Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Η Γαλλία θα εφαρμόσει συνοριακούς ελέγχους


Φωτογραφία Χρήστος Καρύδης on Unsplash



Η Γαλλία θα εισαγάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με έξι γειτονικές χώρες για την προστασία της χώρας.


Σπουδαίες ενημερώσεις που έρχονται από την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό.

Φαίνεται ότι η ατζέντα των ανοιχτών συνόρων αρχίζει να καταρρέει καθώς όλο και περισσότερες χώρες γίνονται σκληρές στους συνοριακούς ελέγχους.

Ανέφερα νωρίτερα πώς η Γερμανία εισήγαγε συνοριακούς ελέγχους και πώς τόσο οι Κάτω Χώρες όσο και η Ουγγαρία ζήτησαν να εξαιρεθούν από το σύμφωνο μετανάστευσης της Ε.Ε..

Τώρα η Γαλλία θα εισαγάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Ισπανία από την 1η Νοεμβρίου.

Η Γαλλία αναφέρει ότι «οι σοβαρές απειλές για τη δημόσια τάξη, τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια που προέρχονται από τρομοκρατικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου» είναι μεταξύ των λόγων για την καταστολή της ασφάλειας των συνόρων.









Αλλά λένε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος «ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων» να διασχίσουν τα σύνορα, καθώς και να σταματήσουν οι «παράτυπες διελεύσεις» από ανθρώπους που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα.

Έτσι, βλέπουμε τώρα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να κλείνουν/ενισχύουν την ασφάλεια των συνόρων.

Παρ' όλα αυτά, στην Ουγγαρία επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για την άρνησή της να ανοίξει τα σύνορά της.

Τα πράγματα αλλάζουν στην Ευρώπη. (σ.σ. ή μήπως κάτι άλλο ετοιμάζεται;...)




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!