Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Ή μήπως ΟΧΙ; Καταγγελία στη Λέσβο: «Μας ρίχνουν χημικά ληγμένα εδώ και… 40 χρόνια» ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΓΡΑΦΕΙ
ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ:
"ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ
ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ ....1981"!!!!!!!
ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ;


ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΕΡΡΙΞΑΝ Συσκευές δακρυγόνων, που έχουν λήξει από το …1981 (!!!) έχουν συλλέξει κάτοικοι από τα μπλόκα σε Καράβα και Διαβολόρεμα.

Χημικά που έχουν λήξει ακόμα και πριν από …39 χρόνια χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ εναντίον συγκεντρωμένων πολιτών στη Λέσβο, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων. 

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν συσκευές δακρυγόνων τύπου CS, αμερικανικής κατασκευής, που έχουν συλλεχθεί από τους κατοίκους στο Διαβολόρεμα και αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης το …1981.

Πολίτες που συμμετέχουν στα μπλόκα υποστηρίζουν πως η αστυνομία επιδίδεται σε «ξεστοκάρισμα» ληγμένων και επικίνδυνων χημικών, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους η εισπνοή τους.«Γίνεται αλόγιστη χρήση τέτοιων σκευασμάτων κι εμείς τα αναπνέουμε. 
Δεν είμαστε κακοποιοί, ούτε τρομοκράτες. 

Είμαστε πολίτες που υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας. Υπάρχουν μεταξύ μας ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά», είπε στο 'ethnos.gr' η εκπαιδευτικός, Αριστέα Αναστασιάδου, από την Πέτρα της Λέσβου, η οποία βρέθηκε και στα δύο μπλόκα πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα. 

Στο δεύτερο μπλόκο σημειώθηκαν και σήμερα συμπλοκές σώμα με σώμα κατοίκων με αστυνομικούς, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν δύο νεαροί άνδρες. 

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.«Δεχόμαστε βροχή από ληγμένα δακρυγόνα. Τρέχαμε να φύγουμε και πίσω μας έριχναν κι άλλα. Παίρνει φωτιά το δάσος από αυτά που ρίχνουν και μετά μας κατηγορούν ότι τις βάζουμε εμείς. 

Μας βρίζουν, μας λένε γκασμάδες και ότι στο γασμαδόνησο που είμαστε καλά κάνουμε και τα παθαίνουμε. 

Είναι προκλητική η συμπεριφορά τους», ανέφερε από την πλευρά της η Χρύσα Λαγούτατζη, ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Πέτρα. 

«Είμαστε τρίτη μέρα άυπνοι και δίνουμε αγώνα για τον τόπο μας. 
Θα συνεχίσουμε».


Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες απευθύνθηκε το 'ethnos.gr' δεν διαψεύδουν τις καταγγελίες και πιθανολογούν πως στις αποθήκες της τοπικής αστυνομικής αρχής ίσως (!) υπάρχουν παλιά αχρησιμοποίητα δακρυγόνα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις επιχειρήσεις αυτών των ημερών στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!