Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

« X A Σ T O Y K I » από τήν εγγονή του 'Σαρλώ' Τσάρλι Τσάπλιν: «Β Α Ρ Ε Θ Η Κ Α νά ακούω συνεχώς, πως οι Ρώσοι είναι οι κακοί...»

 


«Έχω βαρεθεί το γεγονός ότι οι Ρώσοι είναι πάντα οι κακοί», λέει η ηθοποιός Οόνα Τσάπλιν σε συνέντευξή της στήν βρετανική εφημερίδα 'Independent' για την νέα της ταινία. 
Και έτσι – όπως έκανε κάποτε ο διάσημος παππούς της – αντιτίθεται στο ρωσοφοβικό mainstream.








Η βρετανική μυστική υπηρεσία 'MI-6' εναντίον πρώην Ρώσου κατασκόπου, την οποία υποδύεται η πρώην κοπέλλα του Μποντ Όλγα Κουριλένκο – «το γνωστό μοτίβο των Ρώσων κακοποιών εναντίον Βρετανών (και Αμερικανών», γράφει ειρωνικά η βρετανική εφημερίδα 'Independent' για ένα νέο επεισόδιο της σειράς θρίλερ «Προδοσία».

Και πήρε συνέντευξη από την ηθοποιό Oona Chaplin, εγγονή του θρυλικού κωμικού Charlie Chaplin, που παίζει έναν από τους ρόλους στο επεισόδιο. 

Λέει καταπληκτικά πράγματα – είναι «τόσο μπουχτισμένη που οι Ρώσοι είναι πάντα οι κακοί». Κατά την γνώμη της, θα ήταν «υπέροχο αν ο ιδεολογικός πόλεμος που κάνουμε στην Ρωσία αποτελέσει παρελθόν».

Σε αντίθεση με τα κυρίως ρωσοφοβικά κείμενα στον αγγλόφωνο τύπο, αυτό ακούγεται σχεδόν επαναστατικό, όπως και όλα όσα λέει η Oona Chaplin!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!