Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ γιά Μόσχα αμέσως ΜΕΤΑ την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν....

Έφυγε για Μόσχα μετά την επίσκεψη στο Άγιο Όρος ο Μισούστιν

Aναχώρησε αργά τό απόγευμα χθές Σάββατο από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό τήν Μόσχα, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που μεταφέρει στήν ρωσική πρωτεύουσα τον Μιχαήλ Μισούστιν. 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εορταστικού προγράμματος στην Αθήνα την Πέμπτη 25 Μαρτίου είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία πραγματοποίησε διήμερη ιδιωτική προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.


Το ταξίδι του Ρώσου πρωθυπουργού παρακολουθούν τα ρωσικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και το κρατικό πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», το οποίο αναφέρει ότι η επίσκεψη του κ. Μισούστιν στο Άγιο Όρος μαρτυρά «την αδιάλειπτη σημασία των πνευματικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και του ελληνικού κόσμου», επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέα Νικολάου Μπαλασόφ.

«Είναι πολύ χαροποιό που το ρωσικό κράτος εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα, σε τόσο υψηλό επίπεδο. ‘Αλλωστε χωρίς την εξαιρετικά σημαντική ρωσική συμμετοχή, θα ήταν αδύνατο ακόμη και να φανταστούμε την απελευθέρωση της Ελλάδας», σημείωσε ο Ρώσος εκκλησιαστικός διπλωμάτης, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι «ως ορθόδοξος χριστιανός ο Μιχαήλ Βλαντίμιροβιτς Μισούστιν εκμεταλλεύθηκε αυτή τη δυνατότητα, ώστε να επισκεφθεί και πάλι τον ‘Αθω και να προσευχηθεί στα αγιάσματά του».

Την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στον ‘Αθω σχολίασε για το ίδιο ρωσικό πρακτορείο και ο υφηγητής του Πανεπιστημίου Μόσχας Αθανάσιος Ζωϊτάκης, ο οποίος παρατήρησε ότι «δεν γνωρίζουμε, ποιος είναι ο πνευματικός του Μ.Μισούστιν, ή από ποιον γέροντα λαμβάνει κάποιες συμβουλές, όμως οι πνευματικές του σχέσεις με την μονή Φιλοθέου, είναι, ας πούμε, ολοφάνερες».

Ο ειδικός σε θέματα εκκλησιαστικής ιστορίας Α. Ζωιτάκης θύμισε επίσης, ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε επίσης πραγματοποιήσει παρόμοια ιδιωτική επίσκεψη στο ‘Αγιο Όρος στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, ενώ «μαζί με τη σύζυγό του είχαν επίσης επισκεφθεί μετόχι της Φιλοθέου, μία από τις γυναικείες μονές στην Ελλάδα (σ.σ. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο), η οποία τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση των γερόντων της Φιλοθέου».

ΑΠΕ ΜΠΕ

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/efyge-gia-mosxa-meta-tin-episkepsi-sto-agio-oros-o-misoustin/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!