Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ρέ, δέν πάτε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά! Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ !

Δυνατότητα ΑΡΝΗΣΕΩΣ παροχής ιατρικής φροντίδος σε ...“ρατσιστές” στα  αγγλικά νοσοκομεία! 


Η «πολιτική ορθότητα» διαμαρτύρεται όταν «στερούνται» οι ομοφυλόφιλοι του «δικαιώματος» να δώσουν αίμα, κάνοντας λόγο για διακρίσεις εις βάρος τους, όμως δεν θεωρεί διάκριση το να στερούνται ιατρικών υπηρεσιών όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες τους, εφόσον κάνουν σχόλια «σεξιστικά» ή «ρατσιστικά» προς το ιατρικό προσωπικό! Την απίστευτη αυτή απόφαση έλαβαν πρόσφατα οι Βρεττανικές Υπηρεσίας Υγείας (NHS) για να «προστατεύσουν» το προσωπικό τους, λόγω της «φοβερού» προβλήματος της αύξησης των κρουσμάτων ρατσιστικών διακρίσεων εις βάρος του κατά… 1,4% την τελευταία πενταετία! (προσοχή, δεν μιλάμε για σωματική ρατσιστική βία, αλλά μόνο για φραστικά σχόλια). 

Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι όλα τα συστημικά ΜΜΕ αναφέρουν την είδηση θεωρώντας την ...φυσιολογικότατη!!!

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας πολιτική που εισήγαγε νοσοκομείο του Μπρίστολ τον περασμένο Νοέμβριο, το NHS, διά του Γραμματέα Υγείας Matt Hancock, ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο του 2020 οι εργαζόμενοι στα βρεττανικά νοσοκομεία θα μπορούν να αρνούνται τις υπηρεσίες τους σε κάθε ασθενή ο οποίος κάνει «σεξιστικά ή ρατσιστικά σχόλια» εναντίον τους. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Matt Hancock

Μέχρι τώρα ο νόμος ανέφερε ότι μπορούσαν να αρνηθούν υπηρεσίες εφόσον ο ασθενής ασκούσε φραστική επίθεση ή σωματική βία εναντίον τους. 

Πλέον δεν θα απαιτείται φραστική επίθεση, αλλά το δημόσιο ιατρικό προσωπικό θα προστατεύεται «από κάθε είδους παρενόχληση, εκφοβισμό και διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ομοφοβικών, σεξιστικών ή ρατσιστικών σχολίων»! 
Εφ΄όσον συμβεί κάτι τέτοιο, το προσωπικό θα μπορεί να αρνείται οποιαδήποτε «μη επείγουσα ιατρική βοήθεια», όπως έκανε παλαιότερα σε περίπτωση άσκησης βίας.

Πολλά τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν: καταρχήν εάν είναι θεμιτό και σύμφωνο με το Βρεττανικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η άρνηση παροχής ιατρικών υπηρεσιών λόγω φραστικού «σχολίου» (ούτε καν επίθεσης!). 

Κατά δεύτερο, ποιος θα κρίνει πότε ένα σχόλιο είναι «ρατσιστικό» ή «σεξιστικό» ή «ομοφοβικό», καθώς η σχετική κρίση εναπόκειται αποκλειστικά και μόνο στην ευχέρεια του ιατρικού προσωπικού που δέχεται το φραστικό σχόλιο ή τη σχετική συμπεριφορά! 

Έτσι, εάν π.χ. μια γυναίκα ζητήσει να την εξετάσει γυναίκα γιατρός και έρθει άντρας που δηλώνει «τρανς» (έχει συμβεί), πλέον η επιθυμία της δεν θα μπορεί να γίνει σεβαστή, καθώς, εάν του πει «μα εσύ είσαι άντρας, όχι γυναίκα», αυτό θα αποτελεί… «ανεπίτρεπτή διάκριση προς το ιατρικό προσωπικό» και θα μπορεί να οδηγήσει στην αποπομπή της από το νοσοκομείο!

Ο πρώην Βρεττανός βουλευτής των Εργατικών George Galloway (κάτω), σχολιάζοντας την απόφαση, αναρρωτιέται ποιος είναι τελικά ο άρρωστος εδώ, καθώς οι πιθανές προεκτάσεις μιας τέτοιας πολιτικής είναι πραγματικά εφιαλτικές και καταλύουν κάθε έννοια όχι μόνο δημοκρατίας αλλά και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων: 
οι δημόσιες ιατρικές υπηρεσίες συντηρούνται με τα χρήματα των φορολογουμένων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για George Galloway

Με ποια λογική λοιπόν μπορεί να αρνηθεί κανείς την ιατρική φροντίδα (έστω «μη κρίσιμη») σε έναν «ρατιστή» ή «ομοφοβικό» φορολογούμενο; 

Άρα γε για να τύχει κάποιος ιατρικής φροντίδας θα πρέπει πλέον, σύμφωνα με τις θεωρίες της «πολιτικής ορθότητας», να λάβει πιστοποιητικό ιδεολογικών φρονημάτων; 

Αν κάποιος αποκαλέσει τη γυναίκα ή τον άντρα με κάποιο σκωπτικό χαϊδευτικό (στη Σκωτία π.χ. συνηθίζεται να αποκαλούν «πάπιες» -duck- τους άντρες ή «κότες» -hen- τις γυναίκες) ή με κάποια άλλη έκφραση όπως «αγάπη μου», αυτό άραγε θα μπορεί να θεωρηθεί «σεξιστικό» και αιτία μη παροχής ιατρικής φροντίδας; 

Η απόφαση αυτή, πέραν των θεμάτων παραβίασης βασικών ατομικών ελευθεριών, προσδίδει ένα ακόμα επίπεδο άγχους και αβεβαιότητας στον ασθενή, που θα πρέπει πλέον, εκτός της αγωνίας για την ασθένειά του, να προσέχει πλέον και τι θα πει, χωρίς καν να του αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό ότι είναι ασθενής και ο νους του είναι αλλού και όχι στο αν οι εκφράσεις που θα χρησιμοποιήσει μπορεί να εκληφθούν ως «σεξιστικές»… 

«Mind the language» λοιπόν από ‘δω και πέρα, καταλήγει ο George Galloway (κατά παράφραση του γνωστού «Mind the gap» στο αγγλικό μετρό).

Ειδησεογραφικές αναφορές:







http://aktines.blogspot.com/2020/02/blog-post_286.html#more

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!