Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

ΜΟΥΓΓΑ Η UEFA: Χιλιάδες τούρκοι σχηματίζουν τον ακροδεξιό εξτρεμιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου


τούρκοι οπαδοί σχηματίζουν τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων πριν από την έναρξη του παιχνιδιού




Στον προημιτελικό αγώνα της τουρκίας εναντίον της Ολλανδίας, χιλιάδες τούρκοι σχημάτισαν τον ακροδεξιό εξτρεμιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων. 

Ο λόγος για τη συμπεριφορά των τούρκων οπαδών ήταν η αποβολή του Ντεμιράλ επειδή είχε δείξει τον χαιρετισμό του λύκου στη Γύρο των 16.



Ο προημιτελικός αγώνας μεταξύ της τουρκίας και της Ολλανδίας ήταν υπό στενή εξέταση, αφού ο τούρκος διεθνής Ντεμιράλ είχε δείξει τον δεξιό εξτρεμιστικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων στη νίκη της τουρκίας στη φάση των 16 εναντίον της Αυστρίας. Ήταν αναμενόμενο από την αρχή ότι τμήματα των τούρκων οπαδών θα σχημάτιζαν τον εν λόγω χαιρετισμό στο γήπεδο.

Ακόμη και πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, αρκετές χιλιάδες τούρκοι υποστηρικτές έδειξαν τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων. 

Ένας επισκέπτης του σταδίου είπε στο Apollo News ότι εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια του τουρκικού εθνικού ύμνου, «κάθε δεύτερος ή τρίτος τούρκος σχημάτιζε τον χαιρετισμό των Λύκων»

Η UEFA, ως διοργανώτρια, απέφυγε να μεταδοθούν αυτές οι σκανδαλώδεις εικόνες από το γήπεδο

Κατά τη διάρκεια της πορείας των τούρκων οπαδών στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο χαιρετισμός των Γκρίζων Λύκων παρουσιάστηκε επίσης αρκετές φορές. Η αστυνομία του Βερολίνου αναγκάστηκε να τερματίσει την πορεία των οπαδών λόγω αυτών των περιστατικών.

Ο χαιρετισμός των Γκρίζων Λύκων οδήγησε σε αποκλεισμό δύο παιχνιδιών

Επειδή ο τούρκος δις σκόρερ Ντεμιράλ είχε πανηγυρίσει το δεύτερο γκολ του με τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων στη φάση των 16, ο Ντεμιράλ αποβλήθηκε από την UEFA για δύο παιχνίδια. Ο εν λόγω χαιρετισμός είναι μια χαρακτηριστική χειρονομία του τουρκικού ακροδεξιού εξτρεμιστικού κινήματος των «Γκρίζων Λύκων». 

Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος υποθέτει ότι υπάρχουν περίπου 12.100 άτομα στη Γερμανία που μπορούν να συγκαταλέγονται στους «Γκρίζους Λύκους», επίσης γνωστό ως κίνημα «Ülkücü», και την ιδεολογία τους. Είναι τούρκοι εθνικιστές, δεξιοί εξτρεμιστές και ένθερμοι αντισημίτες.




Στον τουρκικό χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων, γνωστό και ως "Bozkurt", το μικρό δάχτυλο και ο δείκτης τεντώνονται, ενώ τα άλλα δάχτυλα είναι καμπυλωμένα προς την παλάμη του χεριού. Αυτό υποτίθεται ότι μιμείται το σχήμα του κεφαλιού ενός λύκου. Αυτή η χειρονομία συμβολίζει τον «Γκρίζο Λύκο», μια φιγούρα που παίζει σημαντικό ρόλο στην τουρκική μυθολογία.


ΠΗΓΗ: Tausende Türken zeigen rechtsextremen Wolfsgruß im Berliner Olympiastadion - Apollo News (apollo-news.net)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

Χαιρετισμός των Γκρίζων Λύκων: Οπαδοί της τουρκίας δείχνουν ισλαμιστική χειρονομία στον τόπο της χειρότερης επίθεσης στην ΟΔΓ
Το απόγευμα του Σαββάτου, αμέτρητοι οπαδοί της τουρκικής εθνικής ομάδας συγκεντρώθηκαν στην Breitscheidplatz του Βερολίνου και έδειξαν τον χαιρετισμό του λύκου. Είναι μια ισλαμιστική χειρονομία - ακριβώς στο μέρος όπου έλαβε χώρα η χειρότερη ισλαμιστική επίθεση στη γερμανική ιστορία το 2016.




ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Τιμητικές κάρτες» και προσποιητός πατριωτισμός – το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποδεικνύει την ασυμφωνία μεταξύ πολιτικής και Λαού - ένα σχόλιο
Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι υπουργοί έχουν λάβει «τιμητικές κάρτες» από την UEFA και παρουσιάζονται ως σχεδόν πατριώτες φίλοι του ποδοσφαίρου και κοντά στον λαό - αλλά είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Στην περιοχή VIP, οι πολιτικοί κάθονται πάνω από τους κανονικούς ανθρώπους και χαμογελούν στην κάμερα, ενώ μια χώρα χάνει την πολιτική της αξία.




Χορηγία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Η επίδειξη δύναμης της Κίνας, η ταπείνωση της Γερμανίας
Στο UEFA Euro 2024 στη Γερμανία, οι κινεζικές εταιρείες κυριαρχούν στις χορηγίες όπως ποτέ άλλοτε. Πέντε από τους δεκατρείς κύριους χορηγούς προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία. Είναι ένα σαφές μήνυμα.





Οι οπαδοί της Γερμανίας υποτίθεται ότι είναι εχθροί του συντάγματος; Το τσίρκο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της ΥΠΕΣ Nancy Faeser (βλ. ΟΔΥΣΣΕΙΑ: Αποτελέσματα αναζήτησης για Faeser (odysseiatv.blogspot.com))
ΒΙΝΤΕΟ

Όποιος ποζάρει με γερμανικές σημαίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ήδη εχθρός του συντάγματος. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Αγωγή του Πολίτη θέλει να μας το εξηγήσει αυτό σε ένα πρόσφατο βίντεο. Η αυθεντία του Faeser τολμά την εξισορρόπηση της επιχειρηματολογίας.




Αυτή η χώρα «μας κάνει περήφανους» - Kimmich & Co. επαινούν τη Γερμανία
«Θα μπορούσατε να πείτε ότι οι άνθρωποι ήταν περήφανοι για τη χώρα τους και πάλι, ότι έβγαλαν τις σημαίες. Αυτό σε κάνει περήφανο», δήλωσε ο Joshua Kimmich μετά την έξοδο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εναντίον της Ισπανίας. Ο Niclas Füllkrug και ο προπονητής, Julian Nagelsmann, βρήκαν παρόμοιες λέξεις. 

(φωτό: Ο Joshua Kimmich θεωρείται μαχητής για τη γερμανική εθνική ομάδα. Τον κάνει περήφανο που ο κόσμος έβγαλε ξανά γερμανικές σημαίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δήλωσε ο 29χρονος την Παρασκευή.)



Ο Mesut Özil δοξάζει τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων και θα μπορούσε να έρθει ειδικά στο παιχνίδι της Τουρκίας
Ο πρώην παίκτης της εθνικής Mesut Özil προκαλεί και πάλι σάλο: Πριν από τον αγώνα της Τουρκίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα τατουάζ που δείχνει το σύμβολο των «Γκρίζων Λύκων». Την ημέρα του αγώνα, μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία του Merih Demiral που δείχνει τον τουρκικό ακροδεξιό εξτρεμιστικό χαιρετισμό.

2 σχόλια:

  1. Παρά τήν αποτυχία τους καί τόν αποκλεισμό τους ό Ερντογάν χαιρέτησε προσωπικά έναν - έναν τούς παίκτες τής τουρκικής ομάδας ποδοσφαίρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και υπάρχουν βόδια εντός της Ελλάδος που υποστηρίζουν ότι οι λαοί δε φταίνε και ότι μπορούν να είναι φίλοι και ότι το φταίξιμο για τις Ελληνοτουρκικές διαφορές είναι ξεκάθαρα των πολιτικών..
    Κούνια που τους κοκύναγε..
    Ο τουρκιός εθνικισμός δίνει και παίρνει σε όλη την Ευρώπη.Η Γερμανία θα το βρει τελικά από την τουρκία και καλά να πάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!