Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Η Α π α γ ο ρ ε υ μ έ ν η ταινία: "Η καταστροφή της Σμύρνης 1922" του Νίκου Κούνδουρου. ( ΠΟΝΑΓΕ τούς αιωνίως ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ καί τήν εξαφάνισαν! )

 








https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=iAK4n0kl0pM&ab_channel=KritiChannel

Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ του Νίκου Κουνδουρου Η ταινία του Νίκου Κούνδουρου αναφέρετε στην πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης της Μικράς Ασίας και την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων κατοίκων της, στις 14 Σεπτεμβρίου 1922, από τους νεότουρκους του Κεμάλ, με σκοπό την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Βασίστηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες από το μυθιστόρημα «Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη και στην οποία απαγόρευσαν την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μια ταινία που όχι μόνο κατέγραψε τη βαρβαρότητα των Νεοτούρκων, αλλά ανέδειξε και την Ελλαδική νοοτροπία των Νεοελλήνων να συγκαλύπτουν για λόγους σκοπιμότητας τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας. Το σενάριο της ταινίας είναι του Νίκου Κούνδουρου και του Στρατή Καρρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!