Έλληνες, όταν ακούσαμε τον (αιώνιο;) πρίγκηπα Κάρολο της Αγγλίας στην επίσημη ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο, μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλάει για τους Βρεττανούς "που συγκινήθηκαν βαθειά από το πνεύμα του Φιλελληνισμού και οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μιαούλη, τον Κανάρη, την Μπουμπουλίνα, διαβάζουμε Γκόρντον, Κόχραν, Τσωρτς και Κόρδινγκον", όπως είπε...


Και θυμηθήκαμε την πραγματική ιστορία.

Στις 23 Απρίλη 1827 έγινε η νέα εκστρατεία κατά του Κιουταχή στην Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε διορίσει αρχιστράτηγο τον Άγγλο Ρίτσαρντ Τσώρτς και διέταξε τον Καραϊσκάκη να στήσει το στρατόπεδο του στον Πειραιά.

Όμως εάν και ήταν εύκολο να διώξουν τον Κιουταχή απ' την Αθήνα ο Τσωρτς και ο λόρδος Κόχραν, που είχαν το γενικό πρόσταγμα, δεν έδιναν σημασία σε όσα τους παράγγελνε ο Καραϊσκάκης, ο οποίος ήταν της γνώμης να μη γίνει κατά μέτωπο επίθεση αλλά να αποκλειστεί από στεριά και θάλασσα ο Κιουταχής, οπότε θα αναγκάζονταν να φύγει.

Οι Εγγλέζοι όμως αρχηγοί, (σύμφωνα με τον ιστορικό Γ. Κορδάτο), για να εξυπηρετήσουν την Αγγλική διπλωματία αποφάσισαν να ενεργήσουν κατά μέτωπο επίθεση, με αποτέλεσμα πάνω από 1.500 Έλληνες να πέσουν νεκροί και 250 αιχμάλωτοι και την άλλη ημέρα να σφαχτούν από τον Κιουταχή.

Η μάχη του Φαλήρου ήταν μια μεγάλη καταστροφή και την παραμονή της μάχης αυτής, πολύ περίεργα (...) ο Καραϊσκάκης τραυματίστηκε θανάσιμα και την άλλη ημέρα πέθανε...

Σύμφωνα με τον ιστορικό Δημήτρη Φωτιάδη :

"Η Αγγλία επέμενε να γίνει η Ελλάδα μία αδύνατη και ημι-ανεξάρτητη ναυτική επικράτεια, συγκροτημένη από τον Μοριά και τις Κυκλάδες για να την έχει έτσι κάτω απ' τον απόλυτο έλεγχο της.

Πολέμησε με φανατισμό την ιδέα της Ελλάδος, που θα ήταν όχι μονάχα Μεσογειακή, μά καί Βαλκανική χώρα.

Κι έκανε πάντα ο,τι μπόρεσε, ώστε να πνίξει την Επανάσταση στήν Στερεά.

Γι αυτό με όργανο το αγγλόφιλο κόμμα του Μαυροκορδάτου, έσπρωξε τον ήρωα της Ανατολικής Ελλάδος, Οδυσσέα Ανδρούτσο στην προδοσία και τέλος τον δολοφόνησε, γι' αυτό άφησε εσκεμμένα αβοήθητο το Μεσολόγγι, γι ' αυτό με τον Τσωρτς και τον Κόχραν, ξεπάστρεψε τον Καραϊσκάκη και έρριξε τους Έλληνες στην καταστροφή του Ανάλατου στο Φάληρο. "

Αυτούς τους κατασκόπους της Αγγλικής πολιτικής, που σκότωσαν τον Καραϊσκάκη, τον Ανδρούτσο και τον λαό μας, παρουσίαζε ως ...φιλέλληνες ο Κάρολος στο επίσημο δείπνο και φώναζε, ''χαίρε, ω χαίρε ελευθερία!

Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον άκουγε απαθής, αν και γνωρίζει καλά την ιστορία - γιατί ο Πρωθυπουργός μας δεν πρέπει να την διδάχθηκε στο Χάρβαρντ - την ώρα που απολάμβανε με ευχαρίστηση το μπισκότο της, με το  μελάνι σουπιάς...

http://www.press-gr.com/2021/03/blog-post_726.html


10 σχόλια:

 1. παρακαλώ, δώστε μας το δοχείο των δακρύων. μας συγκίνησε και πάλι ο πρίγκηψ.

  https://www.youtube.com/watch?v=g-ZNWch7ij8

  https://www.youtube.com/watch?v=GQuZ1uPQ2nY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. https://www.youtube.com/watch?v=4roKy-z7T9I

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.brighteon.com/8d033a28-fc69-45bb-89fa-160d7ee411f6....GREXIT ΤΩΡΑ ΙΔΟΥ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ..ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Ο !
   Θερμές ε υ χ α ρ ι σ τ ί ε ς καί καλή & ευλογημένη Σαρακοστή μέ υγεία!
   (Τόσο εύγλωττο καί πολύτιμο 'βίντεο' καί έχει τόσες λίγες θεάσεις; Δέν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ περίεργο;)

   Διαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ,,ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΑΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΘΕΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ..ΕΝ ΥΠΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

   Διαγραφή
 4. ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  ΑΣΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ
  ΑΓΓΛΙΑ Η ΠΟΡΝΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βρε τα ερπετοειδή σατανοανδρείκειλα από το μπάκινχαμ μας κατασυγκίνησαν πάλι. Φέρτε πετσέτες να σκουπιστούμε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!