Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - 21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ.

maxresdefault


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ θεομητορικές εορ­τές, σημειώνει η κ.Ιουστίνη Μ. είναι αυτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ι­διαίτερη λαμπρότητα. 
Οι γονείς της Παναγίας, άγιοι Ιωακείμ και Άννα είχαν φτάσει σε προχω­ρημένη ηλικία χωρίς να έχουν αποκτήσει τέκνο. 
Σχετική εικόνα

Προσεύχονταν με πολύ πόνο για την απόκτηση ενός παιδιού και υποσχέθηκαν ότι αν ο Θεός τους το χάριζε, θα Του το αφιέρωναν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή αποτελούσε ό­νειδος η ατεκνία. 
Οι προσευχές τους εισακού­στηκαν και απέκτησαν την Παναγία μας όταν ο Ιωακείμ ήταν 80 ετών και η Άννα 70! 

Όταν εκεί­νη έφτασε στην ηλικία των τριών ετών, παρό­λη την γονεϊκή αγάπη τους εκπλήρωσαν την υ­πόσχεσή τους και προσέφεραν οι ίδιοι την Θε­οτόκο στον ναό του Θεού. 
Εκεί, την παρέλαβε ο ιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος αργότερα έγινε πατέρας του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, και την ευλόγησε. 

Ο Ζαχαρίας με το προφητικό του χάρισμα αναγνώρισε στο πρόσωπό της την μέλλουσα μητέρα του Θεού και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων (κάτι σαν το σημερινό Ιερό), όπου έμπαιναν μόνο οι ιερείς. 

Στα Άγια των Α­γίων η Θεοτόκος παρέμεινε δώδεκα χρόνια, μέ­χρι τον Ευαγγελισμό της και σύμφωνα με την παράδοση τρεφόταν από τον αρχάγγελο Γα­βριήλ με ουράνια τροφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!