Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτή είναι η "περίεργη" ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ εταιρεία μέ έδρα τήν Λεμεσσό;;; Πού ΚΥΝΗΓΑΝΕ τόν Τράμπ;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Το σκάνδαλο που προκαλεί τηλεφωνική συνομιλία του Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας περιστρέφεται γύρω από τη συμμετοχή του Χάντερ Μπάιντεν στην ουκρανική εταιρεία Burisma. 
Ποιά είναι αυτή η εταιρεία με έδρα τη Λεμεσσό;

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA


Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να διεξάγει έρευνες εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιού του Χάντερ Μπάιντεν. 

Σχετική εικόνα

Ωστόσο παραδέχεται ότι μίλησε με τον Ουκρανό Πρόεδρο για τον Χάντερ Μπάιντεν σε σχέση με υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία. Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους ήταν η απασχόληση του Χάντερ Μπάιντεν από το 2014 σε μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, εναντίον της οποίας διεξήχθησαν πράγματι έρευνες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Ποιο είναι όμως το υπόβαθρο όλων αυτών των ισχυρισμών σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν;

Την άνοιξη του 2014 η Ουκρανία αντιμετώπιζε σοβαρά πολιτικά προβλήματα με την απόσχιση της Κριμαίας και την προσχωρησή της στη Ρωσία. Υπήρχαν φόβοι για αποσχισμό και άλλων τμημάτων της χώρας. Μέσα σε αυτό το χαοτικό πολιτικό περιβάλλον, η μέχρι τότε άγνωστη ουκρανική εταιρεία Burisma γνώρισε μεγάλη άνοδο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Η ίδια η εταιρεία χαρακτηρίζεται ως κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου. 
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου έγινε ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του πολιτικού των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, πολιτικού αντιπάλου του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τραμπ.

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Η εταιρεία υπάρχει από το 2002 και ελέγχει σύμφωνα με δικά της στοιχεία, το ένα τρίτο της ιδιωτικής παραγωγής φυσικού αερίου στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. 
Πώς ακριβώς πήγε ο Χάντερ Μπάιντεν στην Burisma, δεν είναι γνωστό.

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Αμερικανικές διασημότητες στο διοικητικό συμβούλιο
Παράλληλα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο πραγματικός ιδιοκτήτης της παράκτιας ουκρανικής εταιρείας με έδρα τη Λεμεσό. 
Στην αρχή, υπήρχαν εικασίες ότι ένας Ουκρανός ολιγάρχης μπορεί να ήταν πίσω από την Burisma. Το 2014 επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι ιδιοκτήτης ήταν ο Ουκρανός εκατομμυριούχος Μίκολα Σλοτσέβσκι.

Ο 53χρονος Μίκολα Σλοτσέβσκι ήταν ένας δευτεροκλασάτος πολιτικός στο κάποτε ισχυρό κόμμα του πρώην Προέδρου Γιανουκόβιτς και διετέλεσε για λίγο υπουργός Περιβάλλοντος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως το γεγονός ότι υπήρξε και υπεύθυνος για την αδειοδότηση εταιρειών φυσικού αερίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Ο Χάντερ Μπάιντεν δεν ήταν όμως ο μοναδικός διάσημος στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma. Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι ήταν εκείνη την εποχή μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εξακολουθεί να είναι. 

Εκτός αυτού, ακόμα δυο Αμερικανοί είναι στο διοικητικό συμβούλιο: ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης Άλαν Άπτερ και ο Τζότζεφ Κόφερ Μπλακ, πρώην αξιωματούχος της 'CIA' υπό τον Τζορτζ Μπους, ειδικευμένος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA
Διαγραφή του αδικήματος του παράνομου πλουτισμού στην Ουκρανία
Η Burisma ανάμεσα σε άλλα έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση διεθνών διασκέψεων για την ενεργειακή ασφάλεια και διατηρεί επαφές με τη φημισμένη αμερικανική δεξαμενή σκέψης Atlantic Council.

Την άνοιξη του 2014, όταν οι ΗΠΑ και η ΕΕ ζήτησαν προσωπικές κυρώσεις εναντίον του Γιανουκόβιτς και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, κατόπιν αιτήματος της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, ο Μίκολα Σλοτσέβσκι δεν ήταν στη λίστα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Στην Μεγάλη Βρετανία όμως πάγωσαν λογαριασμοί εταιρειών που ελέγχονταν από τον Ουκρανό ολιχάρχη με την υποψία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μετά από παρέμβαση του Ουκρανού Γενικού Εισαγγελέα Βιτάλι Γερέμα, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες υποψίες εναντίον του Σλοτσέβσκι, οι λογαριασμοί των εταιρειών ξεπάγωσαν.

Δυο χρόνια αργότερα πάντως, τον Ιούλιο του 2016 ο τότε Ουκρανός Γενικός Εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο έκανε λόγο για ένα εταιρικό δίκτυο, με τη βοήθεια του οποίου ο Μίκολα Σλοτσέβσκι φοροδιέφευγε από το 2014. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA

Το χρονικό διάστημα αφορά και την περίοδο που ο Χάντερ Μπάιντεν ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Burisma. Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έπαιρναν αποζημίωση 17 εκατομμύρια δολλάρια. 
Ο Γιούρι Λουτσένκο υποστηρίζει πάντως πως αυτό δεν σημαίνει ότι γνώριζαν ότι τα χρήματα προέρχονταν από αμφίβολες πηγές.

Αποτέλεσμα εικόνας για BURISMA
Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ....

Δεν αποδείχθηκε τίποτα, ωστόσο ο Μίκολα Σλοτσέβσκι πλήρωσε επιπλέον φόρους 6 εκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα πάντως το αδίκημα του παράνομου πλουτισμού θεωρήθηκε αντισυνταγματικό στην Ουκρανία.

Ρόμαν Γκοσαρένκο, Οϊγκεν Τάιζε
Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου

http://greeknation.blogspot.com/2019/09/burisma.html

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!