Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Καλή μετάνοια πάτερ….


Αγρίνιο 30-12-2020

Προς τον αγαπητό Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, Πρωτοσύγκελο Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.


Αγαπητέ μου πάτερ Φίλιππε,

Πολύ λυπάμαι για την αντιεκκλησιαστική, ανευλαβή και θυμώδη συμπεριφορά σας κατά την ιερότατη στιγμή της Θείας Ευχαριστίας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, αλλά και για την έλλειψη πατρικής αγάπης προς τους Χριστιανούς και μάλιστα επικαλούμενος την επέμβαση της αστυνομίας, εάν δεν αποχωρούσαν από τον Ναό οι Χριστιανοί που δεν φορούσαν μάσκα. 


Αργότερα ζητήσατε συγγνώμη από τους εκκλησιαζομένους εκείνους που φορούσαν μάσκα, αλλά όχι και από τους ανθρώπους που ελέγξατε, επιπλήξατε και απειλήσατε με κάλεσμα της αστυνομίας, επειδή δεν φορούσαν μάσκα και δεν υπέκυπταν στην διαταγή και στην απειλή σας. Κατ’ επέκταση οφείλατε να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη και από όλους εκείνους τους πιστούς Χριστιανούς που αρνούνται να φορέσουν μάσκα στους ιερούς ναούς, τους οποίους λυπήσατε και κατασκανδαλίσατε, πληγώνοντας το Σώμα της Εκκλησίας. 

Λάβετε υπόψη πάτερ ότι η χρήση μάσκας εντός των ιερών ναών αλλά και κατά την διάρκεια όλων των ιερών ακολουθιών συνιστά άρνηση της χάριτος και της πρόνοιας του Θεού, βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του Θεού. Σας καταθέτω μαρτυρίες δύο παιδιών, που πραγματικά θα πρέπει να συγκλονίσουν όλους μας.

            Ο Σωτήρης 9 ετών γράφει τα εξής: Εμείς τα παιδιά είμαστε γεννημένα να είμαστε ελεύθερα, να τρέχουμε, να παίζουμε και όχι να είμαστε κλεισμένα, στενοχωρημένα, φοβισμένα, με αγωνία για το αύριο μόνο και μόνο από μία γρίπη. Κύριε Μητσοτάκη, εσείς παιδιά δεν έχετε; Θα σας άρεσε να ζείτε στη φυλακή; Δώστε μας τη ζωή μας πίσω.

Η Δέσποινα 7 ετών γράφει τα εξής: Εγώ είμαι ένα παιδάκι επτά χρονών. Μέχρι τώρα η ζωή μου ήταν λαμπερή σαν τον ήλιο και ξαφνικά ήρθε ένα μαύρο σύννεφο που το λένε κορωνοϊό και μας πλάκωσε και μας έκλεισε στα σπίτια, και πάψαμε να γελάμε, να παίζουμε, να ονειρευόμαστε, να ΖΟΥΜΕ. Πότε θα τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο; Πότε θα ακουστούν ξανά οι παιδικές φωνές; Πότε θα ακουστούν ξανά οι καμπάνες να κτυπούν; Είμαστε Ελληνόπουλα, είμαστε Χριστιανόπουλα!

Νομίζω, τα λόγια των αθώων και αγνών παιδιών θα πρέπει να συγκλονίσουν όχι μόνο την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δυστυχώς δεν έχει αντιδράσει δυναμικά, μιμούμενη τους Άγιους αγωνιστές και ομολογητές Ιεράρχες της Εκκλησίας μας, αλλά έχει συμβιβαστεί και ενδώσει στον καισαροπαπισμό των κυβερνώντων, αλλά να συγκλονίσουν και κάθε κληρικό και κάθε Έλληνα και Ορθόδοξο Χριστιανό.

Ο αγνός ήρωας του 1821 Ιωάννης Μακρυγιάννης λέει τα εξής:

«Τέτοιοι όπου είμαστε εμείς, λευτεριάν δεν θέλομεν, την ‘διοτέλειαν μας θέλομεν, και δούλοι των ξένων και της τυραγνίας επιθυμούμεν να είμαστε πάντοτες».

«Οι ξένοι είχαν ολέθριους σκοπούς δια την πατρίδα μας και θρησκεία μας˙ και είχαν και όλα τα μέσα στείλει για να γένει αυτό…» Για το σκοπό αυτό εργαζόμασταν νύχτα και ημέρα «με δολερή επιμέλεια οι πρέσβες και οι οπαδοί τους και οι δικοί μας οι πουλημένοι».

Εμείς «οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί… έχομεν τζιβαϊρικόν πολύτιμον και δεν το γνωρίζομεν οι ταλαίπωροι». Το κόσμημα αυτό είναι ο θησαυρός της πίστεώς μας, μιας γνήσιας πίστης, που παραλάβαμε από το Χριστό και τους Αποστόλους και το κρατήσαμε ανόθευτο. 

Αλλά, συνεχίζει ο Μακρυγιάννης, πολλούς Έλληνες «μας τυφλώνει η κακία μας και η παραλυσία μας και η ιδιοτέλειά μας… και εργαζόμαστε (τα) έργα του διαβόλου!». 

Και συνεχίζει αλλού: «Αυτείνη η θρησκεία μας ξαναλευτέρωσε και βγήκαμε εις την κοινωνίαν του κόσμου, όπου είμαστε χαμένοι και σβησμένοι από τον κατάλογο όλου του κόσμου τόσους αιώνες».

Σας εύχομαι ειλικρινώς καλή μετάνοια πάτερ Φίλιππε και σας παρακαλώ να ζητήσετε συγγνώμη από όλους τους Χριστιανούς που σας εμπιστεύτηκε ο Κύριός μας, ο αρχηγός της Εκκλησίας μας.

Με τιμή,

Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς

Ιεροκήρυκας

Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας

http://trelogiannis.blogspot.com/2020/12/blog-post_904.html

4 σχόλια:

  1. Ίσως ο Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς φοβόταν μήπως η αστυνομία (μερικές φορές επεμβαίνει μέσα στους ναούς) του επιβάλλει το πρόστιμο των 1500 Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε ΠΟΛΥ περισσότερο από βέβαιοι, ότι ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΘΕ !....
      ΚΑΛΥΤΕΡΗ & ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ Υ Γ Ε Ι Α.

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΛΟΟΥΝ Ο ΠΑΠΑΠΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΟΣ ΑΡΧΙΜΑΣΩΝΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΧΑΜΑΡΑΓΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΞΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΔΙΑ....ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ..ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΣΩΝΟΜΕΡΚΕΛΙΣΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο ΕΜΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΗ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΛΗ Η ΜΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΤΟΥ. Ο ΧΑΜΑΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΞΟΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΩΣ ΤΕΝΤΥΜΠΟΗΣ

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!