Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ελληνίδα Βιολόγος: «Μας συνέλαβαν και μας πέρασαν χειροπέδες»




Μια Ελληνίδα βιολόγος, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, εξηγεί στο Transition News πώς έγινε επικριτής των μέτρων για τον κορωνοϊό και πώς κράτησε το κεφάλι της πάνω από το νερό όταν βγήκε σε αναστολή από το νοσοκομείο χωρίς αμοιβή και της απαγορεύτηκε να εργαστεί επειδή αρνήθηκε να «εμβολιαστεί».

Transition News : Είστε βιολόγος και εργάζεστε κάπου στην Ελλάδα. Τι ακριβώς κάνετε για τα προς το ζην;

Μ.Ι. (όνομα γνωστό στους συντάκτες): Εργάζομαι σε ένα μεγάλο νοσοκομειακό εργαστήριο που κάνει πολύ ειδικές εξετάσεις. Είμαι Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων και Βιολόγος και έχω περάσει όλη μου την επαγγελματική ζωή σε νοσοκομειακά εργαστήρια.


Transition News: Ακούσαμε ότι βγήκατε σε αναστολή κατά την περίοδο του κορωνοϊού επειδή δεν θέλατε να εμβολιαστείτε. Πότε ξεκίνησαν οι αμφιβολίες σας για τα μέτρα και τον «εμβολιασμό»; Γράφουμε σκόπιμα "εμβολιασμός" σε εισαγωγικά επειδή αυτή η ουσία δεν αντιστοιχεί στον παραδοσιακό ορισμό ενός εμβολίου.

Βιολόγος: Στην αρχή, μου φάνηκε περίεργο ότι οι άνθρωποι μιλούσαν συνεχώς για εμβολιασμό, αλλά όχι για θεραπεία. Προφανώς, μια τέτοια έρευνα δεν πραγματοποιήθηκε συστηματικά. Τότε τα μέτρα ήταν προφανώς πολιτικά ενορχηστρωμένα και όχι επιστημονικά. Στην Ελλάδα, αυτά τα μέτρα ήταν περίεργα, παράξενα και γελοία. Για παράδειγμα, επιτρεπόταν σε πέντε άτομα να συναντηθούν σε εσωτερικό χώρο, αλλά έξω έπρεπε να κρατήσουν αποστάσεις και δεν τους επιτρεπόταν να καθίσουν. Ταυτόχρονα, ορισμένα πράγματα επιτρέπονταν σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, αλλά όχι σε άλλες. Σαν ο ιός να ήταν μεταδοτικός μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Αυτό προφανώς δεν είναι μόνο αντιεπιστημονικό, αλλά και προσβολή της κοινής λογικής.

Επιπλέον, υπήρξε μια εξαιρετικά μεγάλη απαγόρευση κυκλοφορίας, κατά τη διάρκεια της οποίας σας επιτρεπόταν να βγείτε από το σπίτι μόνο με άδεια. Ωστόσο, αυτή η άδεια μπορούσε να αποκτηθεί εύκολα μέσω SMS, γι' αυτό και το μετρό στην Αθήνα, για παράδειγμα, ήταν συνεχώς γεμάτο.

Στη συνέχεια βρήκα μελέτες και έψαξα για το είδος του ιού που είναι στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια, ο εμβολιασμός ήρθε στα νοσοκομεία. Πολλοί συνάδελφοι σήκωσαν αμέσως τα μανίκια τους και εμβολιάστηκαν. Άλλοι είχαν αμφιβολίες. Δεν ήμουν επικριτική για τον εμβολιασμό ως αρχή. Στην αρχή, δεν ήμουν εντελώς αντίθετη, επειδή είχα δει πολλά σοβαρά μαθήματα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ήμουν μάλλον ανέκαθεν επιφυλακτική – και από προσωπική εμπειρία.

Στη συνέχεια, μία φίλη φαρμακοποιός έριξε μια πιο προσεκτική ματιά στο φύλλο οδηγιών χρήσης. Αλλά δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα σε αυτό, ούτε καν τι ακριβώς περιέχουν αυτοί οι «εμβολιασμοί»!

Ταυτόχρονα, είδα κάποιους γιατρούς που θεράπευαν, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τους ασθενείς τους υγιείς αρκετά εύκολα. Μου είπαν: Αυτό το παθογόνο μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, αλλά δεν βλέπουμε πραγματικά νέες κλινικές εικόνες. Είμαστε έμπειροι πνευμονολόγοι και το θεραπεύουμε.

Υπήρξε επίσης αντίσταση από τους γιατρούς, αλλά μόνο πολύ σποραδικά στα μέσα ενημέρωσης. Βλέπετε: Σε μια πανδημία, θεραπεύετε τους ανθρώπους, δεν βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι, δηλ. τον εμβολιασμό. Υπήρχαν επίσης εναλλακτικά μέσα και κανάλια, αν και με περιορισμένη εμβέλεια, που προσέφεραν μια πλατφόρμα σε κριτικούς επιστήμονες. 

Όταν μίλησε ο Luc Montagnier, ένας Γάλλος ιολόγος, κάτοχος βραβείου Νόμπελ και εφευρέτης του ιού HIV που προκαλεί το AIDS, ήμουν πλέον βέβαιη: δεν θα εμβολιαζόμουν! Ακόμη και ο ορισμός του εμβολιασμού άλλαξε έτσι ώστε ο ορός mRNA να μπορεί να διατίθεται στην αγορά με αυτή τη λέξη.


Transition News: Και μετά;

Βιολόγος: Ποτέ δεν περιμέναμε ότι η κυβέρνηση θα έφτανε στο σημείο να μας απολύσει. Στην Ελλάδα, υπάρχει η πεποίθηση ότι οι κρατικές θέσεις εργασίας είναι ασφαλείς και ότι δεν θα απολυθείς ποτέ.

Η κυβέρνηση απείλησε να απολύσει όλους τους υπαλλήλους του κρατικού συστήματος υγείας που δεν εμβολιάστηκαν. Νομίζαμε ότι αυτό ήταν μια κενή απειλή. Τι λάθος!















Transition News: Απλά περιμένατε να δείτε;

Βιολόγος: Όχι, δώσαμε οδηγίες σε δικηγόρους. Οργανώσαμε τους εαυτούς μας, μία ομάδα ανά νοσοκομείο, και προσπαθήσαμε να μάθουμε: Είναι αυτό που απαιτούσαν νομικά εφικτό; Η νομική κατάσταση ήταν δύσκολη, όπως συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, πολύ διφορούμενη.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2021, απολυθήκαμε με κυβερνητική απόφαση, χωρίς αμοιβή και με απαγόρευση οποιασδήποτε άλλης εργασίας. Έτσι, η κυβέρνηση τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μας και μας έκλεψε τα προς το ζην – με έναν πραγματικά φ α σ ι σ τ ι κ ό τρόπο. Είμαι μητέρα και εξαρτώμαι από το εισόδημά μου.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα, ακόμη και οι δολοφόνοι και οι παιδεραστές που βρίσκονται στη φυλακή λαμβάνουν το ήμισυ του μισθού τους μέχρι να κλείσει η υπόθεσή τους. Έτσι μας αντιμετώπισαν χειρότερα από αυτούς.

Γνωρίζαμε έναν παιδεραστή εδώ που έπαιρνε το μισό μισθό του μέχρι που τον έστειλαν στη φυλακή. Το ήμισυ του μισθού του. Εμείς δεν το είχαμε αυτό.


Transition News: Τι συνέβη στη συνέχεια;

Βιολόγος: Η κυβέρνηση έκανε το ίδιο τον Αύγουστο με τα γηροκομεία και τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί υπέκυψαν τις τελευταίες ημέρες. Ένα σημαντικό ερώτημα ήταν: Ποιος δικηγόρος είναι αξιόπιστος; Ποιος θέλει πραγματικά να μας βοηθήσει; Στη συνέχεια προσεγγίσαμε άλλους επιστήμονες, κόμματα ή ακόμα και προσωπικότητες όπως τον Reiner Füllmich ή τον καθηγητή Sucharit Bhakdi. Ήμασταν τότε στους δρόμους το καλοκαίρι και το χειμώνα και παλέψαμε για τα δικαιώματά μας.


Transition News: Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα, εκτός από τη σύλληψή σας;

Βιολόγος: Όπως είπα, μιλήσαμε με πολύ κόσμο, για παράδειγμα με εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρχαν εκπρόσωποι του λαού που μας είπαν ξεκάθαρα ότι συμφωνούσαν μαζί μας, αλλά ότι δεν θα έκαναν τίποτα για εμάς για να μην διακινδυνεύσουν τη σταδιοδρομία τους και τη δουλειά τους. Τον Αύγουστο του 2021, ένας συνάδελφός μου ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είναι ακόμα υγιής.


Transition News: Και πώς εξελίχθηκε η σύλληψη;

Βιολόγος: Ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί ότι η εξαίρεσή μας από την εργασία από την 1η Απριλίου 2022 ήταν αντισυνταγματική. Αλλά αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Στις 22 Ιουλίου (2022) ήταν η ονομαστική εορτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πήγαμε με 38 άτομα σε ένα λεωφορείο στο σπίτι του για να διαμαρτυρηθούμε εκεί. Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό του λεωφορείου, ο οποίος έπρεπε να μας πάει στο αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Το λεωφορείο συνοδευόταν από έναν τεράστιο αριθμό ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό.

Η αστυνομία τότε δεν ήθελε να ελέγξει την ταυτότητά μας στο δρόμο, αλλά ήθελε να μας κρατήσει στο τμήμα. Αν και ασκήσαμε μόνο τα συνταγματικά μας δικαιώματα, μας κράτησαν όλη τη νύχτα. Μας πέρασαν χειροπέδες, μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, μας φωτογράφισαν σαν εγκληματίες και ήθελαν να μας πάρουν τα τηλέφωνά μας.

Σε εκείνο το σημείο, άρχισα να ουρλιάζω. Ήξερα ότι το παιδί μου ήταν στο σπίτι και θα ανησυχούσε για μένα. Αλλά δεν ήξερα ότι είχε δει ζωντανά στην τηλεόραση πώς με πήραν με χειροπέδες!

Στη συνέχεια κατηγόρησα τους αστυνομικούς. «Εκτελούμε εντολές», ήταν η τυπική απάντηση. «Τότε είστε ρομπότ, όχι άνθρωποι», είπα.

Μας κράτησαν στο αστυνομικό τμήμα και μόνο στις 11 μ.μ. μας εξήγησαν ότι κατηγορούμαστε για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και ότι είχαμε προκαλέσει ατυχήματα. Διαφωνήσαμε έντονα. Και είχαμε ένα βίντεο που έδειχνε πώς ήταν πραγματικά. Υπήρχαν μονογονεϊκές οικογένειες ανάμεσά μας, υπήρχαν μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες – τίποτα από αυτά δεν τους ενδιέφερε.

Το επόμενο πρωί μας πήγαν στο Κεντρικό Δικαστήριο με χειροπέδες. Οι δικαστές διέταξαν την άμεση απελευθέρωσή μας και μάθαμε ότι ήταν παράνομο να μας κρατήσουν όλη τη νύχτα. Ωστόσο, η κυβερνητική πλευρά δεν εκπροσωπήθηκε στην ακρόαση για την κράτηση. Αλλά αυτό δεν είχε συνέπειες για την κυβέρνηση, εκτός ίσως από το ότι ακόμη και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αντέδρασε και σημείωσε ότι τα δικαιώματά μας είχαν παραβιαστεί.

Το όλο θέμα ήταν καθαρός εκφοβισμός. Ήταν απλώς θέμα να σταματήσουμε τις διαμαρτυρίες μας. Πήγαμε και στο σπίτι του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και διαδηλώσαμε. Στη συνέχεια εμφανίστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πλεύρης και παραπονέθηκε ότι τον εκφοβίσαμε και τραυματίσαμε την οικογένειά του.



Θέλαμε να ταρακουνήσουμε τους ανθρώπους, ώστε να καταλάβουν ότι αυτό που μας συνέβη ήταν παρεμβατικό και παράνομο. Η κυβέρνηση έχει καταπατήσει αρκετά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα.


Transition News: Τι ζούσατε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου - η δουλειά χάθηκε, το εισόδημα χάθηκε, το παιδί στην εκπαίδευση;

Η αλληλεγγύη των ανθρώπων που συμμερίζονταν την άποψή μας για τα πράγματα μας έσωσε: για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, για την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί περίμεναν ότι αν καταπίναμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα ήταν η σειρά τους. Μεγάλες ομάδες εκπαιδευτικών μας υποστήριξαν.


Transition News: Πώς ακριβώς σας υποστήριξαν;

Βιολόγος: Με τα πάντα. Λάβαμε κάθε δυνατή υλική υποστήριξη. Αλλά μας προσφέρθηκε επίσης ψυχολογική υποστήριξη – δωρεάν. Αλλά όλα αυτά συνέβησαν υπόγεια. Κανείς δεν έχει εμφανιστεί ποτέ εκεί. Αλλά δεν περίμενα ένα τέτοιο κύμα αλληλεγγύης – μερική από αυτήν από εντελώς ξένους. Αυτοί οι άνθρωποι μας στήριξαν υλικά και ψυχικά.


Transition News: Τι συνέβη στη συνέχεια;

Βιολόγος: Είχα ένα ελαφρύ κρυολόγημα και το τεστ Sars-Cov2 ήταν θετικό την τρίτη ημέρα. Αυτό σήμαινε ότι θεωρούμουν ότι είχα αναρρώσει και μπορούσα να επιστρέψω στη δουλειά για έξι μήνες, όχι για πέντε, όχι για δέκα, όχι για τρεις, για έξι – η επιστήμη έπεσε στο περιθώριο. Ήταν εντελώς αυθαίρετο, η κυβέρνηση έκανε ό, τι ήθελε.

Έτσι επέστρεψα στη δουλειά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας που δούλευα, τη νύχτα αγωνιζόμουν, επειδή υπήρχαν πολλοί συνάδελφοι που ήταν ακόμα σε αναστολή.


Transition News: Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο νοσοκομείο όταν επιστρέψατε με κατάσταση ανάρρωσης;

Βιολόγος: Παγωμένη. Υπήρχαν οι συνάδελφοι που είπαν: "Καλώς ήρθες, τι αδικία", αλλά υπήρχαν και εκείνοι που είπαν: "Τώρα ξεκουράστηκες καλά" - αν και δεν είχα σταθεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Υπήρξε επίσης ο ισχυρισμός ότι είχαμε χρήματα κρυμμένα κάπου από τα οποία ζούσαμε. Ένας από τους χαΐδεμένους ιολόγους της κυβέρνησης υπαινίχθηκε επίσης αυτό, καθώς η κυβέρνηση υποτίμησε την αντοχή μας. Πολλοί συνάδελφοι γνώριζαν ότι είχα πρόβλημα με παρενέργειες με τους εμβολιασμούς και εξακολουθούσαν να αντιδρούν κυνικά.


Transition News: Είστε κατά των εμβολιασμών γενικά;

Βιολόγος: Είχα προβλήματα με τους εμβολιασμούς ως παιδί, αλλά δεν είμαι εντελώς αντίθετη. Από τότε που ο «εμβολιασμός» Covid ήταν διαθέσιμος, ρίχνω μια πιο προσεκτική ματιά στο θέμα. Το γεγονός ότι ο ορισμός του εμβολιασμού έχει αλλάξει με έχει κάνει ακόμη πιο καχύποπτη. Τώρα έχω ακόμη περισσότερες ανησυχίες. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά – στους εμβολιασμούς, στη φαρμακευτική αγωγή, στα πάντα.


Transition News: Και τα παιδιά;

Βιολόγος: Για τα παιδιά, ο «εμβολιασμός» δεν ήταν υποχρεωτικός. Η καθηγήτρια της βιολογίας είπε στα παιδιά στο σχολείο του παιδιού μου ότι τώρα μπορείτε να εγγραφείτε για τον «εμβολιασμό». Στη συνέχεια, τα παιδιά ρώτησαν γιατί αυτό ήταν απαραίτητο, είχαν αναρρώσει και επομένως είχαν αντισώματα. «Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα», ήταν η απάντηση – η οποία είναι ανοησία, φυσικά. Δεν πρέπει να κρατάτε το ανοσοποιητικό σύστημα συνεχώς σε κατάσταση αναμονής.

Μετά από μερικούς μήνες, όμως, έκανε και αυτή ερωτήσεις και εκφράστηκε αρκετά διαφορετικά, γιατί υπήρχαν περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε αυτό το σχολικό περιβάλλον. Τότε το παιδί μου κατάλαβε από μόνο του ότι είχα δίκιο.

Το παιδί μου έπεσε θύμα εκφοβισμού. Για παράδειγμα, όταν φτερνιζόταν, εξοριζόταν στη γωνιά της τάξης [αυτή η τιμωρία απαγορεύεται στη Γερμανία, για παράδειγμα] επειδή ήταν ανεμβολίαστη, αν και ήταν ήδη σαφές εκείνη την εποχή ότι ο «εμβολιασμός» δεν προστατεύει από τη μετάδοση ή τη μόλυνση.


Transition News: Τι συνέβη όταν τελείωσαν οι έξι μήνες;

Βιολόγος: Με έδιωξαν ξανά, αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, επειδή το παιδί μου μολύνθηκε και μολύνθηκα από αυτήν. Στη συνέχεια ήρθησαν τα μέτρα και σίγουρα επέστρεψα. Αλλά δεν το ήξερα αυτό στην αρχή και συνεχίσαμε τον αγώνα: μιλήσαμε με τον κόσμο, οργανώσαμε διαδηλώσεις και υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον.

Ήμουν τυχερή με την έννοια ότι το οικογενειακό μου περιβάλλον με στήριζε. Ωστόσο, υπήρχαν και άλλα πράγματα. Ήξερα μια οδοντίατρο που α υ τ ο κ τ ό ν η σ ε επειδή ήταν κάτω από μεγάλη πίεση και είχε επίσης χρέη. 

Ακόμη και αξιόπιστοι γιατροί δεν αναλάμβαναν την ευθύνη για το γεγονός αν όλα πήγαν καλά με έναν «εμβολιασμό» όταν ερωτούνταν απευθείας. Αλλά τότε υπήρχαν και οι άλλοι που απλά είπαν: «Θα λειτουργήσει».


Transition News: Υπήρχαν όμως και οι γιατροί που «ξεγέλασαν» το σύστημα, έτσι δεν είναι;

Βιολόγος: Ναι, υπήρχαν ακόμη και γιατροί στα κέντρα εμβολιασμού που ήθελαν να σταματήσουν τους ανθρώπους από το να εμβολιαστούν. Ωστόσο, στη συνέχεια απολύθηκαν πολύ γρήγορα. Υπήρχαν επίσης εκείνοι που έκαναν μόνο ένεση αλατούχου διαλύματος στους ασθενείς τους ή εκείνοι που έκαναν μόνοι τους ένεση με αλατούχο διάλυμα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Υπήρχαν πολλοί από αυτούς – αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχτούν.


Transition News: Αλλά αυτή θα ήταν η εύκολη λύση και για εσάς, έτσι δεν είναι;

Βιολόγος: Ναι, αλλά δεν ήθελα να πω ένα πράγμα και να κάνω το άλλο. Δεν είμαι έτσι. Ήθελα να παλέψω γι' αυτό που πίστευα. Οργάνωσα την αντίσταση στο νοσοκομείο. Αυτό δεν ήταν δυνατό.


Transition News: Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; Μιλάτε ακόμα γι' αυτό ή λέτε: "Περασμένα-ξεχασμένα";

Βιολόγος: Δεν συζητείται σχεδόν καθόλου στα νοσοκομεία. Ωστόσο, ορισμένοι από τους εμβολιασμένους λένε σήμερα ότι ο καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι κάθε εμβολιασμός που έρχεται πρέπει να γίνει.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν επανειλημμένες προσπάθειες να κατασταλεί η συζήτηση γι' αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να τεκμηριώσουμε περιπτώσεις παρενεργειών. Στα νοσοκομεία, ο φόβος βασιλεύει από τη μία πλευρά, και τα χρήματα από την άλλη - πολλά χρήματα επιδοτήσεων έχουν εισρεύσει σε αυτό.


Transition News: Και έξω από τα νοσοκομεία;

Βιολόγος: Δεν είχα κανένα πρόβλημα στο άμεσο περιβάλλον μου. Στους ευρύτερους συγγενείς, τα πράγματα φαίνονταν διαφορετικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Άκουσα επίσης τη γνώμη συγγενών που είχαν κάνει όλες τις δόσεις εμβολίου που ζητήθηκαν. Άκουσα ακομή και το «Ό,τι λέει ο Μητσοτάκης, η επι$τήμη συμφωνεί».




Πάντα έλεγα: τουλάχιστον σώστε τα παιδιά. Αυτός είναι ένας κορωνοϊός που αλλάζει συνεχώς. Υπήρχαν και άνθρωποι στο περιβάλλον μου που δεν ήταν φανατικοί, αλλά έκαναν τον «εμβολιασμό». Σε μια περίπτωση, ένα άτομο εκφοβίστηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον: "Πρόσεξε μη μολύνεις τον πατέρα σου, ο οποίος έχει καρδιακά προβλήματα". Ένας φίλος γιατρός σχολίασε ως εξής: «Δεν δίνεις κράνος στον φίλο σου επειδή νομίζεις ότι οδηγείς μοτοσικλέτα». Τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον ιό. Ο εμβολιασμός δεν έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει αυτό. Αλλά αυτό είπαν οι πολιτικοί και μετά οι γιατροί το παπαγάλισαν.

Τότε ρώτησα: Τι περιέχει; Ερευνούμε σχολαστικά τι υπάρχει στο φαγητό, αλλά δεν ξέρουμε τι περιέχει η ένεση που κάνουμε. 


Οι γιατροί στην Ελλάδα φέρουν μεγάλη ευθύνη εδώ. Ας πάρουμε τους γυναικολόγους. Μια έγκυος γυναίκα κλήθηκε να εμβολιαστεί τον έβδομο μήνα.


Transition News: Και τι είναι πιθανό να συμβεί τώρα; Πανδημία γρίπης των πτηνών; Έκτακτη ανάγκη ευλογιάς των πιθήκων;

Βιολόγος: Μιλάω πολύ με ανθρώπους μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Δεν μπορείτε να επηρεάσετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι στο περιβάλλον σας. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που φοβούνται, αλλά αυτή δεν είναι η πλειοψηφία. Πιστεύω λοιπόν ότι αν συζητηθούν ξανά παρόμοια μέτρα, θα υπάρξει μεγαλύτερη αντίσταση – τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα.

Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε εμάς και μας λένε να καταγράψουμε τις παρενέργειές τους. Αυτό πρέπει να γίνει σε μεγάλη κλίμακα, ώστε να μπορέσουμε να το φιλοξενήσουμε σε μια επιστημονική δημοσίευση.

Οι νεκροί έχουν ταφεί ακόμη και σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες. Οι νεκροί δεν αναπνέουν και δεν μας φτύνουν. Πώς μπορούν λοιπόν να είναι μεταδοτικοί; Τώρα μπορείτε να δείτε ότι αυτά τα σώματα δεν αποσυντίθενται καν σωστά.

Ακόμα και ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ και ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ!

Και δεν μιλάμε καν για το γεγονός ότι τα παιδιά, τα οποία χρειάζονται επαφή με άλλα παιδιά, απομονώθηκαν στο σπίτι και μερικά υπέστησαν ψυχολογικά προβλήματα που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Στις επαρχίες, τα πράγματα ήταν καλύτερα σε ορισμένες περιπτώσεις. Η κυβέρνηση δεν παρακολουθούσε τόσο προσεκτικά και τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν τόσο δουλικά όσο στην Αθήνα. Αυτά τα παιδιά έχουν λιγώτερα προβλήματα.

Είδαμε άσχημα πράγματα σε αυτή την ομάδα, σε αυτό το δίκτυο ανθρώπων που αντιστάθηκαν: ζευγάρια που χώρισαν, αλλά και οικογένειες που έμειναν εντελώς μόνες. Κάποιος από αυτό το δίκτυο μου τηλεφώνησε και είπε:

Βρείτε μου ανθρώπους που είναι μόνοι τα Χριστούγεννα για να τους καλέσω.

Υπήρχαν άνθρωποι των οποίων οι γονείς τους έκλεισαν την πόρτα και που δεν ήθελαν πλέον να δουν τα παιδιά τους.










Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Daniel Funk.




Συνθήκες που θυμίζουν δικτατορία – τα μέλη της κυβέρνησης κατέφυγαν σε λεκτικές επιθέσεις


Η Ελλάδα είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας. Ωστόσο, από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τη δολοφονία του πρώτου προέδρου, Ιωάννη Καποδίστρια, αυτή η μορφή διακυβέρνησης δεν έχει ούτε ιδιαίτερα μακρά ούτε ιδιαίτερα επιτυχημένη παράδοση. 

Στα χρόνια από το 1974, η χώρα μαστίζεται από ενδημική διαφθορά, αλλά τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι κανόνες της δημοκρατίας έχουν γίνει ευρέως σεβαστοί. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, η χώρα έχει επιστρέψει σε μια πολύ κατασταλτική φάση, η οποία είχε ιδιαίτερα καταστροφικές συνέπειες κατά την περίοδο του κορωνοϊού, κάτι που είναι εμφανές σε αυτή τη συνέντευξη. 

Ενώ η Ουγγαρία είναι στα χείλη όλων από αυτή την άποψη, η Ελλάδα πλέει ακατανόητα κάτω από το ραντάρ.

Ο παγκόσμιος χάρτης της ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα κατατάσσει την Ελλάδα μόνο στην τρίτη από τις πέντε κατηγορίες, στο ίδιο επίπεδο με την Πολωνία, την Ουγγαρία ή την Ουκρανία (η Ελβετία περιλαμβάνεται στην υψηλότερη κατηγορία, μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες, τις χώρες της Μπενελούξ και την Πορτογαλία). Η Ελλάδα αξίζει αυτή την κακή κατάταξη. 

Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ανακεφαλαιοποιήθηκαν με κρατικό χρήμα και αναφέρονται πιστά στην κυβέρνηση, οι δολοφονίες δημοσιογράφων δεν διερευνώνται εμφατικά. 

Στην καλύτερη περίπτωση, μερικοί μικροί ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως ο Focus FM στη Θεσσαλονίκη καθώς και blogs και μικροί τηλεοπτικοί σταθμοί όπως ο Alert εξακολουθούν να καλλιεργούν κριτική δημοσιογραφία.

Ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, που αναφέρθηκε στη συνέντευξη, έχει αυτομολήσει από το διαλυμένο δεξιό εξτρεμιστικό κόμμα ΛΑΟΣ στους κυβερνώντες Νέους Δημοκράτες. Έπρεπε να ζητήσει συγχώρεση από την εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας για τις αντισημιτικές δηλώσεις που είχε κάνει το 2009. Μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ειδικά η Θεσσαλονίκη φιλοξενούσε μια σημαντική εβραϊκή κοινότητα, η οποία εκτοπίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίο ευχήθηκε τον θάνατο των ανεμβολίαστων, ήταν τόσο εξωφρενικές σε περιεχόμενο και επιλογή λέξεων και θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές που ούτε αναφέρονται ούτε μεταφράζονται σε αυτό το σημείο [εδώ μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον εκτροχιασμό στα ελληνικά]. 

Στο εξωτερικό, αυτό μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό, επειδή σχεδόν κανείς δεν είναι ακόμα ικανός στη γλώσσα του Ομήρου. 

Ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο, ακολούθησε το παράδειγμά του και διευκρίνισε ότι τα συνταγματικά θεμελιώδη δικαιώματα θα ισχύουν μόνο για εμβολιασμένους στο μέλλον.

Όταν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας κατάφεραν να αναγκάσουν μια δικαστική απόφαση να επιστρέψουν στην εργασία τους, ο Πλεύρης περιέγραψε την ήττα του στο δικαστήριο ως «επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία».

Ο Πλεύρης είναι ένας πολιτικός καριέρας που δεν είχε ποτέ καμμία σχέση με την πολιτική υγείας πριν από τον διορισμό του. Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει επανειλημμένα καταφέρει να απορροφήσει και να ενσωματώσει μέλη μικρών δεξιών κομμάτων ή δεξιών εξτρεμιστικών κομμάτων. Αυτό έχει συνέπειες στο βαθμό που πρέπει να παρασχεθούν θέσεις εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους και τους οπαδούς τους.

Επειδή ο πρωθυπουργός έχει μέχρι στιγμής επιβάλει όσα προτείνονται και προσδιορίζονται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις εσωτερικές πολιτικές ευαισθησίες, δεν είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχουν άνθρωποι στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο που αντιτίθενται στον Ούγγρο πρωθυπουργό στα αριστερά.

Ο Πλεύρης, για παράδειγμα, είναι γιος αρνητή του Ολοκαυτώματος. Πέτυχε την αθώωση του πατέρα του στο δικαστήριο για την κατηγορία της υποκίνησης μίσους. Δεν είναι ρητορική μίσους αν θέλεις να ανοίξεις ξανά το Άουσβιτς, υποστήριξε ο Πλεύρης τζούνιορ (τι είναι η ρητορική μίσους αν όχι αυτό;). Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι πρόσφυγες στα τουρκικά σύνορα πρέπει να πυροβολούνται. Τι κάνει για την κυβέρνηση το γεγονός ότι θλιβερές προσωπικότητες όπως ο Πλεύρης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Μάκης Βορίδης κάθονται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου; Φέρνουν στο κυβερνών κόμμα τις ψήφους του εκλογικού του σώματος. Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας λειτουργεί σε αυτή την πελατειακή βάση.

Ο Ποινικός Κώδικας, ο οποίος τροποποιήθηκε κατά την περίοδο του κορωνοϊού, καθιστά ποινικό αδίκημα τη διάδοση «ψευδών ειδήσεων» που είναι «πιθανό να διαταράξουν ή να τρομάξουν το κοινό ή να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, την αμυντική ικανότητα της χώρας ή τη δημόσια υγεία», η οποία μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση έως και πέντε ετών

Ως εκ τούτου, υπάρχει κίνδυνος η διάταξη να χρησιμοποιηθεί για την τιμωρία των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης και όλων εκείνων που επικρίνουν την κυβερνητική πολιτική εν γένει, γεγονός που θα είχε αποτρεπτικές επιπτώσεις στην ελευθερία της έκφρασης και στην ελευθερία του Τύπου.

Στην Ελλάδα, κινδυνεύετε τώρα να φυλακιστείτε εάν μιλήσετε ανοιχτά για σημαντικά ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτό είναι ψευδές», δήλωσε η Eva Cossé, ανταποκρίτρια της Human Rights Watch για την Ελλάδα. «Οι ποινικές κυρώσεις σημαίνουν ότι οι δημοσιογράφοι και σχεδόν όλοι οι άλλοι φοβούνται να αναφέρουν ή να συζητήσουν σημαντικά θέματα όπως ο τρόπος αντιμετώπισης του Covid-19, η μετανάστευση ή η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Το νέο κείμενο του νόμου δεν ορίζει τι είναι οι ψευδείς ειδήσεις, ούτε με ποια πρότυπα εντοπίζονται, ούτε ότι η διάδοση ψευδών πληροφοριών πρέπει πραγματικά να προκαλεί βλάβη. Η Ένωση Ελλήνων Συντακτών και η Human Rights Watch ζήτησαν την απόσυρση του νόμου, λέγοντας ότι ήταν πολύ ασαφής. Πράγματι, μια τέτοια διάταξη είναι ασύμβατη με την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου. Ο εντελώς εκφοβισμένος πληθυσμός δεν έχει πολλά για να το αντιμετωπίσει αυτό.




ΠΗΓΗ: Biologin: «Wir wurden verhaftet und in Handschellen gelegt» - Transition News (transition-news.org)



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΠΗΓΕΣ:
Επίπεδο τελευταίας κυράτσας της γειτονιάς
Άδωνις Γεωργιάδης / Πρωτοφανής δήλωση για τους ανεμβολίαστους - «Να μην σώσουν!»



Πριν από τον χειμώνα της αβεβαιότητας
Παρά τα αυστηρά και μεροληπτικά μέτρα, η Ελλάδα δεν έχει υπό έλεγχο την πανδημία, οι οικονομικές δυσκολίες συσσωρεύονται και οι υπουργοί γίνονται καταχρηστικοί.

11 σχόλια:

  1. Αυτό πρέπει να διαβαστεί απ΄όλους!
    Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε και σας αγαπάμε κα Μαριγώ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην γράφετε βλακείες και από ότι βλέπω τις επαναλαμβάνετε μέχρι να βρεθεί κάποιο άτομο να σας σταματήσει. Την αξία την έχεις όταν υπάρχει σε σένα άσχετα αν στην αναγνωρίζουν ή όχι. Δεν περιμένεις από τους άλλους να σου πουν ότι είσαι άξιος-α, πρέπει να το ξέρεις πρώτα εσύ ο/η ίδιος-α, οι άλλοι πιθανόν είναι η επιβεβαίωση σε αυτό που ήδη ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανέστατα ανώνυμε (22 Οκτ./ 07:25' μ.μ.) δέν έχετε καταλάβει απολύτως τίποτα από όσα διαβάσατε, άν τά διαβάσατε όλα καί άν τά διαβάσατε προσεκτικά.
      Κρίμα.
      Καί ο προσβλητικός τρόπος επίσης που γράφετε καί απευθύνετε τόν λόγο, είναι απαράδεκτος.

      Διαγραφή
    2. Οδύσσεια, σας απειλεί ή μου φαίνεται;

      Ερευνήστε το.

      Τι σημαίνει "μέχρι να βρεθεί κάποιο άτομο να σας σταματήσει.";;;

      Για ελέγξτε το λιγάκι.

      Διαγραφή
  3. Κύριε Καποδίστρια, ο καθένας αποκαλύπτει την αγωγή του μέσα από τον τρόπο που μιλάει, γράφει, συμπεριφέρεται και δίνει αυτό που έχει.

    Είναι θετικό για εκείνον/εκείνη που είχε, τουλάχιστον, την πρόνοια να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία, γιατί θα ήταν ακόμη χειρότερο να αποκαλυφθεί περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά της Οδύσσειας, το πράγμα κάνει μπαμ.

    Μάλλον πέσατε σε κομπλεξική κυράτσα που ενοχλήθηκε από συγκεκριμένο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ σχολιαστή "Έλα στου Βαγγέλα", καλησπέρα σας!

      Πιστέψτε με, δεν αξίζει περαιτέρω να το συζητάμε.

      Να μείνουμε στο άρθρο.
      Αυτό έχει σημασία.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μοιραστώ μια προσωπική μου εμπειρία.

    Σήμερα, είχαμε την κοπέλα που μας βοηθάει στο σπίτι.

    Είναι από την Αλβανία και αναγκάστηκε από έναν από τους εργοδότες της, ο οποίος πέθανε πριν από έναν χρόνο ξαφνικά, να εμβολιαστεί, αν ήθελε να κρατήσει τη δουλειά της.

    Η κοπέλα έχει κάνει δύο εμβόλια και ήδη έχει προβλήματα, τα οποία δεν θα θίξουμε εδώ.

    Ο αδελφός της και η νύφη της που ζουν στην Ιταλία και εργάζονται εκεί είναι τριπλά εμβολιασμοί κι έχουν παρουσιάσει ήδη πολλά προβλήματα υγείας.

    Επισκέφθηκαν διάφορους γιατρούς.
    Η νύφη της κοπέλας θα πρέπει μάλιστα να εγχειριστεί. Ο Ιταλός χειρουργός, ο οποίος θα κάνει την εγχείριση, της είπε ότι κατά την εξέταση βρέθηκε σοβαρή βλάβη στην καρδιά της, η οποία τον ανησυχεί ιδιαίτερα.

    Όμως, η βόμβα είναι, ότι ο χειρουργός παραδέχθηκε ότι αυτό προέκυψε από τα εμβόλια covid και το βλέπουν πλέον συχνά.

    Της είπε επίσης, ότι και ο ίδιος έχει εμβολιαστεί αλλά πάνω από όλα μετανοιώνει που εμβολίασε τον γιο του.

    Της έδωσε κάποιο σχήμα βιταμινών και άλλων στοιχείων για αποτοξίνωση.

    Πρόσθεσε επίσης, ότι μέχρι δύο εμβόλια, ίσως κάτι μπορεί να αναστραφεί, αλλά από τρία δύσκολο.

    Το σοκαριστικό είναι ότι της είπε ότι όσοι έχουν κάνει πάνω από τρεις δόσεις, σε πέντε χρόνια δεν θα ζουν.

    Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, γιατί θα χαθεί πολύς κόσμος.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την φιλοξενία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iωάννης Καποδίστριας22 Οκτωβρίου 2024 στις 10:22 μ.μ.

      Εμείς σας ευχαριστούμε πολύ κ. Σύλβια γιά τήν καλοσύνη που είχατε, νά μοιρασθείτε εδώ στό ιστολόγιό μας τήν προσωπική σας εμπειρία, που αναμφιβόλως είναι ιδιαιτέρως πολύτιμη όσο καί εύγλωττη.
      Δέν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία εργαζόμενη που απειλήθηκε (καί εντός Ελλάδος, αλλά καί εκτός) κατά τόν πλέον απάνθρωπο καί δικτατορικό τρόπο, κάτω από τήν "κλασσική" - τότε - απειλή της απολύσεως, νά κάνει εκβιαστικά τίς θανατηφόρες ενέσεις.
      Είναι πλέον από καιρό πασιφανές, ποιά ήσαν, ποιά είναι καί ποιά θά είναι τά πολύ τραγικά αποτελέσματα εκείνου του ολέθριου σχεδιασμού παγκοσμίως.
      Νά είστε ευχόμαστε πάντα καλά, γερή, δυνατή καί μέ υγεία εσείς καί οι οικείοι σας.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ, κύριε Καποδίστρια!

      Εύχομαι το ίδιο και για εσάς και τους δικούς σας.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!