Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Η παγκόσμια επίθεση στη θρησκευτική ελευθερία




Οι επίδοξοι τύραννοι είναι τώρα θρασείς στη σταυροφορία τους κατά της ελευθερίας του λόγου.
Ο John Kerry, ο Tim Walz, η Hillary Clinton, η Alexandria Ocasio-Cortez, ο Kentanji Brown Jackson, η Letitia James και οι σύμμαχοί τους στον ακαδημαϊκό χώρο και τα μέσα ενημέρωσης ήταν κατηγορηματικοί στις εκκλήσεις τους να σφετεριστούν την προστασία της Πρώτης Τροπολογίας.

Αυτές οι απειλές δεν είναι υποθετικές. Η Δύση έχει οπλίσει το δικαστικό σύστημα για να τιμωρήσει τους Steve Bannon, Julian Assange, Mark Steyn, Douglass Mackey, VDARE, Roger Ver, Pavel Durov και άλλους για την ανυπακοή τους στο κατεστημένο της Ουάσιγκτον.

Αλλά πέρα από αυτές τις πολιτικές διώξεις, λαμβάνει χώρα μια πιο ύπουλη – και πολύ λιγώτερο αναφερόμενη – επίθεση στην ελεύθερη έκφραση.

Ο Χριστιανισμός δέχεται επίθεση στη Δύση, ωστόσο η δήλωση ακούγεται υπερβολική επειδή τα μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν το θέμα.

Στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα, ένας βετεράνος του βρετανικού στρατού ονόματι Adam Smith-Connor καταδικάστηκε επειδή προσευχόταν σιωπηλά σε δημόσιο δρόμο. Η αστυνομία πλησίασε τον Smith-Connor και του είπε ότι ήταν εκεί για να «ερευνήσει τις δραστηριότητές του». «Λοιπόν, προσεύχομαι», εξήγησε σε μια ανταλλαγή που καταγράφηκε σε βίντεο.

Ο αξιωματικός συνέχισε: «Ποια είναι η φύση της προσευχής σας σήμερα;» «Προσεύχομαι για τον γιο μου», απάντησε.

Η Smith-Connor προσευχόταν σιωπηλά κοντά σε ένα κέντρο αμβλώσεων, το οποίο η βρετανική αστυνομία έκρινε ότι παραβίαζε τους νόμους λογοκρισίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προσευχήθηκε με την πλάτη του στην εγκατάσταση «για να αποφύγει οποιαδήποτε εντύπωση προσέγγισης ή εμπλοκής γυναικών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την εγκατάσταση», έγραψαν οι δικηγόροι του.

Η νομική του ομάδα εξήγησε: «Σύμφωνα με τους κανόνες της ζώνης λογοκρισίας στην οποία προσευχόταν, αν ο Adam σκεφτόταν οποιοδήποτε άλλο θέμα - την οικονομία, τη μετανάστευση ή την υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα - δεν θα του είχε επιβληθεί πρόστιμο. Ήταν η φύση των σκέψεών του, η σιωπηλή προσευχή του, που τον έβαλε σε νομικά προβλήματα».

Ο δικαστής έκρινε ένοχο τον Smith-Connοr επειδή «τα χέρια του ήταν ενωμένα και το κεφάλι του ελαφρώς σκυμμένο».

Ενώ οι βρετανικές αρχές στρεβλώνουν το νομικό σύστημα για να επιτεθούν στην ειρηνική, σιωπηλή προσευχή, η κυβέρνηση του Καναδά είναι συνένοχη στη μαζική καταστροφή σπιτιών χριστιανικής πίστης.

Στον Καναδά, εμπρηστές έχουν πυρπολήσει δεκάδες εκκλησίες από τότε που διαδόθηκε μια φάρσα το 2021 ότι υπήρχαν μαζικοί τάφοι παιδιών αυτοχθόνων θαμμένων κάτω από καναδικές εκκλησίες. Εκείνη την εποχή, ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρυντώ δήλωσε ότι ο θυμός εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας ήταν «πλήρως κατανοητός».

Τρία χρόνια αργότερα, οι ισχυρισμοί έχουν καταρριφθεί, αλλά ο εμπρησμός συνεχίζεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τρυντώ και σύμμαχοί του όπως ο Κέρρυ και η Κλίντον δεν έχουν τίποτα για να καταγγείλουν την παραπληροφόρηση που γέννησε αυτή την καταστροφή.

Από τους Ιακωβίνους στη Γαλλία μέχρι τους Μπολσεβίκους στη Ρωσσία, ο Χριστιανισμός υπήρξε από καιρό στόχος των επαναστατών και των μηδενιστών δυσαρεστημένων της κοινωνίας. Η Αμερική θεωρούσε από καιρό τον εαυτό της εξαίρεση στις θρησκευτικές διώξεις της Ευρώπης, αλλά η απάντηση στον Covid διέψευσε αυτό το σημείο υπερηφάνειας.

Τον Μάϊο του 2020, η πολιτειακή αστυνομία του Κεντάκι έφτασε σε μια λειτουργία του Πάσχα για να εκδώσει ειδοποιήσεις ότι η συμμετοχή ήταν εγκληματική. Κατέγραψαν τους αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας των πιστών και εξέδωσαν προειδοποιήσεις ότι οι παραβάτες υπόκεινται σε περαιτέρω κυρώσεις. 

Στο Μισισιπή εκείνο το έτος, η αστυνομία εξέδωσε αναφορές σε μια εκκλησία που φιλοξένησε μια λειτουργία drive-in, παρά το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν στα οχήματά τους για ολόκληρη τη λειτουργία.

Στο Αϊντάχο, η αστυνομία συνέλαβε χριστιανούς επειδή έβγαλαν τις μάσκες τους για να τραγουδήσουν ψαλμούς σε εξωτερικούς χώρους τον Σεπτέμβριο του 2020. «Απλώς τραγουδούσαμε τραγούδια», δήλωσε ο πάστορας της Εκκλησίας του Χριστού Ben Zornes. Αλλά αυτό δεν ήταν δικαιολογία για την αμαρτία της παραβίασης μιας παράλογης και αντιεπιστημονικής εντολής. «Κάποια στιγμή πρέπει να επιβάλεις», εξήγησε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο απείλησε τους κατοίκους με πρόστιμα 1.000 δολλαρίων για συμμετοχή σε υπηρεσίες «drive-in» τον Μάϊο του 2020. «Δεν προσπαθούμε να είμαστε επαναστάτες», δήλωσε ο πάστορας Samson Ryman. «Προσπαθούμε απλώς να είμαστε ασφαλείς και να προσεγγίσουμε την κοινότητά μας με το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν οι άνθρωποι έχουν άγχος, ανησυχία, διαφορετικές ψυχικές ανησυχίες και θέλουν να λάβουν κάποια πνευματική βοήθεια, μέσω του λόγου του Θεού». 

Στις 3 Μαΐου 2020, ο Ryman πραγματοποίησε την πρώτη του υπηρεσία drive-in στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης με 23 συμμετέχοντες σε 18 οχήματα. Την επόμενη μέρα, η αστυνομική δύναμη του Κουόμο εξέδωσε επιστολή παύσης και αποχής.

Στην Καλιφόρνια, το Τμήμα Υγείας της Σάντα Κλάρα χρησιμοποίησε δεδομένα GPS για να παρακολουθεί τους πιστούς σε μια τοπική ευαγγελική εκκλησία. Η κυβέρνηση συνεργάστηκε με μια εταιρεία εξόρυξης δεδομένων για να δημιουργήσει ένα «geofence» (ένα ψηφιακό όριο) γύρω από την ιδιοκτησία της εκκλησίας, παρακολουθώντας πάνω από 65.000 κινητές συσκευές για να καταγράψει τυχόν πολίτες που πέρασαν περισσότερα από τέσσερα λεπτά στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ περιόρισε τον εκκλησιασμό στο 25% της χωρητικότητας και απαγόρευσε τις ψαλμωδίες. 

Στη Νεβάδα, ο κυβερνήτης επέτρεψε στα καζίνο να φιλοξενήσουν 500 παίκτες, ενώ οι εκκλησίες περιορίστηκαν σε 50 πιστούς, ανεξάρτητα από τα αντίστοιχα όρια χωρητικότητάς τους.

Σε όλη τη χώρα, οι κυβερνήτες έκριναν τις εκκλησίες «μη απαραίτητες» και τους απαγόρευσαν να ανοίξουν τις πόρτες τους. 

Εν τω μεταξύ, τα φαρμακεία μαριχουάνας, οι κάβες, οι αμβλώσεις και οι λαχειοφόρες αγορές έλαβαν την προστασία της αυθαίρετης ετικέτας των «βασικών υπηρεσιών».

Το Ανώτατο Δικαστήριο - ως αποτέλεσμα της αποφασιστικής πέμπτης ψηφοφορίας του επικεφαλής δικαστή John Roberts - επικύρωσε τις επιθέσεις κατά της θρησκείας μέχρι τον θάνατο της Ruth Bader Ginsburg και τον διορισμό της Amy Coney Barrett τον Οκτώβριο του 2020.

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες είχαν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στις ταραχές του Τζωρτζ Φλόϋντ εκείνο τον Ιούνιο. Όταν ρωτήθηκε για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο απάντησε: «Όταν βλέπεις ένα έθνος, ένα ολόκληρο έθνος, να παλεύει ταυτόχρονα με μια εξαιρετική κρίση που σπέρνεται σε 400 χρόνια αμερικανικού ρατσισμού, λυπάμαι, αυτό δεν είναι το ίδιο ερώτημα με τον δικαιολογημένα θιγμένο ιδιοκτήτη καταστήματος ή τον ευσεβή θρησκευόμενο άνθρωπο που θέλει να επιστρέψει στις λειτουργίες».

Το μήνυμα προς αυτόν τον «ευσεβή θρησκευόμενο άνθρωπο» ήταν σαφές: υπάρχει μια κρατική θρησκεία που αντικαθιστά το δικαίωμά σας στη λατρεία σύμφωνα με την Πρώτη Τροπολογία. Έχρισαν κοσμικούς αγίους και εξόρισαν αιρετικούς.

Στην Ουάσινγκτον, DC, ο δήμαρχος μετονόμασε την παραμονή των Χριστουγέννων σε «Ημέρα του Δρ Άντονι Φάουτσι» το 2020, μια δήλωση που ανταγωνίζεται μόνο η διακήρυξη του προέδρου Μπάιντεν που ονομάζει την Κυριακή του Πάσχα «Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ» το 2024.

Ο Χριστιανισμός απειλεί το καθεστώς επειδή απαιτεί πίστη σε κάτι μεγαλύτερο από το κράτος και αφοσίωση σε ένα δόγμα πιο καθορισμένο από τα συνεχώς μεταβαλλόμενα συνθήματα των κοινωνικά μοντέρνων σημείων συζήτησης. 

Η επίθεση κατά της θρησκείας δεν αποτελεί παράπλευρη απώλεια στον πόλεμο κατά της ελευθερίας της έκφρασης· 

Η καταστολή της λατρείας είναι θεμελιώδης για την υπόθεση της τυραννίας.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!