Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Μελέτη διαπιστώνει «σημαντική αύξηση» της θνησιμότητας από καρκίνο μετά από μαζικό εμβολιασμό με 3η δόση COVID

(silent_1/Shutterstock)

Πολλοί μηχανισμοί μπορεί να εξηγήσουν πώς τα εμβόλια mRNA COVID-19 μπορεί να συνδέονται με αυξημένους θανάτους από καρκίνο.

Από τη Megan Redshaw, JD
4/18/2024
Ενημέρωση:
4/28/2024


Οι ερευνητές παρατήρησαν «στατιστικά σημαντικές αυξήσεις» στα ποσοστά θνησιμότητας όλων των καρκίνων, ειδικά των καρκίνων που σχετίζονται με τα οιστρογόνα, μετά από μαζικό εμβολιασμό με το τρίτο εμβόλιο mRNA COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 8 Απριλίου στο Cureus, αξιολόγησε τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στα προσαρμοσμένα στην ηλικία ποσοστά θνησιμότητας για 20 διαφορετικούς τύπους καρκίνου στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον θάνατο, τις λοιμώξεις SARS-CoV-2 και τα ποσοστά εμβολιασμού. 

Οι ερευνητές έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη: Δεν υπήρξαν υπερβολικοί θάνατοι από καρκίνο στην Ιαπωνία κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, αλλά παρατήρησαν αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο που συμπίπτει με τον μαζικό εμβολιασμό.

Η Ιαπωνία έχει τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και τώρα διεξάγει μαζικούς εμβολιασμούς με έβδομη δόση εμβολίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά την έναρξη του μαζικού εμβολιασμού το 2021, υπήρξε αξιοσημείωτη αύξηση της θνησιμότητας από καρκίνο που συμπίπτει με την πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου COVID-19.

Μετά τον εμβολιασμό με τρίτη δόση εμβολίου mRNA το 2022, οι ερευνητές παρατήρησαν «σημαντική υπερβάλλουσα θνησιμότητα» για όλους τους καρκίνους και συγκεκριμένα τους ευαίσθητους καρκίνους οιστρογόνων και υποδοχέων οιστρογόνων άλφα (ERα), συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων των ωοθηκών, της λευχαιμίας, του προστάτη, των χειλιών/του στόματος/του φάρυγγα, του παγκρέατος και του μαστού.

Συγκεκριμένα, ο καρκίνος του μαστού είχε «σημαντική ελλειμματική θνησιμότητα» το 2020, αλλά μετατοπίστηκε σε υπερβάλλουσα θνησιμότητα το 2022 μετά την κυκλοφορία της τρίτης δόσης εμβολίου.


Κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ντοκυμανταίρ "The Unseen Crisis: Vaccine Stories You Were Never Told"




Εκτός από τον καρκίνο του παγκρέατος, ο οποίος αυξανόταν σταθερά πριν από την πανδημία, οι άλλοι πέντε τύποι καρκίνων βρίσκονταν σε πτωτική τάση. Ωστόσο, και οι έξι τύποι καρκίνων υπερέβησαν τις προβλεπόμενες τιμές θνησιμότητας το 2021, το 2022 ή και τα δύο έτη.

Επιπλέον, τέσσερεις τύποι καρκίνων που σχετίζονται με τους περισσότερους θανάτους - καρκίνοι του πνεύμονα, του παχέος εντέρου, του στομάχου και του ήπατος - μειώνονταν πριν από την πανδημία του 2020. Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνθηκε μετά τη διάθεση του εμβολίου COVID-19.



Σημαντική μετατόπιση της υπερβάλλουσας θνησιμότητας

Πριν από την πανδημία COVID-19, από το 2010 έως το 2019, οι ερευνητές παρατήρησαν πτωτικές τάσεις θνησιμότητας για άτομα όλων των ηλικιών εκτός από άτομα ηλικίας 90 ετών και άνω. 

Ακόμη και το 2020, οι ερευνητές συνέχισαν να βλέπουν μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, εκτός από εκείνους ηλικίας 75 έως 79 ετών.

Το 2021, οι τάσεις μετατοπίστηκαν αργά προς την υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η οποία συνέχισε να αυξάνεται το 2022 για όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες. 

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 2021, υπήρξε σημαντική υπερβάλλουσα θνησιμότητα για όλες τις αιτίες 2,1% και 1,1% για όλους τους καρκίνους. 

Το 2022, η υπερβολική θνησιμότητα από όλες τις αιτίες αυξήθηκε στο 9,6% και στο 2,1% για όλους τους καρκίνους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο αριθμός των θανάτων από όλους τους καρκίνους ήταν υψηλότερος στην ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών, εκ των οποίων περισσότερο από το 90% είχε λάβει τρίτη δόση εμβολίου. 

Σχεδόν το 100% των εμβολίων που χορηγήθηκαν ήταν εμβόλια mRNA, με το εμβόλιο της Pfizer να αντιπροσωπεύει το 78% και της Moderna το 22%.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι παρ' όλο που η θνησιμότητα από καρκίνο θα μπορούσε να αποδοθεί σε λιγώτερες εξετάσεις καρκίνου και περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια των lockdown, δεν εξηγεί τις σημαντικές αυξήσεις της θνησιμότητας που παρατηρήθηκαν για τους έξι συγκεκριμένους τύπους καρκίνου το 2022, όταν οι περιορισμοί στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε οθόνες ή θεραπείες καρκίνου φαινόταν να έχουν επιλυθεί.

«Αυτές οι ιδιαίτερα σημαντικές αυξήσεις στα ποσοστά θνησιμότητας αυτών των ευαίσθητων στο ERα καρκίνων μπορεί να οφείλονται σε διάφορους μηχανισμούς εμβολιασμού mRNA-LNP και όχι στην ίδια τη λοίμωξη COVID-19 ή στη μειωμένη φροντίδα του καρκίνου λόγω του κλειδώματος», έγραψαν.

Η Stephanie Seneff, ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι η μελέτη παρέχει αδιάσειστα επιδημιολογικά στοιχεία για τη σχέση μεταξύ της αύξησης του επιπολασμού πολλών καρκίνων και της χορήγησης πολλαπλών εμβολίων COVID-19.

«Υποψιάζομαι εδώ και καιρό μια σύνδεση του καρκίνου με τα εμβόλια που βασίζονται μόνο στην επιστήμη της ανοσολογίας», δήλωσε η κ. Seneff στους Epoch Times σε ένα email. «Αυτό που νομίζω ότι συμβαίνει, σε γενικές γραμμές, είναι ότι το εμβόλιο προκαλεί εξασθένιση της έμφυτης ανοσολογικής απόκρισης, η οποία οδηγεί σε αυξημένη ευαισθησία σε οποιαδήποτε λοίμωξη, αυξημένη αυτοάνοση ασθένεια και επιτάχυνση της εξέλιξης του καρκίνου».


Πώς τα εμβόλια mRNA COVID-19 μπορούν να συνδεθούν με τον καρκίνο

Οι συγγραφείς της μελέτης προτείνουν πολλούς τρόπους με τους οποίους τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του καρκίνου.


Εμβόλια mRNA και ευαισθησία στα οιστρογόνα

Στη μελέτη, τα προσαρμοσμένα στην ηλικία ποσοστά θνησιμότητας για καρκίνους ευαίσθητους στα οιστρογόνα και ERα αυξήθηκαν σημαντικά πέρα από τα προβλεπόμενα ποσοστά, ειδικά το 2022. 

Η έρευνα δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδα συνδέεται ειδικά με το ERα και ρυθμίζει προς τα πάνω τη μεταγραφική του δραστηριότητα. 

Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ανταποκρίνεται στον καρκίνο και την ανάπτυξή του.

Σε μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύθηκε στο Translational Oncology, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υπομονάδα S2 της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 αλληλεπιδρά έντονα με τα γονίδια καταστολής του καρκίνου p53, BRCA1 και BRCA2 που συχνά μεταλλάσσονται στον καρκίνο. Σύμφωνα με τη μελέτη Cureus, η μειωμένη δραστηριότητα του BRCA1 σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, της μήτρας και των ωοθηκών στις γυναίκες και καρκίνου του προστάτη στους άνδρες. 

Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. 

Το BRCA2 σχετίζεται με καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών στις γυναίκες, καρκίνο του προστάτη και του μαστού στους άνδρες και οξεία μυελογενή λευχαιμία στα παιδιά.


Βιοκατανομή Λιπιδικών Νανοσωματιδίων

Μελέτες δείχνουν ότι τα νανοσωματίδια λιπιδίων (LNPs) στα εμβόλια mRNA μπορούν να διανεμηθούν ευρέως σε διάφορα όργανα μετά τον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, του σπλήνα, των επινεφριδίων, των ωοθηκών και του μυελού των οστών, όπου παράγουν πρωτεΐνες ακίδας που παραμένουν στο σώμα και αυξάνουν την ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Σε ένα έγγραφο του Αυγούστου 2023 που δημοσιεύθηκε στο Proteomics Clinical Applications, οι ερευνητές βρήκαν θραύσματα ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης ακίδας ειδικά για το εμβόλιο στα δείγματα αίματος του 50% των ληπτών εμβολίων τρεις έως έξι μήνες αργότερα. 

Για σύγκριση με τη φυσική λοίμωξη SARS-CoV-2, οι πρωτεΐνες ακίδας του ιού ανιχνεύθηκαν μόνο στον ορό του αίματος για 10 έως 20 ημέρες, ακόμη και σε άτομα με σοβαρή νόσο. 

Η ίδια μελέτη δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδα μπορεί να ενσωματωθεί ή να μεταγραφεί εκ νέου σε ορισμένα κύτταρα.

Μια μελέτη του Νοεμβρίου 2021 στο The Journal of Immunology βρήκε εξωσώματα που εκφράζουν πρωτεΐνη ακίδας 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια mRNA COVID-19. 

Παρατηρήθηκε αύξηση της πρωτεΐνης ακίδας τέσσερεις μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου και αυξήθηκε με τις αναμνηστικές δόσεις.


Τροποποίηση με Ν1-μεθυλο-ψευδοουριδίνη

Τα τρέχοντα εμβόλια mRNA COVID-19 περιέχουν mRNA τροποποιημένο με ψευδοουριδίνη, το οποίο εξασθενεί ή μεταβάλλει τη δραστηριότητα βασικών πρωτεϊνών που ονομάζονται υποδοχείς τύπου toll που εμποδίζουν τον σχηματισμό και την ανάπτυξη όγκων. 

Το τροποποιημένο mRNA με Ν1-μεθυλο-ψευδοουριδίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει το σώμα να παράγει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα εμβόλια mRNA αναστέλλουν βασικές ανοσολογικές οδούς και βλάπτουν την έγκαιρη σηματοδότηση της ιντερφερόνης, επηρεάζοντας τη σύνθεση πρωτεΐνης ακίδας και επηρεάζοντας αρνητικά την ανοσολογική ενεργοποίηση.

Ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 5 Απριλίου στο International Journal of Biological Macromolecules διαπίστωσε ότι η τροποποίηση με Ν1-μεθυλο-ψευδοουριδίνη προκαλεί ανοσοκαταστολή και θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη καρκίνου. 

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η προσθήκη 100% Ν1-μεθυλο-ψευδουριδίνης στο εμβόλιο mRNA σε ένα μοντέλο μελανώματος διέγειρε την ανάπτυξη και τη μετάσταση του καρκίνου, ενώ τα μη τροποποιημένα εμβόλια mRNA έδωσαν αντίθετα αποτελέσματα.


Ενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα

Μια άλλη θεωρία που προτάθηκε από τους συγγραφείς της μελέτης είναι ότι οι πολλαπλοί εμβολιασμοί μπορεί να εκθέσουν ένα άτομο σε πρωτεΐνη ακίδας που δημιουργείται από ιούς και εμβόλια και να ενισχύσουν την ευαισθησία στο COVID-19 μέσω ενίσχυσης εξαρτώμενης από αντισώματα (ADE), ανοσολογικής αποτύπωσης και ανοσοκαταστολής. 

Η ADE είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει όταν τα αντισώματα ενισχύουν την είσοδο και τον πολλαπλασιασμό του ιού στα κύτταρα.


Θρομβογόνες επιδράσεις της πρωτεΐνης ακίδας και των LNPs

Η έρευνα δείχνει ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 ενέχουν κίνδυνο θρόμβωσης σε άτομα με καρκίνο και μπορεί να εξηγήσουν την υπερβολική θνησιμότητα μετά από μαζικό εμβολιασμό.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η πρόσθετη τάση σχηματισμού θρόμβων που παρατηρείται με το εμβόλιο mRNA-LNP θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», έγραψαν οι συγγραφείς.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πρωτεΐνη ακίδα του ιού και του εμβολίου SARS-CoV-2 έχει στερεό ηλεκτροθετικό δυναμικό που θα μπορούσε να προσκολληθεί σε ηλεκτροαρνητικά γλυκοσυζεύγματα στις επιφάνειες των ερυθρών αιμοσφαιρίων και άλλων κυττάρων. 

Η πρωτεΐνη ακίδα μπορεί επίσης να συνδεθεί με το μετατρεπτικό ένζυμο αγγειοτενσίνης 2 (ACE2), το οποίο ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας πάχυνση του αγγειακού τοιχώματος, μειωμένη λειτουργία των μιτοχονδρίων και αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS).

Οι ROS είναι εξαιρετικά δραστικές ρίζες, ιόντα ή μόρια με ένα μόνο μη συζευγμένο ηλεκτρόνιο στο εξωτερικό τους κέλυφος ηλεκτρονίων. 

Τα καρκινικά κύτταρα περιέχουν υψηλά επίπεδα ROS λόγω μεταβολικής δραστηριότητας, ογκογονιδιακής δραστηριότητας, μιτοχονδριακής δυσλειτουργίας και άλλων ανοσολογικών διεργασιών. 

Συγκεκριμένα τμήματα της πρωτεΐνης ακίδας μπορεί επίσης να προκαλέσουν σχηματισμό αμυλοειδούς (ινώδης αδιάλυτος ιστός) και τα αντισώματα πρωτεΐνης κατά της ακίδας μπορεί να συνδεθούν με πρωτεΐνες S που εμφανίζονται σε κυτταρικές επιφάνειες, προκαλώντας αυτοάνοση φλεγμονώδη απόκριση.


Καταστολή της ανοσοεπιτήρησης του καρκίνου

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα εμβόλια COVID-19 έχουν αποδειχθεί ότι καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, οδηγώντας στην επανενεργοποίηση λανθάνοντων ιών που σχετίζονται με τον καρκίνο, όπως ο ιός ανεμευλογιάς-ζωστήρα και ο ανθρώπινος ερπητοϊός 8 (HHV8). 

Ο HHV8 θεωρείται ογκογόνος ιός που μπορεί να οδηγήσει σε σάρκωμα Kaposi. Η επανενεργοποίηση του ιού Epstein-Barr ή του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε στοματοφαρυγγικούς καρκίνους.

«Αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην εξήγηση των υπερβολικών θανάτων από καρκίνο των χειλιών / του στόματος / φάρυγγα το 2022, όταν ο μαζικός εμβολιασμός με τρίτες και μεταγενέστερες δόσεις ήταν σε εξέλιξη», έγραψαν οι συγγραφείς.


Αντίστροφη μεταγραφή του RNA στο DNAΗ αντίστροφη μεταγραφή RNA σε εμβόλια COVID-19 μπορεί να εξηγήσει αυξήσεις στη θνησιμότητα από καρκίνο. 

Η αντίστροφη μεταγραφή επιτρέπει στο mRNA να μετατραπεί σε DNA που επηρεάζει το ανθρώπινο γονιδίωμα.

Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύθηκε στο Current Issues in Molecular Biology έδειξε ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να ενσωματωθούν σε ανθρώπινα γονίδια ή DNA μέσω αντίστροφης μεταγραφής. 

Ένα έγγραφο του Φεβρουαρίου 2023 που δημοσιεύθηκε στο Medical Hypotheses διαπίστωσε ότι η συσσώρευση mRNA εμβολίου και μορίων DNA με αντίστροφη μεταγραφή στο κυτταρόπλασμα θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει χρόνια αυτοφλεγμονή, αυτοανοσία, βλάβη DNA και καρκίνο σε ευαίσθητα άτομα.

Ο γενετικός ερευνητής Kevin McKernan διαπίστωσε επίσης ότι τα εμβόλια mRNA COVID-19 μπορούν ενδεχομένως να μεταγραφούν αντίστροφα στο DNA, όπως ανέφερε η The Epoch Times

Αν και η έρευνά του δεν αξιολογήθηκε από ομοτίμους, ο κ. McKernan ανίχνευσε την αλληλουχία πρωτεΐνης ακίδας εμβολίου COVID-19 σε δύο τύπους χρωμοσωμάτων σε καρκινικές κυτταρικές σειρές στους μαστούς και τις ωοθήκες μετά από εμβολιασμό mRNA COVID-19.

Η ερευνήτρια Hélène Banoun, από το Γαλλικό Ινστιτούτο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας, δήλωσε στην Epoch Times ότι τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Cureus συνάδουν με την κατανόησή της για τον καρκινογόνο κίνδυνο των προϊόντων γονιδιακής θεραπείας.

«Ο Kevin McKernan λέει ότι έχει βρει μια συσχέτιση μεταξύ των ανεπιθύμητων ενεργειών που προκαλούνται από ορισμένες παρτίδες εμβολίων και της ποσότητας μολυσμένου DNA, οπότε είναι συνεπής. Και πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ανοσοανοχή που προκαλείται από τροποποιημένα RNA, τα οποία θα διευκολύνουν τον καρκίνο», είπε.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), «Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί μηχανισμοί με τους οποίους το υπολειμματικό DNA θα μπορούσε να είναι ογκογόνο, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης και έκφρασης κωδικοποιημένων ογκογονιδίων ή της μεταλλαξιογενέσεως εισαγωγής μετά την ενσωμάτωση του DNA». 

Οι συντάκτες του εγγράφου προτείνουν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές του FDA είναι απαραίτητες για την Ιαπωνία, καθώς η χώρα βάσισε την ειδική άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην έγκριση του FDA κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.



ΠΗΓΗ: Study Finds ‘Significant Increase’ in Cancer Mortality After Mass Vaccination With 3rd COVID Dose | The Epoch Times


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Οι πρωτεΐνες ακίδας COVID βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να επιβιώσουν, να αντισταθούν στη χημειοθεραπεία: Χαρτί προεκτύπωσης του Πανεπιστημίου Brown
Οι υπομονάδες πρωτεΐνης ακίδας φαίνεται να εμποδίζουν το γονίδιο p53 που σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και ενθαρρύνει την επιδιόρθωση του DNA.



Τα εμβόλια mRNA Covid μπορούν να προκαλέσουν πυρετικούς σπασμούς σε μικρά παιδιά
Αυτό ήταν το συμπέρασμα μιας μελέτης που χρηματοδοτήθηκε από τον FDA και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open. Τα βρέφη είχαν λάβει «εμβόλια» από τις Pfizer/BioNTech και Moderna.



Νέα ελπίδα για τους πάσχοντες: Αυτή η δίαιτα μπορεί να ανακουφίσει σοβαρές ψυχικές ασθένειες
Μια πιλοτική μελέτη αποκάλυψε έναν σύμμαχο στην καταπολέμηση σοβαρών ψυχικών ασθενειών: την κετογονική διατροφή.



ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Αριζόνα δηλώνει ότι οι ενέσεις Covid-19 είναι βιολογικά και τεχνολογικά όπλα, εγκρίνει την απαγόρευση του ψηφίσματος για το εμβόλιο!



Η πραγματικότητα των συμπληρωμάτων βιταμίνης D
Η βιταμίνη D είναι ένα θρεπτικό συστατικό που αντλούμε από τα τρόφιμα και την έκθεση στον ήλιο, καθώς και μια ορμόνη που παράγεται από το σώμα μας. Απαραίτητη για την υγεία μας, το να γνωρίζουμε πώς να την πάρουμε είναι το κλειδί.

2 σχόλια:

  1. Δεν τους έφτανε το πειραματικό εμβόλιο mRNA για τον COVID-19, τα ζώα έκαναν και εμβόλιο mRNAγια την εποχική γρίπη που τους τα έκαναν τσάμπα στα φαρμακεία, και έχουν αυξηθεί και οι θάνατοι από γρίπη. Τυχαίο κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κωνσταντίνος Βουγάς, Δρ. Μοριακός Βιολόγος, που εργάζεται στην Ακαδημία Αθηνών, έχει πει περισσότερες φορές στο Διαδίκτυο (σε εκπομπές με τον μακαριστό πατέρα Βασίλειο Βολουδάκη), ότι θα αυξηθούν οι καρκίνοι λόγω των εμβολίων για τον κορωναϊό Covid-19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!