Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Νά το ΔΟΥΜΕ Νίκη και νά μήν το ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ....

Κεραμέως για Θρησκευτικά: Θα αρχίσουμε την διαδικασία εκπόνησης νέων θρησκευτικών μαθημάτων...

ΑΘΕΛΑ ΤΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
 ΜΕ ΤΟ ..."ΔΑΓΚΩΜΕΝΟ ΜΗΛΟ";;;


Συνέντευξη στο 'Euractiv' παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών μετά και τις νέες αποφάσεις του ΣτΕ. Το 'Euractiv'  αναφέρει σχετικά:


H πορεία των θρησκευτικών: Η ζεστή πατάτα
Η συζήτηση πάνω στα θρησκευτικά μαθήματα στα σχολείο, τελευταία, έχει ανάψει, καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε, νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ότι τα τελευταία μαθήματα θρησκευτικών, που είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν αντισυνταγματικά.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα, είχε εισάγει ένα νέο πρόγραμμα θρησκευτικών μαθημάτων, όπου σύμφωνα με το ελληνικό δικαστήριο, δεν προωθούσε την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση», η ίδια επίσης συμπλήρωσε πως: 
«Το πρόγραμμα μαθημάτων θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους ορθόδοξους μαθητές».
Ο Σύριζα, τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, δήλωσε ότι αυτό ήταν μια απόφαση «μεσαιωνική και επικίνδυνα αναχρονιστική».
Η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας το παραπάνω, ανέφερε ότι: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη συντριπτική πλειοψηφία, αποτελούμενη από χριστιανούς ορθόδοξους […] θα αρχίσουμε την διαδικασία εκπόνησης νέων θρησκευτικών μαθημάτων, πάντα σε ισορροπία με τις αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων».

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. > ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ - ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!

    Οι πληροφορίες μου λένε ότι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας τα έχουν χαμένα και δεν ξέρουν τι να κάνουν...

    Από την μια πιέζονται - από ...άγνωστες δυνάμεις - να συνεχίσουν να διδάσκονται τα επικίνδυνα βιβλία από την άλλη όμως η απόφαση του ΣτΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο και ελλοχεύει ο κίνδυνος μηνύσεων και αίτησης μεγάλων αποζημιώσεων από γονείς ορθόδοξων μαθητών οι οποίοι ήδη προετοιμάζονται για να τις διεκδικήσουν!

    Μου έλεγε άνθρωπος που ασχολείται επισταμένως με το θέμα ότι «τόσο σκύλιασμα, από αυτούς που θέλουν να προωθήσουν τα Νέα Θρησκευτικά, δεν έχω δει ούτε στο θέμα των ταυτοτήτων!!!

    Σου λέει "μια γενιά Ελλήνων εάν μεγαλώσει με αυτά τα Θρησκευτικά, τελειώσανε οι Έλληνες μετά..."»!

    Το τελευταίο λόγο τον έχει η Κεραμέως και τον τελευταίο - τελευταίο ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!