Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Η.Π.Α.: Πέθανε από 'covid19' Μαύρη ιατρός που κατήγγειλε, πως δεν έλαβε την απαραίτητη θεραπεία επειδή ήταν μαύρη. «Έτσι σκοτώνουν τους Μαύρους», είπε η Dr.S.Moore.Οι Αφροαμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό.

 


Συγκλονιστική καταγγελία αποκάλυψη στο αμερικάνικο κανάλι CBS NEWS. 

Mαύρη Γιατρός στην Ιντιάνα πέθανε από COVID-19, μετά από δημόσια καταγγελία για ρατσιστική θεραπεία στο νοσοκομείο. 

Συγκεκριμένα κατήγγειλε πως δεν έλαβε την απαραίτητη θεραπεία μόνο και μόνο επειδή ήταν μαύρη. Επίσης από το ρεπορτάζ συνάγεται ότι υπάρχουν θεραπείες που χορηγούνται όπως το αντιιικό φάρμακο Remdesivir και το εμβόλιο δεν είναι πανάκια… 

(σσ.Αλλά αυτές οι θεραπείες δεν είναι για όλο τον κόσμο για όλον τον κόσμο είναι τα πειραματικά εμβόλια για την πλέμπα, σαν μαύρους μας έχουν…)


«Δεν εμπιστεύομαι αυτό το νοσοκομείο», είπε η  Dr. Susan Moore από το νοσοκομειακό της κρεβάτι στην Indiana,μ’ ένα σωληνάκι οξυγόνου που ήταν αγκιστρωμένο στη μύτη της. “Δεν είναι έτσι η θεραπεία των ασθενών.”

Η Moore, μια γιατρός της Indianapolis, που υποβλήθηκε σε θεραπεία για COVID-19 στο Indiana University Hospital North, πέθανε από τον ιό αυτή την εβδομάδα. 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook για να μοιραστεί ότι πίστευε ότι δεν έλαβε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη επειδή ήταν Μαύρη.

Η Moore βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 29 Νοεμβρίου και είπε ότι τα συμπτώματά της περιελάμβαναν υψηλό αναπνευστικό ρυθμό, υψηλό καρδιακό ρυθμό, υψηλό πυρετό και βήχα μ΄αιμόπτυση. 

Περιέγραψε την ανηφορική μάχη που αντιμετώπισε για να πάρει θεραπεία από λευκούς γιατρούς και νοσοκόμες στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένης της επαιτείας για το αντιιικό φάρμακο Remdesivir, περιμένοντας ώρες για φαρμακευτική αγωγή καταπραϋντικού για τον πόνο και απαιτώντας αξονική τομογραφία για να αποδείξει ότι ο πόνος της ήταν πραγματικός.

Η αξονική της εντόπισε πνευμονικά διηθήματα και φλεγμονώδεις λεμφαδένες, είπε, αλλά συνέχισε να περιμένει ώρες για φαρμακευτική αγωγή για τον πόνο.

“Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχω έντονο πόνο”, είπε ο Moore στο θλιβερό βίντεο, προσθέτοντας ότι ο γιατρός υποβάθμισε τον πόνο της. “[Ο γιατρός] με έκανε να νιώθω ότι ήμουν ναρκομανής και ήξερε ότι ήμουν γιατρός.”

Μίλησε σ’ έναν συνήγορο ασθενούς, ο οποίος της είπε τίποτα ότι δεν μπορούσε να γίνει. 

Ζήτησε επίσης να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, αλλά της είπαν ότι πρέπει να πάει σπίτι.

«Έτσι σκοτώθηκαν οι Μαύροι», είπε η Moore. “Όταν τους στέλνεις σπίτι και δεν ξέρουν πώς να πολεμήσουν για τους εαυτούς τους.”

screen-shot-2020-12-24-at-9-17-13-am.png

Ως γιατρός, η Moore ήξερε ξεκάθαρα τι να ζητήσει, αλλά προσπάθησε να συνεχίσει να υποστηρίζει τον εαυτό της καθώς η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

“Προχώρησα παραπέρα και ισχυρίστηκα ότι αν ήμουν Λευκή, δεν θα έπρεπε να το περάσω αυτό”, είπε η Moore. “Και [ο γιατρός] δεν επέστρεψε ποτέ και ζήτησε συγγνώμη.”

Η Moore στάλθηκε τελικά στο σπίτι, αλλά σε λιγότερο από 12 ώρες αργότερα, εμφάνισε πυρετό και η αρτηριακή της πίεση έπεσε, οπότε επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούσαν να με σκοτώσουν. 

Είναι προφανές ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουν ότι με ξεφορτώνονται πολύ σύντομα”, έγραψε. “Τώρα με θεραπεύουν για μια βακτηριακή πνευμονία, καθώς και για Covid πνευμονία.”

Η Moore πέθανε αυτή την εβδομάδα αφού εισήχθη σε άλλο νοσοκομείο.

Η ιστορία της Moore έχει γίνει πολύ συνηθισμένη για τους Μαύρους Αμερικανούς, καθώς το COVID-19 καταστρέφει δυσανάλογα τις μαύρες κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα

Οι Μαύροι Αμερικανοί είναι 4,7 φορές πιθανότερο να νοσηλευτούν-νοσήσουν με COVID-19 απ’ ότι οι Λευκοί Αμερικανοί και έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από τον ιό.

Σύμφωνα με ένα GoFundMe που έχει συσταθεί για να καλύψει τα έξοδα της οικογένειάς της, ο 19χρονος γιος της Moore, ο Henry Muhammed,είναι ένα παιδί “καλόπιστο”, αλλά τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τον θάνατό της, καθώς και την άνοια των παππούδων του. 

Η Δρ Moore ήταν μόνο αυτή που εξασφάλιζε τον βιοπορισμό της οικογένειας.

Ο Henry είχε προηγουμένως εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα για να σπουδάσει βιοχημεία και μαθηματικά, αλλά έθεσε τις σπουδές του σ΄αναστολή για τη φροντίδα της μητέρας και των παππούδων του. 

Μια ενημέρωση του GoFundMe είπε ότι ορισμένα από τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για να διασφαλιστεί ότι η εκπαίδευσή του θα συνεχιστεί.

“Η Susan ήταν μια παραδειγματική γιατρός”, ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωση. «Αγαπούσε την εξάσκηση της ιατρικής, της άρεσε να είναι μέλος της Delta Sigma Theta Sorority, Inc., της άρεσε να βοηθάει τους ανθρώπους και δεν είχε μετανιώσει για αυτό».

Στην ανάρτηση της η Moore στο Facebook, είπε ότι ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου της είπε, ότι το προσωπικό του θα λάβει διαφορετική εκπαίδευση και ότι θα λάβει συγγνώμη από τον γιατρό που την θεραπεύει.

“Είμαστε πολύ λυπημένοι που ακούμε για το θάνατο της Dr. Susan Mooreκαι οι καρδιές μας είναι κοντά στους φίλους και την οικογένειά της”, ανέφερε το νοσοκομείο σε δήλωση την Τετάρτη.

“Ως οργανισμός που έχει δεσμευτεί για την ισότητα και τη μείωση των φυλετικών ανισοτήτων στην υγειονομική περίθαλψη, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις κατηγορίες για διακρίσεις και διερευνούμε κάθε ισχυρισμό. 

Οι θεραπευτικές επιλογές συχνά συμφωνούνται και εξετάζονται από ιατρικούς εμπειρογνώμονες από μια ποικιλία ειδικοτήτων και υποστηρίζουμε τη δέσμευση και εμπειρογνωμοσύνη των θεραπευτών μας και την ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς μας καθημερινά. “cbsnews 24/12/20

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!