Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Θά τηρήσεις τήν ΥΠΟΣΧΕΣΗ σου κύριε Κούλη "μας"; ΟΧΙ στό (αλβανικό) ΚΟΣΣΟΒΟ !




Την μη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ζήτησε ο Σέρβος Πρόεδρος Aleksandar Vucic από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της διμερής τους συνάντησης στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 
Ο Σέρβος Πρόεδρος συνοδευόταν από τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΣΣΟΒΟΥ



Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτάκης Βούσιτς

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι τις δύο χώρες συνδέει ειλικρινή ή φιλία και συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην περιοχή και το δρόμο του Βελιγραδίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΣΣΟΒΟΥ

Οι δυο θα παρακολουθήσουν τη συνάντηση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η οποία θα ασχολείται κυρίως με τις κλιματικές αλλαγές.

Ωστόσο, ο Vucic θα πραγματοποιήσει επίσης κάποιες συναντήσεις με τους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres, με το θέμα του Κοσσυφοπεδίου στην ημερήσια διάταξη.

Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτάκης Βούσιτς

Με αποκλειστική του δήλωση στο IBNA o Aleksandar Vucic μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που συναντήσαμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συζητήσαμε όλα τα διμερή θέματα. 

Συμφωνήσαμε ότι Σερβία και Ελλάδα εργάζονται καλά, αλλά μπορούμε πάντα να το κάνουμε πολύ καλύτερα όσον αφορά τις εμπορικές συναλλαγές και γι αυτό θα έχουμε Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας είτε τον Δεκέμβριο είτε τον Ιανουάριο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΒΙΤΣΑ ΝΤΑΣΙΤΣ
Ο ΣΕΡΒΟΣ ΥΠΕΞ ΙΒΙΤΣΑ ΝΤΑΣΙΤΣ.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει αυτή τη συνάντηση. Συγχρόνως συζητήσαμε την ένταξη μας στην Ε.Ε. και τα άλλα περιφερειακά ζητήματα. 
Ζήτησα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και έλαβα θετική απάντηση. 
Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Ελληνικό λαό και στον Έλληνα Πρωθυπουργό» σημείωσε ο Aleksandar Vucic.

Η Ελλάδα είναι μεταξύ πέντε κρατών μελών της Ε.Ε. που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος.


http://greeknation.blogspot.com/2019/09/blog-post_262.html#more

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

1 σχόλιο:

  1. Έπρεπε ο κ. πρωθυπουργός να απαντήσει:
    «Δεν θα αναγνωρίσουμε το Κόσοβο όσο εσείς δεν είχατε αναγνωρίσει τα Σκοπιά σαν "Μακεδονία","""""Ορθόδοξα αδέλφια"""".»
    Έχω την εντύπωση ότι σαν πολλές σφαλιάρες έχουμε φάει σαν κράτος.Και άντε από τους δυτικούς να το περιμένεις αλλά εδώ μέχρι και τα "αδέλφια" μας έχουν γίνει σαν άλλοι "Κάιν".Μόνο την Κύπρο θα πρέπει να εμπιστευόμαστε,έλληνες με έλληνες γιατί μόνο αυτό ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!