Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΣΟΥΗΔΙΑ: Συμμορίες εκτός ελέγχου: Οικογενειάρχης ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ μπροστά στο παιδί του (Σας το είπαν αυτό τα κανάλια;;;;)



Το έγκλημα των συμμοριών στις γειτονιές των μεταναστών στη Σουηδία συνεχίζει να κλιμακώνεται: Στη Στοκχόλμη, ένας πατέρας που πήγαινε στην πισίνα με τον γιο του πυροβολήθηκε στο κεφάλι από μια ομάδα νεαρών ανδρών - μπροστά στο παιδί του.


Συνέβη το βράδυ της Τετάρτης. Ο Mikael, ένας 39χρονος οικογενειάρχης, πήγαινε στη γειτονική πισίνα με τον δωδεκάχρονο γιο του. Μόλις λίγα μέτρα από τον προορισμό τους, οι δυο τους συνάντησαν μια ομάδα νεαρών που ανήκαν σε μια εγκληματική συμμορία γνωστή στη γειτονιά σε μια υπόγεια διάβαση πεζών. Αφού τα μέλη της συμμορίας φώναξαν κάτι στον οικογενειάρχη, τσακώθηκε με την ομάδα.

Εδώ και καιρό αποτελούσε ένα αγκάθι στο πλευρό του Mikael η κατάσταση με τους εμπόρους ναρκωτικών και τις εγκληματικές συμμορίες που συνδέονται με αυτούς. 

Λέγεται ότι στο παρελθόν είχε επεδείξει θάρρος ως πολίτης και αντιμετώπισε τις συμμορίες, ειδικά όταν προσπάθησαν να ελέγξουν τον δημόσιο χώρο. Αλλά αυτή τη φορά, το θάρρος του αποδείχθηκε θανατηφόρο.

Προβολή περιεχομένου από το Twitter:

Κατά τη διάρκεια της λογομαχίας, ένα από τα μέλη της συμμορίας έβγαλε ξαφνικά ένα πιστόλι και πυροβόλησε τον Mikael στο κεφάλι από κοντινή απόσταση. 

Λίγο αργότερα, η ομάδα τράπηκε σε φυγή. 

Ο γιος του Mikael έπρεπε να παρακολουθήσει τον πατέρα του να πεθαίνει στο πάτωμα της υπόγειας διάβασης πεζών. 

Κάλεσε την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά οποιαδήποτε βοήθεια ήρθε πολύ αργά.

Ο παράλογος θάνατος του Mikael ρίχνει περισσότερο φως στην κλιμάκωση του εγκλήματος των συμμοριών στη Σουηδία. Για χρόνια, οι ομάδες, που αποτελούνται κυρίως από νέους άνδρες από τη Μέση Ανατολή, δολοφονούν χωρίς περιορισμό, εξαλείφοντας όποιον στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους.

Στις γειτονιές των σουηδικών πόλεων που κυριαρχούνται από μετανάστες, οι συμμορίες που βγάζουν τα χρήματά τους κυρίως από τη διακίνηση ναρκωτικών είναι πανταχού παρούσες. 

Είναι γειτονιές όπως το Skärholmen, το προάστιο νότια της σουηδικής πρωτεύουσας Στοκχόλμης, όπου δολοφονήθηκε ο Mikael την Τετάρτη. 

Αρχικά χτίστηκε τη δεκαετία του 1960 ως «πόλη στην ύπαιθρο» για να δημιουργήσει οικονομικά προσιτή στέγαση για τους Σουηδούς της πρωτεύουσας, η περιοχή έχει γίνει κομβικό σημείο από τη δεκαετία του 1990. 

Συνέπεια της «ανοιχτόκαρδης» μεταναστευτικής πολιτικής των Σουηδών Σοσιαλδημοκρατών. Οι γειτονικές γειτονιές είχαν την ίδια τύχη. 

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ταξινομεί μεγάλα τμήματα της Στοκχόλμης ως «γειτονιές υψηλού κινδύνου» όπου τα κρατικά όργανα έχουν υποστεί απώλεια ελέγχου.

Αν περπατήσετε μέσα από το Skärholmen, είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στη Σουηδία. 

Άραβες και Αφρικανοί κυριαρχούν στο τοπίο του δρόμου, οι Ευρωπαίοι είναι λίγοι και πολύ μακριά. 

Η κεντρική πλατεία της γειτονιάς, μόλις περίπου 300 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος, είναι γεμάτη με κεμπάπ, κουρεία και ένα αραβικό σούπερ μάρκετ. 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την πόλη της Στοκχόλμης, ένα καλό 75% των κατοίκων εδώ έχουν μη ευρωπαϊκό μεταναστευτικό υπόβαθρο. Το 20% προέρχεται από την Ευρώπη, ειδικά από τα βαλκανικά κράτη. Μόνο το 5% των κατοίκων της γειτονιάς είναι Σουηδοί.

Μόλις στις αρχές Μαρτίου ένας νεαρός άνδρας στο Skärholmen πυροβολήθηκε, δύο εβδομάδες αργότερα ένας άλλος άνδρας πυροβολήθηκε και είναι σοβαρά τραυματισμένος. 

Οι τρεις σκηνές εγκλήματος βρίσκονται όλες σε ακτίνα μόλις περίπου 200 μέτρων.

Σε άλλες γειτονιές μεγάλων σουηδικών πόλεων, η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. 

Πολλοί Σουηδοί διαμαρτύρονται εδώ και καιρό ότι η αστυνομία δεν λαμβάνει επιτέλους μέτρα, αλλά η τεράστια κλίμακα του προβλήματος και η νεαρή ηλικία των μελών της συμμορίας προκαλούν προβλήματα. 

Επιπλέον, υπάρχει το χαδιάρικο σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο είναι μονόπλευρα σχεδιασμένο για αποκατάσταση, όπως στη Γερμανία, και το οποίο δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Προβολή περιεχομένου από το Twitter:


Την Πέμπτη και την Παρασκευή, αρκετοί υψηλόβαθμοι πολιτικοί επισκέφθηκαν τον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο Mikael, συμπεριλαμβανομένου του Σουηδού πρωθυπουργού Ulf Kristersson. 

Ο κεντρώος κυβερνητικός συνασπισμός του έχει κηρύξει πόλεμο στο έγκλημα των συμμοριών, αλλά είχε μικρή επιτυχία. 

Ο ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών, Jimmie Åkesson, εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του και κάλεσε την κυβέρνηση να ηγηθεί επιτέλους ενός «Πολέμου» ενάντια στις εγκληματικές συμμορίες.

Το κόμμα του επικρίνει εδώ και καιρό τη μεταναστευτική πολιτική και το επακόλουθο έγκλημα των συμμοριών. 

Για τη Magdalena Andersson, ηγέτιδα των Σουηδών Σοσιαλδημοκρατών, η επίσκεψη του Skärholmen μετατράπηκε σε καταστροφή δημοσίων σχέσεων. 

Σε μια συνομιλία με την αδελφή του δολοφονημένου άνδρα, η Andersson κατηγορήθηκε ότι εμφανίζεται εκεί μόνο για τα μέσα ενημέρωσης και τελικά δεν ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των πολιτικών της. «Τώρα ο αδελφός μου είναι νεκρός... Αλλά οι κάμερες είναι προφανώς πιο σημαντικές, οπότε καλύτερα να σας αφήσουμε ήσυχη», είπε, διακόπτοντας απότομα τη συζήτηση με τον πολιτικό και πρώην πρωθυπουργό.




ΠΗΓΗ: Bandenkriminalität außer Kontrolle: Familienvater vor Augen des Kindes hingerichtet - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Ευρώπη συγκλονίζεται από σειρά δολοφονιών από μετανάστες


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αιτούντες άσυλο υπεύθυνοι για όλα σχεδόν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αλλοδαπούς στη Σαξονία




Μια άλλη πολιτεία εντάσσεται στο Τέξας, εξουσιοδοτεί τους πολιτειακούς και τοπικούς αστυνομικούς να αρχίσουν σύντομα να συλλαμβάνουν παράνομους μετανάστες



Μουσουλμάνος μετανάστης δολοφόνησε 70χρονο στο όνομα της Γάζας. Διαβάστε περισσότερα: thenationalpulse.com/2024/04/11/mus Ο Ahmed Alid, ένας 45χρονος αιτών άσυλο που ζει σε καταλύματα που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους στη Βρετανία, μαχαίρωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!