Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

«Χαρτιά παρακαλώ!» – η ψηφιακή έκδοση που έχει κυκλοφορήσει στην Ε.Ε., καθώς οι χώρες εντός αυτής κλείνουν τα σύνορά τους μεταξύ τους και με τον έξω κόσμο




Δεν μπορεί κανείς παρά να ανακαλέσει μνήμες με τους αριθμούς σε τατουάζ στα μπράτσα των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στον τελευταίο πόλεμο.

Σίγουρα θα θυμάστε ότι η Ε.Ε. δημιούργησε ένα «πορτοφόλι» ψηφιακής ταυτότητας.


«Η συμφωνία είναι ένα νομικό πλαίσιο που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία πορτοφολιών ψηφιακής ταυτότητας της Ε.Ε.· ασφαλή προσωπικά ψηφιακά πορτοφόλια που θα επιτρέπουν σε όλους τους πολίτες, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Ε.Ε. να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές επιγραμμικές υπηρεσίες σε κάθε κράτος μέλος, διατηρώντας παράλληλα τον πλήρη έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων. 

Τα πορτοφόλια θα επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να αποκτούν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται με ασφάλεια σημαντικά διαπιστευτήρια, όπως κινητές άδειες οδήγησης και εκπαιδευτικά διπλώματα, και θα μπορούν να υπογράφουν ή να σφραγίζουν ηλεκτρονικά έγγραφα.

Το ψηφιακό πορτοφόλι ακολούθησε το ψηφιακό (άχρηστο) σύστημα ταυτότητας «εμβολιασμού C19» της Ε.Ε.:


«Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της Ε.Ε. αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο για την αντίδραση της Ευρώπης στην πανδημία COVID-19, με την έκδοση περισσότερων από 2,3 δισεκατομμυρίων πιστοποιητικών.

Το πιστοποιητικό, το οποίο κάλυπτε τον εμβολιασμό, τις διαγνωστικές εξετάσεις και την ανάρρωση από τη νόσο COVID-19, διευκόλυνε τα ασφαλή ταξίδια για τους πολίτες και ήταν επίσης καίριας σημασίας για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας της Ευρώπης που έχει πληγεί σοβαρά.»

Ενδιαφέρον – 2,3 δισεκατομμύρια πιστοποιητικά για τα 450 εκατομμύρια κατοίκους της Ε.Ε..

Ο Π.Ο.Υ. ήταν τόσο εντυπωσιασμένος που "αγόρασε" (για τίποτα) την τεχνολογία:


«Τον Ιούνιο του 2023, ο Π.Ο.Υ. θα αναλάβει το σύστημα ψηφιακής πιστοποίησης COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος που θα συμβάλει στη διευκόλυνση της παγκόσμιας κινητικότητας και στην προστασία των πολιτών σε όλο τον κόσμο από συνεχιζόμενες και μελλοντικές απειλές για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των πανδημιών. Αυτό είναι το πρώτο δομικό στοιχείο του Παγκόσμιου Δικτύου Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας του Π.Ο.Υ. (GDHCN) που θα αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών προϊόντων για την παροχή καλύτερης υγείας για όλους».

Ένα ψηφιακό «διαβατήριο» που εξασφάλιζε ότι οι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί με πειραματική διαφήμιση δημιούργησε κακώς τοξίνες όπως οι τροποποιημένες C19 mRNA που απέτυχαν να αποτρέψουν τη μόλυνση, τη μετάδοση, τη νοσηλεία και το θάνατο από το C19 και αντ' αυτού σκότωσαν δεκάδες εκατομμύρια και τραυμάτισαν εκατοντάδες εκατομμύρια περισσότερους - αλλά ένα ψηφιακό πιστοποιητικό είπε ότι ήταν αφελείς και θα ακολουθούσαν τις συμβουλές των κομπογιαννιτών που ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα και την εξουσία - όχι για την υγεία. 

Δυνατότητα γραφειοκρατών - οι γραφειοκράτες διαφημίσεων αγαπούν τις πληροφορίες για όλους, όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι κανονικοί άνθρωποι θέλουν ελάχιστη γραφειοκρατία, για έναν γραφειοκράτη, ισχύει το αντίθετο.

Ειδικά ο σοσιαλισμός χρειάζεται τεράστιους φόρους και μια τεράστια γραφειοκρατία – μια γραφειοκρατία που ποτέ δεν συρρικνώνεται, μόνο αυξάνεται σε μέγεθος, σαν ένα κουνούπι που καταβροχθίζει το αίμα του θύματός του.

Το πιστοποιητικό «εμβολιασμού» ήταν μια απάτη – δεν υπήρξε σοβαρή πανδημία, δεν απαιτήθηκαν μέτρα και το «εμβόλιο» ήταν ένα πείραμα γονιδιακής τροποποίησης χωρίς ιστορικό επιτυχίας πουθενά – που απέτυχε παταγωδώς να συμπεριφερθεί σαν «εμβόλιο». Ήταν με δόλο κατασκευασμένο με πολλούς ρύπους και νοθείες από τη διαδικασία κατασκευής.

Αυτό μας φέρνει στο επόμενο κομμάτι της ψηφιακής πορείας προς τον παγκόσμιο σοσιαλισμό και τα ψηφιακά «Χαρτιά παρακαλώ» για όλες τις μετακινήσεις και τις συναλλαγές των ανθρώπων, τώρα που η Ε.Ε. καταρρέει.



Το ευρωπαϊκό σύστημα πληροφοριών και αδείας ταξιδίου

Όχι μόνο μια ταξιδιωτική βίζα – ηλεκτρονική όπως στις ΗΠΑ, ή μια σφραγίδα στο διαβατήριό σας εάν ζείτε εκτός της Ε.Ε.. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης εντός της Ε.Ε. για την επαλήθευση των διαπιστευτηρίων σας καθώς διασχίζετε χώρες εντός της Ε.Ε. – χώρες που εγκατέλειψαν όλα τα σημεία διέλευσης των συνόρων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. (εξαλείφοντας έτσι τα προβλήματα ήταν αντίθετες πλευρές ενός δρόμου σε διαφορετικές χώρες της Ε.Ε.!).

Φανταστείτε συνοριακά σημεία ελέγχου μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ, των επαρχιών του Ηνωμένου Βασιλείου και των καναδικών επαρχιών!

Παραθέτω παρακάτω ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβα από τον Mihael Bellis από τη Σλοβενία, το οποίο συζητά τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της Ε.Ε. – υπό το βάρος των παροχών κοινωνικής πρόνοιας στους παράνομους μετανάστες, φυσικά – του συστήματος «εσωτερικών ανοιχτών συνόρων» και τις επιπτώσεις της στη διέλευση και τα ταξίδια εντός και εντός της Ε.Ε. από το εξωτερικό της.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι αρκετά μακροσκελές, αλλά περιέχει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Ε.Ε. και πως έχει μετατρέψει τις χώρες που την απαρτίζουν, σε «δημαρχίες» και όχι σε χώρες με κυβερνήσεις.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (U E SR - σε αντίθεση με την U Soviet SR) «κυβερνάται από τρία σώματα, καθένα από τα οποία έχει τον δικό του πρόεδρο. Το Συμβούλιο των Ηγετών της Ε.Ε. (υποτίθεται ότι διαμορφώνει την πολιτική μεταξύ των προσωρινών ηγετών των χωρών του), ο Κομισάριος της Ε.Ε. (που διευθύνεται από την διεφθαρμένο van der Leyen \ των πολλών δισεκατομμυρίων «εμβολίων» που παραγγέλθηκαν με email, όπως λέγεται) που μεταφράζει την πολιτική σε «οδηγίες» που κάθε χώρα μέλος πρέπει να αναδιατυπώσει στους διάφορους εθνικούς νόμους – και το Κοινοβούλιο της Ε.Ε., το οποίο (υποτίθεται) ελέγχει τις οδηγίες και τις εγκρίνει. Από το Brave AI «Το Κοινοβούλιο της Ε.Ε. έχει την εξουσία να απορρίπτει ή να τροποποιεί την προτεινόμενη νομοθεσία της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών. Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κοινοβούλιο μπορεί να απορρίψει μια πρόταση ή να προτείνει τροποποιήσεις, τις οποίες το Συμβούλιο μπορεί στη συνέχεια να αποδεχθεί ή να απορρίψει.»

Επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξειδίων. Ακολουθεί μια εξήγηση των ζητημάτων και των επιπτώσεων για την Ε.Ε. - ένα όργανο που υπάρχει για να ρυθμίζει όλους και να επιβάλλει τη συμμόρφωση με μια ψηφιακή ταυτότητα του τύπου "χαρτιά παρακαλώ" για τα πάντα - και τον αντίκτυπο στους ανθρώπους που θα προτιμούσαν η Ε.Ε. να σταματήσει να αυξάνει τις τιμές και τους φόρους και απλά να λέει το ποινικό δίκαιο να διώκει και να τιμωρεί τους κακοποιούς.

Όλη την ώρα σε όλο τον κόσμο, το ζήτημα είναι «κανονισμός εναντίον νόμου» - το διοικητικό κράτος εναντίον του συστήματος δίωξης,

Εδώ είναι:

ΤΟ ETIAS ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


Από: Mihael Bellis

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ, ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

Έλαβα ένα κανονικό γράμμα από έναν φίλο και δεν με καθησύχασε. Γιατί η Ευρώπη να κλείσει τα σύνορά της, αλλά όταν... Και διάβασα εδώ: https://peterhalligan.substack.com/cp/150459364 / Όλα τα εύσημα στον Peter! / Από αυτό ανακάλυψα τα εξής και προσπάθησα να απαντήσω: "ΓΙΑΤΙ;"


ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ETIAS ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Γαλλία θα εισαγάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με έξι γειτονικές χώρες, οι οποίοι επίσης έχουν καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό, λόγω της λεγόμενης «κρατικής προστασίας», η οποία επίσης λείπει εδώ και πολύ καιρό. Σημαντικές ενημερώσεις συμβαίνουν στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. 

Φαίνεται ότι το πρόγραμμα των ανοιχτών συνόρων, της ανοιχτής ροής ανθρώπων και ενός ενιαίου νομισματικού συστήματος αρχίζει σιγά-σιγά να καταρρέει, καθώς όλο και περισσότερες χώρες αυστηροποιούν τους συνοριακούς ελέγχους, γεγονός που είναι μόνο η αρχή ενός φαινομένου ντόμινο και όσον αφορά τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι σύμφωνη με την Ατζέντα 2030. 

Το εύρημα εκφράζει ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση στην Ευρώπη, η οποία φαίνεται να απομακρύνεται από τις αξίες του ανοίγματος και της ολοκλήρωσης που κάποτε ενστερνιζόταν. Ταυτόχρονα, προειδοποιεί για τον πιθανό κίνδυνο οι αλλαγές αυτές να αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης σημασίας για το ευρωπαϊκό εγχείρημα - στο σύνολό του.

Ας θυμηθούμε πώς η Γερμανία εισήγαγε συνοριακούς ελέγχους και πώς η Ολλανδία και η Ουγγαρία απαίτησαν να εγκαταλείψουν το σύμφωνο μετανάστευσης της Ε.Ε.. Τώρα, η Γαλλία θα εισαγάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Ισπανία από την 1η Νοεμβρίου. 

Η Γαλλία δηλώνει ότι οι χώρες αυτές αποτελούν «σοβαρές απειλές για τη δημόσια τάξη, τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια που προέρχονται από τρομοκρατικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου» μεταξύ των λόγων παρεμπόδισης και καταστολής της ασφάλειας των συνόρων στο όνομα της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων. Και πού είναι το πραγματικό πρόβλημα; Το βάρος είναι ότι η Σουηδία πληρώνει τους ανθρώπους για να μεταναστεύσουν.

Ορισμένοι μάλιστα είναι της άποψης ότι σε αυτή την πράξη υπάρχει πιθανός κίνδυνος «ριζοσπαστικοποιημένα άτομα» να διασχίσουν τα σύνορα, καθώς και να αποτρέψουν τις «παράνομες διελεύσεις» ανθρώπων που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα. Ωστόσο, δεν εξήγησαν τι είναι παράνομη διέλευση εάν η Ε.Ε. βασίζεται στην ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων. 

Έτσι, βλέπουμε τώρα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να κλείνουν ή επί του παρόντος απλώς να ενισχύουν την ασφάλεια στα εθνικά τους σύνορα. Παρά το γεγονός αυτό, στην Ουγγαρία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την άρνησή της να ανοίξει τα σύνορά της. Επομένως, ορθώς συμπεραίνουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν στην Ευρώπη. Αλλάζουν με τη συμφωνημένη πρόθεση της πολιτικής, προκειμένου να διευκολυνθεί η εισαγωγή ψηφιακών διαβατηρίων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι διαφορετικά η διαδικασία ψηφιοποίησης και ο προγραμματισμένος έλεγχος του πληθυσμού της Ευρώπης θα προχωρούσε πολύ πιο αργά.

Τίποτα δεν συμβαίνει στην πολιτική χωρίς μια προηγούμενη προγραμματισμένη συμφωνία και ένα προηγούμενο σχέδιο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει και αυτή τη φορά. 

Ο χρόνος θα δείξει αν έχω εξετάσει σωστά την κρυστάλλινη σφαίρα που μιλά για το ETIAS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών και Αδείας Ταξειδίου), το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό διαβατήριο και άλλα συστήματα ελέγχου εντός της ευρωπαϊκής υποδομής. Οι κανόνες για τα ταξείδια από και προς την Ευρώπη αλλάζουν. 

Από το 2024, περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι από περισσότερες από 60 χώρες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης πρέπει να έχουν άδεια ταξειδίου για να εισέλθουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αντί για βίζα πριν εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς υποστήριξη των όσων μόλις ειπώθηκαν, είναι γραμμένο στον επίσημο ιστότοπο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει στον ιστότοπο: https://www.policija.si/delovna-podrocja/nadzor-drzavne-meje/potovalne-odobritve-etias ότι η άδεια ταξειδίου ETIAS θα αποτελέσει νέα προϋπόθεση για την είσοδο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες από τα μέσα του 2025. Θα ισχύει για τους πολίτες περίπου 60 χωρών που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης. Παρόμοιες άδειες ταξιδιού εκδίδονται επί του παρόντος από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, καθώς και από άλλες χώρες.

Εν συντομία. Το ETIAS είναι μια ψηφιακή άδεια ταξειδίου για μια χώρα εισόδου για υπηκόους που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης και ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε από αυτές τις 30 ευρωπαϊκές χώρες. Το σύστημα συνδέεται με διαβατήριο. Έχει περιορισμένη ισχύ έως τρία έτη ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου, όποιο από τα δύο συμβεί νωρίτερα. Εάν λάβετε νέο διαβατήριο τώρα, πρέπει επίσης να λάβετε νέα ταξιδιωτική άδεια ETIAS

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα απαιτούν αυτήν την άδεια ταξειδίου, ποιος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για αυτήν και ποιος θα εξαιρείται; Εδώ μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις χώρες που Σλοβενία όρους: Αλβανία, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αργεντινή, Αυστραλία, Μπαχάμες, Μπαρμπάντος, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ντομίνικα, Ελ Σαλβαδόρ, Γεωργία, Γρενάδα, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κιριμπάτι, Κοσσυφοπέδιο, Μακάο, Μαλαισία, Νήσοι Μάρσαλ, Μαυρίκιος, Μεξικό, Μικρονησία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νικαράγουα, Βόρεια Μακεδονία, Παλάου, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Σαμόα, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σιγκαπούρη, Νήσοι Σολομώντος, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Ανατολικό Τιμόρ, Τόνγκα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τουβαλού, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα. Για τον πιο οπτικό αναγνώστη, εδώ έχετε την εικονογραφία των χωρών:


Το ευρωπαϊκό σύστημα πληροφοριών και αδείας ταξειδίου, γνωστότερο ως ETIAS, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ταξειδιών προς τον χώρο Σένγκεν. 

Σκεφτείτε το ως έναν αόρατο φρουρό που ελέγχει ότι πληροίτε όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας πριν ταξιδέψετε στην Ε.Ε., διευκολύνοντας την είσοδο στα σύνορα. Το ETIAS θα λειτουργεί στο παρασκήνιο, εξετάζοντας αυτόματα τις αιτήσεις των ταξιδιωτών που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης και συγκρίνοντάς τις με διάφορες ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS) και οι βάσεις δεδομένων της Ευρωπόλ. Αυτός ο προκαταρκτικός έλεγχος θα μειώσει την πιθανότητα εισόδου για άτομα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για την ασφάλεια, τη μετανάστευση ή την υγεία.

Σημαντικό μέρος της ιστορίας του ETIAS είναι η ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα δεδομένα θα φυλάσσονται προσεκτικά και μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα θα έχουν πρόσβαση σε αυτά, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα δεν θα χρησιμοποιείται για αποφάσεις που εισάγουν διακρίσεις ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. 

Πριν ξεκινήσετε ένα ταξείδι, οι αεροπορικές, θαλάσσιες, καθώς και οι εταιρείες χερσαίων μεταφορών (όπως εταιρείες λεωφορείων) θα ελέγξουν ότι διαθέτετε έγκυρη ταξιδιωτική άδεια ETIAS. Εάν δεν έχετε, δεν θα επιβιβαστείτε, αλλά τα δεδομένα σας θα προστατεύονται - οι μεταφορείς δεν θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της αίτησής σας, μόνο σε πληροφορίες σχετικά με την ισχύ της άδειας. 

Το ETIAS θα συνδέεται επίσης στενά με άλλα ευρωπαϊκά συστήματα ασφαλείας, επιτρέποντας στις συνοριακές αρχές να ελέγχουν γρήγορα ότι πληροίτε όλες τις απαιτήσεις κατά την είσοδό σας στην Ε.Ε.. Ακόμη και αν έχετε έγκυρη άδεια, η τελική απόφαση εισόδου εξακολουθεί να λαμβάνεται από τη συνοριακή αρχή.

Ωστόσο, σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις, το ETIAS επιτρέπει την ανθρώπινη επαφή. Τα κράτη μέλη θα μπορούν να χορηγούν άδειες ταξειδιού για ανθρωπιστικούς λόγους (😏) ή για λόγους εθνικού συμφέροντος, ακόμη και αν δεν πληρούνται οι συνήθεις κανόνες. Αυτό θα διατηρήσει το σύστημα ευέλικτο και ανθρωποκεντρικό. Με τον τρόπο αυτό, το ETIAS όχι μόνο θα «απλουστεύσει» τις διαδικασίες, αλλά θα συμβάλει επίσης σε μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χώρου Σένγκεν.

Η πανδημία COVID-19 οδήγησε στην ταχεία εισαγωγή πιστοποιητικών υγείας βάσει κωδικού QR που χρησίμευαν ως απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για τον ιό. Τα πιστοποιητικά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τη διευκόλυνση της εισόδου σε δημόσιους χώρους και σύνορα. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση έφερε μαζί της και μια σειρά από ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς τα δεδομένα υγείας των ατόμων που έγιναν εξαιρετικά ευαίσθητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό μπορεί να παραβιάζει τα δικαιώματα απορρήτου των ατόμων, καθώς τα δεδομένα υγείας θεωρούνται ένα από τα πιο προστατευμένα δεδομένα.

Όσον αφορά την εισαγωγή του ETIAS και τον χειρισμό των δεδομένων υγείας, είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθούμε στο θεμελιώδες ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των ατόμων. Ανεξάρτητα από το αν μεμονωμένες χώρες, όπως η Γαλλία ή η Γερμανία, κλείνουν τα σύνορά τους ή όχι, και ανεξάρτητα από το αν το ETIAS έχει πράγματι θεσπιστεί, η παρέμβαση στην εγγυημένη ιδιωτική ζωή παραμένει απαράδεκτη.

Τα δεδομένα υγείας, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον ευαίσθητων πληροφοριών, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη προσοχή και προστασία. Στο παρελθόν, υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με την επεξεργασία αυτών των δεδομένων, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όταν χρησιμοποιήθηκαν πιστοποιητικά υγείας με κωδικό QR για την επαλήθευση εμβολιασμών και τεστ ιού. Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι μόλις αυτά τα δεδομένα είναι στο σύστημα, μπορεί να είναι ευάλωτα σε κακή χρήση ή παράνομη πρόσβαση.

Επομένως, είναι σαφές ότι θα πρέπει να διδαχθούν οι υπάλληλοι και όλοι όσοι εμπλέκονται στην εφαρμογή του ETIAS τις βασικές νομικές και δεοντολογικές αρχές της προστασίας (όχι της ασφάλειας του κράτους και του κράτους, πράγμα που αποτελεί πλάσμα δικαίου, αλλά της ιδιωτικής ζωής και της προστασίας των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της δεοντολογικής συμπεριφοράς αναλόγως). 

Χωρίς την κατάλληλη κατάρτιση αυτών των αυθαίρετων και πανούργων αξιωματούχων, και χωρίς την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων, δηλαδή των πολιτών της Ε.Ε., υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του θεμελιώδους δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή κάθε πολίτη της Ε.Ε.. 

Αυτό, ωστόσο, είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται από τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται από τα συντάγματα των κρατών μελών, ανεξάρτητα από την εσωτερική εθνική νομοθεσία τους, η οποία τις περισσότερες φορές είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ενέργειες των ευρωπαίων αξιωματούχων απαιτούν σοβαρή εξέταση, διότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν πρέπει να θυσιάζεται στο όνομα της ασφάλειας ή των μεταναστευτικών πολιτικών για χάρη της ασφάλειας ενός συνδεδεμένου εθνικού κράτους που έχει πάψει προ πολλού να υπάρχει, διότι μόνο επαρχίες ή, αν θέλετε, ευρωπαϊκοί δήμοι (γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Σλοβενικά κ.λπ.) είναι μέλη και άλλοι) και δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος. 

Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο τώρα οι εθνικοί πρωθυπουργοί, τους οποίους αποκαλώ δημάρχους, κυβερνούν τη χώρα με διατάγματα και όχι πλέον με νόμους. Επειδή οι νόμοι διέπονται από τις Βρυξέλλες.

Εντός της ευρωπαϊκής χώρας, μόνο επαρχιακοί δήμαρχοι, επαρχιακοί κομάντος και προηγούμενοι δήμαρχοι πόλεων έγιναν επικουρικοί εφαρμοστές τους στο χαμηλότερο εκτελεστικό τοπικό επίπεδο. 

Επομένως, δικαιούμαι να θέσω το ερώτημα, ποια χώρα απαιτείται να διαθέτει ψηφιακή ταυτότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

Ποιο είναι το ζήτημα της προστασίας μιας χώρας, και οι εθνικοί ευρωπαϊκοί δήμοι θα κλειστούν τώρα στον εαυτό τους και θα επιβάλουν όρους στις Βρυξέλλες, παρ' όλο που παραιτήθηκαν από την κυριαρχία τους ως προϋπόθεση για την ένταξη πριν από την ένταξή τους; Τουλάχιστον στο σλοβενικό Σύνταγμα, η παραίτηση από την κυριαρχία αναφέρεται στο άρθρο 3α του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας.

Τρεις βασικές σκέψεις έρχονται στο μυαλό, οι οποίες πιστεύω ότι είναι απαραίτητες.

«Ο πρωθυπουργός μας έχει συνειδητά μετατραπεί από κυρίαρχο κυβερνήτη σε επαρχιακό διοικητή που υπάγεται στις Βρυξέλλες. Πού είναι η χώρα μας; Ας μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να γίνουν ένα ακόμη κομμάτι στο συγκεχυμένο ευρωπαϊκό μωσαϊκό! Δεν ήταν μέρος της κοινωνικής συμφωνίας όταν η Σλοβενία έγινε ανεξάρτητη!»

- "Η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα. Γίνεται τώρα μια καθαρά σλοβενική και ευρωπαϊκή ψευδαίσθηση; Η ελεύθερη κυκλοφορία σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας δεν είναι δικαίωμα που μπορεί να καταργηθεί από υπάλληλο των Βρυξελλών! Προφανώς, ο κυβερνήτης μας δεν θα αξίζει μια προτομή για τη χρηστή διακυβέρνηση του λαού».

«Η ψηφιακή ταυτότητα είναι η περιττή ασφάλεια του κράτους, γιατί εμείς οι πολίτες δεν είμαστε εισβολείς της ίδιας μας της χώρας. Μια τέτοια ψηφιακή ή άλλη ταυτότητα δεν αποτελεί επίθεση στην ασφάλεια της χώρας, αλλά μόνο επίθεση στα πολιτικά μας δικαιώματα. Η ιδιωτικότητα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα και, πρώτα απ' όλα, ελευθερία να έχεις την ελευθερία και την κυριότητα των δεδομένων που είναι δικά μου, που είναι δικά σου, αλλά όχι δικά τους, εκτός αν τα παραδώσουμε ελεύθερα!»

Έτσι, η Ευρώπη έχει γίνει ένας τόπος όπου η διατομεακή επαρχιακή παράδοση των χωρών που κατονομάζονταν προηγουμένως συναντά τώρα την καινοτομία, και επειδή κάθε κρίση φέρνει μια νέα ευκαιρία, αυτή τη φορά δεν διαφέρει στη σκόπιμη χειραγώγηση του κλεισίματος των συνόρων.

Αυτή τη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ευρωπαϊκού θεάματος για το οποίο δεν θα ντρεπόμασταν ούτε στο Χόλλυγουντ. Ο τίτλος που επέλεξα δεν είναι μόνο προκλητικός, αλλά και κυνικός: "Η Ευρώπη διαλύθηκε συθέμελα, αλλά με σκοπιμότητα, και όχι στην πραγματικότητα".

Ας ξεκινήσουμε με τη δραματική πτώση. Όχι, δεν αναφέρομαι στη στιγμή που ο γάλλος Πρόεδρος ενέδωσε σε άλλο ένα ποτήρι κρασί, αλλά στη σκόπιμη καταστροφή θεμελιωδών αξιών. 

Είναι προφανές ότι η κρίση έχει γίνει μια μανία που οι αρχηγοί κρατών φορούν σαν να ήταν η τελευταία τάση στη μόδα.

Από την πανδημία, κάθε πρόβλημα έχει λυθεί με το μαγικό ραβδί της ψηφιοποίησης.

Και πού είναι η λύση;

Φυσικά, σε μια ψηφιακή ταυτότητα! 

Αναρωτιέστε πώς συνδέεται αυτό;

Πολύ απλό.

Όταν τα πράγματα αρχίζουν να καταρρέουν, ο καλύτερος τρόπος είναι να αφαιρέσουμε κάποια ελευθερία από τους ανθρώπους και να τους προσφέρουμε «ασφάλεια» με τη μορφή μιας ψηφιακής ταυτότητας.

Είναι προφανές ότι όλοι πρέπει να παρακολουθούμε στενά προκειμένου να κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο.

Τέλος, ήρθε η ευκαιρία να εισαγάγουμε ένα σύστημα που επιτρέπει σε όλους μας να έχουμε τον μικρό ψηφιακό κατάσκοπο στις τσέπες μας

Τώρα η κυβέρνησή μας μπορεί να περιπλανηθεί στην ιδιωτική μας ζωή σαν να ήταν σε μια εθνική πινακοθήκη και να κοιτάξει τα προϊόντα που είναι καρφωμένα στον τοίχο.

Φυσικά, δεν είναι όλα τόσο ρόδινα. Μπορείτε ακόμα να πάτε για έναν καφέ ή μια βόλτα μέχρι να ξεχάσετε την ψηφιακή σας ταυτότητα στο σπίτι.

Στη συνέχεια, μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να παρακολουθείται από συστήματα ασφαλείας που καταγράφουν κάθε σας κίνηση. 

Ποιος θα ήθελε ελευθερία όταν έχω την ευκαιρία να είμαι ασφαλής; 

Και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην Ευρώπη, φυσικά, κανείς δεν πρόκειται να ρωτήσει ποιος θέλει η εθνική ή ευρωπαϊκή ή ακόμα και η παγκόσμια κυβέρνησή του να ελέγχει κάθε βήμα του. 

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πραγματικό δημοκρατικό πνεύμα, έτσι δεν είναι; Ποιος χρειάζεται ελευθερία του λόγου όταν μπορείτε να ακούσετε την κυβέρνηση να λέει πόσο ασφαλές είναι να ζείτε με μια ψηφιακή ταυτότητα; Είναι τόσο εύκολο όσο η λήψη μιας νέας εφαρμογής στο smartphone σας.

Έτσι, αγαπητέ αναγνώστη, καθώς παρακολουθούμε την Ευρώπη να διαλύεται στα θεμέλια, μας υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι μόνο ένα σχέδιο, ότι είναι μόνο ένα μέρος της εφαρμογής, μέρος του επείγοντος σχεδίου που προβλέπεται. 

Ακολουθεί μία αρχή, συνιστά μία κοινωνική διόρθωση και ακολουθείται από μια βιώσιμη λύση, όπως έλεγαν οι Γερμανοί: «Η τελική λύση!» 

Με μια απλή κίνηση του χεριού, η βαθιά και περιβόητη κρατική προστασία θα γίνει ξαφνικά ο προσωπικός έλεγχος ημών και υμών, αλλά τουλάχιστον θα είμαστε κοινωνικά υπάκουοι και εξαιρετικά ασφαλείς από το απειλούμενο κράτος. Ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε στη χώρα και τα δύο;

Ο προβληματισμός σχετικά με την «προστασία» και τον «έλεγχο» γράφτηκε παραπάνω για να μας ενθαρρύνει να σκεφτούμε (😏)προληπτικά τι σημαίνει πραγματικά να ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας, ατομικά ή συλλογικά, για να υποστηρίξει τα δικαιώματά του και την προσωπική μας αξιοπρέπεια. 

Ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να κατέχουμε και να έχουμε και τα δύο;

mag. Mihael Bellis, univ. dipl. theol.
Spec. Juris Moralis ad Codex Canonicus


Τέλος email



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!