Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ρωσσία: Ήταν αντιαεροπορικός πύραυλος NASAMS που έπληξε το νοσοκομείο Okhmatdyt choldren


Φωτογραφία: commons.wikimedia.org από Сурен, CC BY 3.0


Η Ουκρανία εκτοξεύει τον δικό της αντιαεροπορικό πύραυλο NASAMS στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt




9/7/2024


Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε η επίθεση ενός πυραύλου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος NASAMS στο έδαφος του νοσοκομείου παίδων στο Κίεβο.

Το σχόλιο της Ζαχάροβα ήρθε ως απάντηση στην καταστροφή στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο στις 8 Ιουλίου.


Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι της Ουκρανίας χτυπούν κτίρια κατοικιών και κοινωνικά ιδρύματα.


«Έχει ήδη επιβεβαιωθεί, μεταξύ άλλων από πολλούς μάρτυρες, ότι ένας από τους πυραύλους από το δυτικό σύστημα αεράμυνας NASAMS έπληξε το κτίριο στο έδαφος του νοσοκομείου παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα πιστεύει ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί εδώ και καιρό πολιτικές επιχειρήσεις για στρατιωτικούς σκοπούς, μετατρέποντάς τις είτε σε εργαστήρια συλλογής και επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού είτε σε αποθήκες αποθήκευσης όπλων και εξοπλισμού. Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρύβουν το στρατιωτικό προσωπικό τους πίσω από πολίτες και αντικείμενα πολιτικών υποδομών, πρόσθεσε.

«Η πρακτική έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη όταν αυτοκίνητα που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και στρατιωτικό προσωπικό συνδέονται με επιβατικά τρένα. Οι ταχυδρομικές άμαξες χρησιμοποιούνται επίσης για τη μεταφορά όπλων», δήλωσε η Ζαχάροβα.


Οι προσπάθειες του Κιέβου να επωφεληθεί από την τραγωδία με το νοσοκομείο παίδων επιβεβαιώνουν την «απάνθρωπη ναζιστική ουσία» του, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

«Το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο για οποιαδήποτε εγκλήματα για να διατηρήσει την εξουσία.

Αυτό το καθεστώς είναι αδιάφορο για τις ζωές των συμπολιτών του, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ήταν ένας ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας που έπληξε το νοσοκομείο Okhmatdyt στο Κίεβο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν μόνο κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής που σχετίζονται με το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.


«Εξακολουθούμε να επιμένουμε: δεν πραγματοποιούμε επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι δηλώσεις του Κιέβου σχετικά με τις σκόπιμες επιθέσεις της Ρωσσίας σε πολιτικούς στόχους στην Ουκρανία ήταν «απολύτως αναληθείς».

Στις 8 Ιουλίου, μια σειρά ισχυρών εκρήξεων σημειώθηκε στο Κίεβο. Συγκεκριμένα, το στρατιωτικό εργοστάσιο Artyom δέχθηκε επίθεση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η δημοκρατία ζήτησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 9 Ιουλίου σε σχέση με τις πιο πρόσφατες επιθέσεις της Ρωσσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι, με τη σειρά του, σημείωσε ότι η Μόσχα θα παρουσιάσει γεγονότα που αντικρούουν την ουκρανική και δυτική εκδοχή της επίθεσης στο Κίεβο.


ΠΗΓΗ: Ukraine launches own NASAMS anti-aircraft missile at Okhmatdyt children's hospital (pravda.ru)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!