Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Αυτά ΠΑΝΤΟΤΕ απέφευγαν νά τά ΘΙΞΟΥΝ....

 

Ὁ ἰδρυτής τῆς "Νέας Δημοκρατίας"....

Ο Κων/νος Καραμανλής με τον πολιτικό του μέντορα Αθανάσιο Αργυρό ( στο μέσον, ενώ αριστερά κάθεται ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, Αθανάσιος Μπουκουβάλας). ἀπό ἐδῶ

O εκ Νιγρήτης Αθανάσιος Αργυρός μετά τις ταραχές του Ίλιντεν το 1903 επρωτοστάτησε για την ελληνική απάντηση στην Μακεδονία κατά των βουλγαροκομιτατζήδων.


Αυτός έφερε εις τας Αθήνας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον αδελφό του Αλέξανδρο. Εχρηματοδότησε την εκπαίδευσί των στο Λύκειον Μεγαρέως, στο Παγκράτι. Μετά την απόκτησι του πτυχίου της Νομικής τον προώθησε στους κύκλους του Λαϊκού Κόμματος.

Παρά την υπόπτο διαγωγή του κατά την Κατοχή από τις πρώτες κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις με αρχές το 1946 ( ὁ Καραμανλῆς) διορίζεται υπουργός σε όλες. Αυτός ένας ασήμαντος επαρχιώτης δικηγορίσκος, ο φυγοπόλεμος.

Το 1949 ως υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών κ Προνοίας ανεγνώρισε ως φιλανθρωπικόν σωματείον την μεγάλη στοά της οδού Αχαρνών.

Τέλος του 1944 πέρασε από « φροντιστήριο» στο Λίβανο από τους ΄Αγγλους, ενώ ως υπουργός την δεκαετία του ΄50 δύο μήνες στις ΗΠΑ για πτυχίο πράκτορος... Κατόπιν τούτων επελέγη από τον αλλογενή βασιλέα ως δοτός πρωθυπουργός με έξωθεν εντολήΑποστολή του η μη Ένωσις της Κύπρου μετά της μητρός Πατρίδος, ώστε να επιτευχθή η ένταξις της στο απέναντι αρτισυσταθέν παράνομο σιωνιστικό κράτος.

Μέτων

« Ὁ Ἀργυρός δέν ἔχει ἀνάγκη σταυροῦ. Σταυρῶστε τόν γραμματέα του,Κωνσταντῖνο Καραμανλῆ. »  ( «Τσακάλια καί Ὕαινες τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτικῆς»,Κων/νου Μπαρμπῆ,τόμος δ΄σελ. 60)

Ἔτσι ἔκλεψε τήν ἕδρα ( τό 1936) ἀπό τόν βουλευτή Σερρῶν καί εὐεργέτη,δικό του καί τῆς οἰκογενείας του,Ἀθανάσιο Ἀργυρό, ὁ Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς καί τρούπωσε στό ἑλλαδικό κοινοβούλιο καί τήν πολιτική ζωή αὐτῆς τῆς χώρας γιά τα καλά ! Ὁ ἰδρυτής τῆς «Νέας Δημοκρατίας»...

«...Τη περίοδο 1942-1943 συμμετείχε σε μία άτυπη ομάδα πολιτικού προβληματισμού με την ονομασία "Σοσιαλιστική Ένωση", την οποία αποτελούσαν αξιόλογοι μετέπειτα πολιτικοί και τραπεζίτες, όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Γεώργιος Μαύρος, ο Πέτρος Γαρουφαλιάς, ο Άγγελος Αγγελόπουλος και ο Ξενοφών Ζολώτας...» ( ἀπό ἐδῶ)

  Ὁ ἰδρυτής τῆς «Νέας Δημοκρατίας» καί ὅλο του τό σόϊ...

Καραμανλῆς Ἀλέκος,Δολόγλου Φωτεινή ( ἡ μητέρα),Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς -φωτό-

Γραμμένος,Ἀχιλλεύς,Κων/νος,Ἀλέκος. Οἱ Καραμανλῆδες δεκαετία ᾿60 φωτό

Ἀλέκος,Κων/νος,Γραμμένος καί Ἀχιλλεύς,οἱ Καραμανλῆδες δεκαετία ᾿80-φωτό-

Ἀχιλλεύς,Κων/νος,Ἀλέκος καί ὁ υἱός τοῦ Ἀλέκου ὁ Κώστας φωτό

Στήν Πρώτη Σερρῶν,ὁ ἐκστασιασμός τοῦ πλήθους καί ὁ «ἐθνάρχης» παρακολουθεῖ ἀνέκφραστος...  φωτό

« ...θα απαιτηθή η επαγρύπνησις αλλά και η συσπείρωσις του λαού σε ισχυρούς πολιτικούς σχηματισμούς, ικανούς να προστατεύσουν την δημοκρατία, όχι μόνον από τον κομμουνισμό και φασισμό, αλλά και από τα αίτια που προκάλεσαν στο παρελθόν την πτώση της. Γι’ αυτόν ακριβώς τον εθνικό σκοπό εθεώρησα καθήκον μου να δημιουργήσω μιαν ευρεία και ζωντανή πολιτική παράταξη - την Νέα Δημοκρατία....» (ἀπό ἐδῶ)

Ἀπό τήν ἰδρυτική διακήρυξιν τῆς Νέας Δημοκρατίας,διά στόματος Κων/νου Καραμανλῆ. 

Ἡ δημοκρατία πρέπει νά προστατευτῇ, διακήρυττε,ἀπό τόν κομμουνισμόν ! 


Το ν.δ. (νομοθετικό διάταγμα) 59/1974 συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα στις πιο σημαντικές στιγμές της μεταπολίτευσης. Με δύο μόλις άρθρα και μόνον 209 λέξεις, νομιμοποίησε το ΚΚΕ...το ν.δ. 59/1974 προέρχεται από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή...( ἐδῶ)

Καταλάβατε τό μέγεθος τῆς κοροϊδίας πού σᾶς γίνεται ἐδῶ καί 47 χρόνια; Ἀπό τήν « Νέα Δημοκρατία» 

« ...Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της? την Πολιτεία με τους Πολίτες της? την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία? την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό? την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη...» 
( Ἀπό τήν σελίδα τῆς νουδου,ἐδῶ,τό βάζω μέ τά σημεῖα στίξεως πού ὑπάρχουν σ᾿αὐτήν. Δέν ξέρω ἄν εἶναι ἀπό λάθος τά ἐρωτηματικά, ἀλλά νομίζω πώς θά μποροῦσαν νά τά εἶχαν διορθώσῃ. Συνεπῶς νά συμπεράνω πώς πρέπει νά ὑπάρχουν ἐκεῖ διότι ἔχουν τήν σημασία τους; Τά συμπεράσματα δικά σας...)


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. ΦΥΣΙΣ ΔΕΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗ . ΓΝΗΣΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΔΕΣΠΟΣEI ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΘΗΚΕ. ΑΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ .ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ; ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ; ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΡΤΕΝ; ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ; Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ; ΤΗΝ ΠΕΣΙΝΕ ; .. ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΑΚΟΜΑ . ΑΡΑΓΕ, ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ``ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ( ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΝΟΟΥΣΕ) , ΣΤΕΓΝΩΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ`` .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτίστως ευχαριστούμε θερμώς γιά τήν συμμετοχή σας.
      Όπως εξελίσσονται τά πράγματα, θά περάσουν αρκετά χρόνια ώστε νά γραφεί η ΠΛΗΡΗΣ αλήθεια γιά τόν άνθρωπο αυτόν.
      Είτε προπολεμικώς, είτε - κυρίως ... - στήν διάρκεια της Κατοχής, είτε γιά τήν (καθυστερημένη;) μετάβασή του στήν Μέση Ανατολή, είτε γιά τό άκρως ενδιαφέρον ταξίδι του στίς ΗΠΑ, λίγο μετά τόν πόλεμο.....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!