Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Χρυσές Λίρες έρριξαν οι ΑΓΓΛΟΙ στήν Κατοχή, γιά νά ΦΑΝΕ οι "πεινασμένοι" π ρ ο λ ε τ ά ρ ι ο ι του Κ.Κ.Ε. ; ; ; ; ; ( 'Ο ευρών κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον' ! )

 


Ο Αντρέας Τζήμας, όταν βγήκε τό 1941 σαν Βούλγαρος (!) από την φυλακή, ήρθε άφραγκος στην Αθήνα , μαζί με, τον αλκοολικό σλαβομακεδόνα Ανδρέα Τσίπα, και τον συνδικαλιστή καπνεργάτη Κώστα Λαζαρίδη.Στην Αθήνα βρέθηκε με τον έμπιστο του Ζαχαριάδη και μέλος του σοβιετικού ΚΚ Πέτρο Ρούσο, τον Παντελή Καραγκίτση και την Χρύσα Χατζηβασιλείου, και συγκρότησαν την «Νέα Κεντρική Επιτροπή», που «κάλεσε τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και τις οργανώσεις του σε ένα Εθνικό Μέτωπο Απελευθέρωσης».

Τον Ιούνιο του 1941 είχαν συγκεντρωθεί 300 με 320 κομμουνιστές στην Αθήνα, που είχαν δραπετεύσει από τη Φολέγανδρο , την Κίμωλο, την Ανάφη και την Γαύδο.
 


Ανάμεσα τους ο Μάρκος Βαφειάδης ο Θανάσης Χατζής και ο Λευτέρης Αποστόλου, που υπέγραψε το ιδρυτικό του ΕΑΜ.

Ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» της «Νέας Κεντρικής Επιτροπής», ήταν η βρετανική 'Secret Intelligence Service', και ένας πράκτορας της με το ψευδώνυμο «Οδυσσέας», από το δίκτυο του βενιζελικού πράκτορα των Άγγλων «Προμηθέα» ,(Ευριπίδη Μπακιρτζή), τους παρέδωσε τον Οκτώβριο, με διπλότυπη απόδειξη, (που βρίσκεται στα αγγλικά αρχεία), 7.100 λίρες και δύο ασυρμάτους.


Ο ΕΑΜικός γάμος των αριστερών Βενιζελικών και των κομμουνιστών ευλογήθηκε από τη 'SOE', και ο «ελληνικός εμφύλιος», προκλήθηκε με τη βοήθεια του χρυσού, που μοίραζαν οι Άγγλοι, και ο οποίος προήλθε από τις 611.000 ουγγιές του Εθνικού Χρυσού που τους παρέδωσε ο Γεώργιος Β΄ .


Ο Ανδρέας Τζήμας έστειλε στην Ρούμελη τον Θανάση Κλάρα, (Άρη Βελουχιώτη), δίνοντας του λίρες στο χέρι , για να εξασφαλίσει τρόφιμα για τον παράνομο μηχανισμό και την ηγεσία του ΚΚΕ και «να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης αντάρτικου», όπως ζητούσαν οι Άγγλοι.


Έτσι επιβίωσαν οι εξ επαγγέλματος επαναστάτες στον λιμό του 1941-42 ,κατά τον οποίο πέθαναν 150.000 άνθρωποι στην Αθήνα και τον Πειραιά, αλλά κανείς από τους 400 περίπου ανεπάγγελτους και φυλακόβιους κομμουνιστές που είχαν μαζευτεί στην Αθήνα.


Εξασφάλισαν τρόφιμα με τις 7.100 λίρες της 'SOE' και βρήκαν τις σωστές επαφές στην Αθήνα για να μην τρέχουν να βρουν «πατάτες» στην Σπερχειάδα.


Με τις αγγλικές λίρες , χρηματοδότησαν και την αγορά γερμανικού χαρτιού για τον παράνομο εκδοτικό τους μηχανισμό, μέσω του κομμουνιστή συνεργάτη των Γερμανών Πετσόπουλου, που παρέμεινε έμπορος γερμανικού χαρτιού σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής.


Κανείς αριστερός μακάκας δεν έχει αναρωτηθεί ποτέ πού έβρισε το χαρτί για τις προκηρύξεις του και τον παράνομο Τύπο το ΚΚΕ 'λίμιτεδ'.


Η κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος, έστειλε συνολικά περίπου 2.000.000 χρυσές λίρες στην Κατεχόμενη Ελλάδα για «να λιπάνει τη μηχανή της Αντίστασης» . 
Και οι περισσότερες έπεσαν από την πλευρά του Κ.Κ.Ε.


Σύμφωνα με την έγγραφα, των βρετανικών υπηρεσιών, την περίοδο 1942-1944 ρίχτηκαν με αλεξίπτωτο , συσκευασμένες σε βαρελάκια από αλουμίνιο, περίπου 1.300.000 χρυσές λίρες.


Από αυτές 250-300.000 έπεσαν στις περιοχές του ΕΔΕΣ και 1.000.000, στην «Ελεύθερη Ελλάδα» του ΕΛΑΣ, ενώ περίπου 700.000 έφθασαν με τα υποβρύχια, είτε στη μυστική βάση της 'SOE' στην Αντίπαρο, είτε στην Αττική, και μοιράστηκαν στην Αθήνα με την περίφημη αναλογία 7 προς 10.


Για τις «παραδόσεις», υπάρχουν όλες οι γραφειοκρατικές αποδείξεις στους φακέλλους.... 

Υπάρχουν και τα «τοπογραφικά» για τις περιοχές των ρίψεων, και οι ημερομηνίες και τα σήματα προς το Κάϊρο των συνδέσμων της 'SOE' με τις επιβεβαιώσεις παραλαβής....

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

8 σχόλια:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=qPPT5HhQ_Pk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εμ, έτσι εξηγείται ο θρήνος και ο οδυρμός που έδειξαν τόσα και τόσα εγχώρια αποβράσματα για την Ελισαύρετ. κι αναρωτιώμουν, πάνε καλά;;;;; θυμήθηκαν την ευεργεσία. σε αυτό το κόμμα είναι πάντα ευγνώμονες και πιστοί στους εχθρούς της Ελλάδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε ( 02:56' π.μ. ) θυμάσθε στό μάθημα της Φυσικής στό Γυμνάσιο τί λέγαμε;
   'ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ'!
   Περί Φυσικής ο λόγος....

   Διαγραφή
  2. (⁠•⁠‿⁠•⁠) κι εσείς είστε φοβερός, ιδιαίτερα έτσι όπως τα λέτε ώρες ώρες τσεκουράτα και για αυτό σας προτιμούμε.
   τα συγκοινωνούντα δοχεία και βέβαια τα θυμάμαι, αλλά εκείνη η Φυσική, αν και την θαυμάζω ως επιστήμη, πολύ με παίδεψε. να είναι καλά εκεί που είναι. ◉⁠‿⁠◉
   καλημέρα σας!

   Διαγραφή
  3. Σας διαβεβαιώνουμε καί πολλοί άλλοι "παιδεύθηκαν" μέ τήν κυρία Φυσική....

   Διαγραφή
  4. αααααχχχχχχ, μου φαίνεται κι εσείς λοιπόν.... πονεμένες ιστορίες, κύριε Καποδίστρια... σε καιρού έντονου στρες, βλέπω ότι γράφω Πανελλήνιες Φυσική, αν και ήμουν Γ' δέσμη. κάθομαι στην αίθουσα σε πλήρη πανικό και αναρωτιέμαι, ρε παιδιά, εγώ είμαι τόσων χρόνων, έχουν περάσει δεκαετίες που δεν έκανα Φυσική! θα πατώσω! ευτυχώς που προλαβαίνω και ξυπνάω, γιατί φανταστείτε αν προλάβαιναν να μου δώσουν και την κόλλα και τα θέματα τί θα γινόταν..... πανωλεθρία, μιλάμε.
   αμφιβάλλω, αν έχει περάσει τέτοιος μπουμπούνας σε Φυσική και Μαθηματικά (Άλγεβρα, Γεωμετρία, μαύρο χάλι) από τα ελληνικά θρανία. κανονικό μπουζούκι.

   Διαγραφή
 3. Από τότε φαίνεται είναι το "κομμουνιστής στην νοοτροπία και καπιταλιστής στην τσέπη".Αυτά τα γνωρίζουν όσοι ψηφίζουν το προδοτικό ΚΚΕ άρα γε....;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!