Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ/ Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Το Κράτος οφείλει πλέον να καταργήσει τα Θρησκευτικά Φίλη – Γαβρόγλου!!!

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΑ (ΑΝΙΕΡΑ & ΑΘΕΑ) ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΥΤΙΑΣ - ΜΗΤΡ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ υποχρεούται πλέον το Κράτος όχι να αναμορφώσει τα ακυρωθέντα Προγράμματα Σπουδών αλλά να τα καταργήσει και να συγγράψει νέα 

Προγράμματα και βέβαια όχι με τους ανθρώπους που συνέπραξαν σε αυτά τα αντισυνταγματικά Προγράμματα Σπουδών.

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε το αυτονόητο» ΕΔΩ
Στην πρωϊνή εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο κ.Γιώργο Αυτιά, μίλησε τό παρελθόν Σάββατο (21/09/2019) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος, ερωτώμενος για την ιστορική απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών στο μάθημα των θρησκευτικών, σημείωσε πως «ήταν ένας μακροχρόνιος αγώνας ο οποίος δικαιώθηκε με τέσσερεις αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αγώνας της ταπεινότητός μου, της Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ), οι οποίοι δώσαμε αυτόν τον αγώνα με όλη μας την ψυχή, διότι καταστρατηγείτο το Σύνταγμά μας».
Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση ότι το ΣτΕ είπε το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι ορθόδοξοι ελληνόπαιδες «έχουν το έννομο δικαίωμα να απολαμβάνουν θρησκευτικής παιδείας και να καταρτίσουν την θρησκευτική τους συνείδηση», για να έχουν αργότερα (στο Λύκειο) την κριτική σκέψη. 
«Όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους μουσουλμάνους ελληνόπαιδες, τους καθολικούς ελληνόπαιδες και τους εβραίους ελληνόπαιδες», συμπλήρωσε.
«Αυτή την ανισότητα που είχαν επιβάλλει τα προγράμματα Θρησκευτικών σπουδών του κ.Φίλη και του κ.Γαβρόγλου πλέον καταργούνται, γιατί είναι αντισυνταγματικά, προσβάλουν το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκη σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «υποχρεούται πλέον το Κράτος, όχι να τα αναμορφώσει, αλλά να τα καταργήσει και να συγγράψει νέα προγράμματα».

4 σχόλια:

  1. Πριν καταργήσειτο κράτος τα θρησκευτικά φίλη κύριε Σεραφείμ,πρέπει η Ι.Σ. να καταργήσει τον άφωνο εώς κακόφωνο αρχιεπίσκοπο που έχει και να τον αντικαταστήσει με κάποιον τύπου Χριστόδουλου.Ο σημερινός αρχιεπίσκοπος είναι τύπου υπόδουλου και δε μας κάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας δημιουργήσουμε ένα έντυπο προς υπογραφή στις κατά τόπους Εκκλησίες (όπως και με τις ΑΔΤ περί αναγραφής θρησκεύματος) ζητώντας να έρθει στην ηγεσία της Εκκλησίας μας ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στη θέση του υπόδουλου Ιερώνυμου ή τουλάχιστον να κατέβει από το θώκο ο Αρχιεπίσκοπος. Ελπίζοντας, όλοι μαζί, να διαλύσουμε το σκότος που πλανάται και να ξανά ανάψει το καντήλι της Ελλάδας μας.
      Ελεύθερη βούληση δεν έχουμε; Δυστυχώς ή ευτυχώς, τη δάδα θα την ανάψουμε ΕΜΕΙΣ, οι λαϊκοί. Κάποτε τη δάδα την κρατούσαν οι πατέρες. Οι ιεράρχες μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, φαίνεται να έχουν χάσει τη μάχη στον αόρατο πόλεμο. Ας τους δώσουμε εμείς τα όπλα, το θάρρος, την ανδρεία, το μεγαλείο ψυχής με την δική μας ανάταση. Ας τους συμπαρασύρουμε εμείς, είναι καιρός να βγούμε ΕΜΕΙΣ μπροστά. Αν ΕΜΕΙΣ, ατενίσουμε ψηλά, μοιραία θα το κάνουν και οι ίδιοι. Ειδάλλως, ο Κύριος, θα πράξει τα δέοντα και θα φέρει στο πηδάλιο εκείνους τους ποιμένες που αναμένουν το κάλεσμα Του.

      "It's not what your country can do for you, but what u can do for your country"
      "Mη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου"
      John Fitzgerald Kennedy

      Διαγραφή
    2. Σωστή η σκέψη,απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μας λάβει σοβαρά υπόψιν της η ιεραρχία,δεδομένου ότι ακόμη και στην εκκλησία παίζουν ρόλο και οι γνωριμίες.Ο Ιερώνυμος πχ αν και αντιχριστος,εφόσον έχει δοσοληψίες με αιρετικούς και καταληψίες,στέκεται ακόμη στον αρχιεπισκοπικό θώκο,χωρίς καμιά αιδώ.Κάποιος λοιπόν τον κρατάει εκεί,γιατί του είναι χρήσιμος.Άρα η Ι.Σ πρέπει να πράξει τα δέοντα..

      Διαγραφή
  2. https://enromiosini.gr/arthrografia/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%85%cf%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!