Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΟΡΟΥΣ και όχι μόνον! [Σχέδιον 'Τζιοβάνι Βέκκο'!]

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιον οροσ

Ίδρυμα Στρατηγικού Πολιτισμού
Βλαντιμίρ Μαλίεφ
Στην Αθήνα ανακοινώθηκε πρόσφατα μια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ακυρώνοντας την πρακτική των Ελληνικών σχολείων να παρακολουθούν τη θρησκεία των μαθητών και να περιλαμβάνουν μια στήλη που να δείχνει την πίστη των μαθητών στα σχολικά διπλώματα.

Όπως ανέφερε η ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα Καθημερινή (17.09.19), η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε, ότι στόχος του Υπουργείου είναι « η διαρκής δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την εκπαίδευση» το οποίο «καταπολεμά όλες τις μορφές διακρίσεων και σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για αγιον οροσ

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα από τις Ελληνικές αρχές για να εξαλείψει στην νομοθεσία το ειδικό καθεστώς της Ορθοδοξίας, που είναι η κρατική θρησκεία στην Ελλάδα. 
Η απόφαση του Υπουργείου λήφθηκε μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, αντίθετα, επέκρινε το πρώην Υπουργικό Συμβούλιο των αριστερών ριζοσπαστών από το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ για ενέργειες που αποσκοπούσαν στο διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος. 

Σύμφωνα με τις προηγούμενες αρχές, οι εικόνες και οι σταυροί άρχισαν να απομακρύνονται από τα Ελληνικά πανεπιστήμια και τους κρατικούς θεσμούς, η υποχρεωτική πρωινή προσευχή καταργήθηκε στα σχολεία και η διδασκαλία του νόμου του Θεού αντικαταστάθηκε με ένα εισαγωγικό μάθημα για τα βασικά των παγκόσμιων θρησκειών. 

Σχετική εικόνα
Ωστόσο, η απόφαση του Κοινοβουλίου που ελεγχόταν από το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο νομιμοποίησε τον γάμο του ιδίου φύλου το 2015, προκάλεσε ιδιαίτερη αγανάκτηση στους ορθόδοξους Έλληνες. Τώρα αυτή την γραμμή συνεχίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας…
Η Ελλάδα είναι μια ειδική χώρα όπου το καθεστώς της Ορθοδοξίας κατοχυρώνεται στο βασικό δίκαιο του κράτους. Ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει το Άγιον Όρος που βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα – το παγκόσμιο προπύργιο της Ορθοδοξίας, το επίγειο πεπρωμένο της Παναγίας. Υπάρχουν 20 ορθόδοξα μοναστήρια, ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένα Ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα (το επισκέφθηκε επανειλημμένα ο Β. Πούτιν). 
Και μετά την προσχώρηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην χώρα ξεκίνησε επίθεση κατά της Ορθοδοξίας.
Η επίθεση εντατικοποιήθηκε με το ερχομό στην εξουσία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Ήταν ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που δήλωσε ότι είναι άθεος και, ως αρχηγός της κυβέρνησης, αρνήθηκε να ορκιστεί το αξίωμα στο ΙΕΡΟ Ευαγγέλιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ , μια ετερόκλητη Ένωση πρώην κομμουνιστών, αριστερών ριζοσπαστών και τροτσκιστών, εισέβαλε στην εξουσία το 2015, όταν ξέσπασε η χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση της Ελλάδας. 
Ο Τσίπρας υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τους άπληστους τραπεζίτες, τις προσταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίες απαίτησαν από την Ελλάδα να λάβει μέτρα λιτότητας, περικοπές συντάξεων, μισθών , κοινωνικών παροχών, κλπ. Το κόμμα του Τσίπρα κέρδισε τις εκλογές, αλλά οι υποσχέσεις του παρέμειναν ανεκπλήρωτες.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ιερωνυμος σχεση
Ο Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Ιερόνυμος, συμφώνησαν στους όρους του διαχωρισμού της εκκλησίας και του κράτους στο πλαίσιο της Συνταγματικής μεταρρύθμισης. 
Η ουσία της αλλαγής είναι, ειδικότερα, ότι οι ιερείς δεν θα έχουν πλέον το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων και το κράτος δεν θα τους πληρώνει πλέον μισθούς. Ωστόσο, η Αγία Ένωση Ελληνικών κληρικών (ΙΣΚΕ) δεν αναγνώρισε τη συμφωνία και απαίτησε την ακύρωσή της. 
Οι ιερείς θεώρησαν ότι είχαν προδοθεί και δήλωσαν ότι η «αντίθεσή τους θα ήταν τεράστια και άνευ προηγουμένου στην ιστορία της Ελλάδας».
Κατά το 2015, υπήρξε κάποια προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημήτριος Βελάνης, δήλωσε στον συντάκτη αυτών των γραμμών ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν επιτυχώς οικονομικά · υπήρχαν ακόμη άρθρα που η Ελλάδα θα μπορούσε να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. 
Και στη συνέχεια στην Αθήνα εμφανίστηκε ένας νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ ο Jeffrey Pyatt, ο οποίος μεταφέρθηκε εδώ από το Κίεβο…
Ο Pyatt έκανε μια απότομη αρχή. Άρχισε να επισκέπτεται τους Ελληνες ιεράρχες και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, πήγε στο Άθως, επισκέφθηκε το μοναστήρι του Βατοπεδίου… Και τσίμπησε το δόλωμα. 

Τον Οκτώβριο του 2018, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος , πήγε στην Ουάσιγκτον. 
Εκεί, συναντήθηκε με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γιουτζίν Φίσελ, επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών και έρευνας του Υπουργείου Εξωτερικών. τον Άαρον Γουές Μίτσελ, Υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων · τον Τζωρτζ Κεντ, αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών για την Ευρώπη. 
Η σύνθεση των συνομιλητών του πατέρα Αρχιμανδρίτη μιλά από μόνη της.

Η συνάντηση μεταξύ του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και των Αμερικανών αξιωματούχων αφιερώθηκε σε θέματα που σχετίζονται με την Ελληνική εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και έρευνας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη Ρωσική παρουσία στο Άθως και την επιρροή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στους μοναχούς του Άθω.Ανωτέρω: Ο Jeffrey Payette με τον Ηγούμενο Εφραίμ στο Άγιον Όρος.


Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ συνεργάζεται επίσης ενεργά με τα Ελληνικά εκκλησιαστικά μέσα. 
Τον Φεβρουάριο αυτού του έτους, συναντήθηκε στην Αθήνα με μια ομάδα αξιωματούχων από το ελληνικό εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Romphea

Μετά από αυτή τη συνάντηση, ο οργανισμός διέδωσε πληροφορίες ότι το Ιερό Κινότ, το κυβερνητικό σώμα του Αγίου Όρους, υποστήριξε τις ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία. 

Αργότερα στο επίσημο μήνυμα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αυτές οι πληροφορίες αμφισβητήθηκαν ως ψευδείς.

Ο Jeffrey Pyatt με τους Έλληνες δημοσιογράφους της 'Romphea'

Είναι πιθανό ο Payatt να κατάφερε να προκαλέσει το σκάνδαλο που ξέσπασε μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, όταν η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους εκπροσώπους από τη Θεσσαλονίκη. 

Ανάμεσά τους ήταν ο Αλεξέι Ποπόφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος της αυτοκρατορικής Ορθόδοξης παλαιστινιακής κοινωνίας, πρώην Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη. 
Στην συνέχεια άρχισαν δυσκολίες στην απόκτηση βίζας για τον Άθως από Ρώσους ιερείς. Έτσι, το Προξενικό τμήμα της Ελληνικής Πρεσβείας αρνήθηκε τη βίζα Σένγκεν στον διευθυντή των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, του Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και του Λαντόγκα Βαρσονόφιους
Προβλήματα άρχισαν να προκύπτουν με την απόκτηση διαμαρτυριωτικών θεωρήσεων για την επίσκεψη του Άθω και άλλων Ρώσων ιερέων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΚΚΟΣ

Στις 15 Απριλίου 1994, στο Ελληνικό δελτίο της Ένωσης Επιστημόνων για την Άμυνα του Μοναχισμού του Άθω και τον «Κηδεμόνα του Άθω», δημοσιεύθηκε το κείμενο ενός εγγράφου με τίτλο «Επιχείρηση Giovanni Vecco», το οποίο ανέπτυξε το Βατικανό. 

Ο «Giovanni Vecco» είναι η Ιταλική εκδοχή του ονόματος του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, John Vecch (1275-1282), που το 1280 προσπάθησε να αναγκάσει τους μοναχούς του Άθω, να δεχτούν μια ένωση υπό την απειλή φυσικών αντιποίνων εναντίον εκείνων που διαφωνούν. 
Όταν η ένοπλη απόσπαση των παπικών δεν συγκέντρωσε τη συγκατάθεση των μοναχών της μονής Ζωγράφου για να δεχτεί την ένωση, ο πύργος στον οποίο οι μοναχοί ήταν κλειδωμένοι και ήταν καλυμμένος με ξύλο, και 26 μοναχοί με τον ηγούμενο κάηκαν ζωντανοί!

Το δημοσιευμένο έγγραφο περιέχει το κεφάλαιο του «μεγάλου μυστικού της επιχείρησης Giovanni Vecco, το οποίο αποσαφηνίζει πολλά. 

«Αυτή η πληροφορία,» λέει το έγγραφο, «προέρχεται από δύο ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, και θα πρέπει να ενδιαφέρει κάθε χριστιανικό και έντιμο πρόσωπο.» Προβλέπεται να μετατρέψει το έδαφος του ιερού βουνού σε «Αρχαιολογικό έδαφος» και να κάνει μουσεία ή Ξενοδοχεία από μοναστήρια, όπου οι μοναχοί θα λειτουργήσουν ως οδηγοί. 

Σχεδιάζεται να χτίσει δρόμους, ανοικτά εστιατόρια, Μπαρ, ντίσκο, να δημιουργήσει ένα καζίνο για να «προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για τους τουρίστες και τους επιστήμονες», και να άρει την παλαιά απαγόρευση για το άβατο των γυναικών στο Άγιο Όρος!... 

«Η εκκλησία της Μόσχας,» το έγγραφο συνεχίζεται, «ετοιμάζει ένα ολόκληρο σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτών των έργων.» Ως εκ τούτου, «όλοι οι κληρικοί του Άθως, όλοι οι συμπαθούντες προς τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και άλλους ορθόδοξους Σκοταδιστές που τηρούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, θα πρέπει να απομακρυνθούν από τον άθος, ακόμη και βίαια». 

Αυτό δουλεύει ο Jeffrey Pyatt.

Η Ρωσία για πολλά χρόνια ήταν ο βασικός υπερασπιστής των ορθόδοξων μοναστηρίων στον Άγιο. Κάτω από την κυριαρχία των Οθωμανών, τα μοναστήρια δεν καταστράφηκαν μόνο από το φόβο της οργής των Ρώσων Τσάρων και μέχρι το 1917 η Τσαρική κυβέρνηση μετέφερε ετησίως 100.000 ρούβλια χρυσού για να στηρίξει το Αγιο Όρος
Μόνο όταν η  κυβέρνηση Α.Κerensky (μετά τήν "κοπάνησε" σαν κύριος στίς ΗΠΑ, ενώ άλλοι εκτελέσθηκαν!...) ήρθε στην εξουσία σταμάτησε…
Η διατήρηση ενός τέτοιου πνευματικού κέντρου όπως το Άθως έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τη Ρωσία. 
Πολλές ρίζες της ρωσικής κουλτούρας βρίσκονται εδώ. Το να τις αρπάξουν είναι ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τον κόσμο των παρασκηνίων. 
Γύρω από αυτό τώρα υπάρχει ένας αγώνας...
https://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-giovanni-vecco-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C/
"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!