Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Ένας Έλλην ΜΑΧΗΤΗΣ πιλότος, σε ρόλο ...'ΚΑΜΙΚΑΖΕ' κατά των Ιταλών!!!

ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΚΑΙ ...ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ 4 ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΟΥ!

ΜΟΝΟΝ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΑΥΤΑ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ...ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ;
ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;


("ΑΠΑΙΧΤΟΣ" ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΜΗΤΡΑΛΕΞΗΣ! ΠΡΙΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΟΥ!)
Κατά την διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου, η αναμέτρηση στους αιθέρες ήταν η πιό άνιση για την ελληνική πλευρά. Η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία υστερούσε δραματικά της Ιταλικής Αεροπορίας (Regia Aeronautica), τόσο σε ποιότητα όσο και σε αριθμούς. Ωστόσο, οι Έλληνες χειριστές αντιπαρέταξαν τόλμη και επινοητικότητα.

Σχετική εικόνα
ITAΛΙΚΑ ΤΡΙΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ.

Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά φαίνεται ότι τα διέθετε και με το παραπάνω ο υποσμηναγός Μαρίνος Μητραλέξης, που έκανε παράτολμες πτήσεις και χρησιμοποιούσε κάθε μέσο για να πλήξει τον εχθρό.


Στις 2 Νοεμβρίου 1940, έξι ελληνικά καταδιωκτικά PZL της 22ης Μοίρας Διώξεως, απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν 27 ιταλικά βομβαρδιστικά, τα οποία κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη, υπό την ισχυρή προστασία καταδιωκτικών. Οι Έλληνες χειριστές, αγνοώντας το αριθμητικό μειονέκτημα, συνεπλάκησαν με τον εχθρό πάνω από τον Λαγκαδά.

Σχετική εικόνα

Ο Μητραλέξης κατέρριψε ένα ιταλικό βομβαρδιστικό και έστρεψε τα πυρά του σε ένα δεύτερο. Κατάφερε και του «πήρε την ουρά», όταν εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά του. Εν τω μεταξύ, ο πολυβολητής ουράς του ιταλικού βομβαρδιστικού έβαλλε συνεχώς εναντίον του.

Σχετική εικόνα
TA ...AΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ
ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ
ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ!
ΗΣΑΝ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
Τότε, ο παράτολμος χειριστής επιχείρησε το αδύνατο! 

Με την έλικά του «ρ ο κ ά ν ι σ ε» το ουραίο πηδάλιο (!!!) του εχθρικού βομβαρδιστικού, με αποτέλεσμα το τελευταίο να πέσει σε περιδίνηση και να συντριβεί στο έδαφος! 

Ο χειριστής του ιταλικού βομβαρδιστικού σκοτώθηκε, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν με χρήση αλεξιπτώτων.


Αναγκαστική προσγείωση. Ο Μητραλέξης, με στρεβλωμένη την έλικα του αεροσκάφους του, εκτέλεσε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση σε ένα χωράφι, πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε συντριβεί το εχθρικό αεροσκάφος. 

Στην συνέχεια, με το ατομικό του περίστροφο και την βοήθεια μερικών χωρικών, συνέλαβε τους σοκαρισμένους Ιταλούς αεροπόρους.

Τιμήθηκε με το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας, την ανώτατη ηθική διάκριση που απονέμεται σε καιρό πολέμου. Το κατόρθωμά του απασχόλησε για πολλές ημέρες τον ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Η εφημερίδα «Πρωΐα» μάλιστα, στο φύλλο της 17ης Νοεμβρίου 1940, δημοσίευσε συνέντευξη του ανθυποσμηναγού Μπρουσόλο Γκαριμπάλδο, ενός από τους διασωθέντες, ο οποίος επιβεβαίωσε την ενέργεια του Μητραλέξη, απορρίπτοντας τις όποιες εκδοχές ήθελαν την σύγκρουση ως ατύχημα.

Το τέλος του Έλληνος άσσου, με πέντε επιβεβαιωμένες καταρρίψεις και μια πιθανή, ωστόσο, ήταν πολύ άδοξο. Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσεως στην θαλάσσια περιοχή της Τήνου το 1948...
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!


[ΠΗΓΕΣ:http://www.efenpress.gr/2017/11/blog-post_547.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EFENPRESS-+%28E+F+E+N+P+R+E+S+S+-+++++++++++++%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97++++%CE%95%CE%A6%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%29
&
'PRONEWS']

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

1 σχόλιο:

  1. Σιγά νά μήν διδάξουν οἱ Σατανισταί τήν νεολαίαν μας τόν Πατριωτισμόν καί πρότυπα γενναίων Ἑλλήνων! Τώρα διδάσκουν τόν θεωρητικόν Σατανισμόν (μέ τούς "φακέλους θρησκευτικῶν") καί βεβαίως τόν ἐφηρμοσμένον Σατανισμόν, ἤτοι τήν ἀνηθικότητα (ὁμοφυλοφιλία, ἀλλαγή φύλου κ.ἄ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!