Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ἦλθε ἡ ὥρα γιά νά ὑπάρξει ἕνα τέλος! ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ! ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ!

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
ΕΚΕΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ
Η ΦΙΜΩΤΡΟ-ΥΣΤΕΡΙΑ!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!


Κυριακή Τελώνου & Φαρισαίου 2021.

 Εκκλησιαζόμενοι στό Βελιγράδι.

ΟΥΔΕΝΑ ΦΙΜΩΤΡΟ!

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ "ΑΓΙΟΙ"

ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ; 

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ

..."ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ" ;


Ἦλθε ἡ ὥρα γιά νά ὑπάρξει ἕνα τέλος!

«ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ» (Ρήγας Φεραίος)

του Δημ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί ως ανθρώπων και πολιτών αυτού του κόσμου, αυτής της χώρας και αυτής της κοινωνίας, αισθανόμαστε την ανάγκη και το χρέος να καταθέσουμε δύο λόγια, συμμαρτυρούσης της συνειδήσεώς μας, για την κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο.


Αφού πέρασε η αρχική αμηχανία, την οποία προκάλεσε η «πρωτόγνωρη» εμπειρία της «πανδημίας» (του νέου κορωνοϊού covid-19) και κυρίως των επιβληθέντων μέτρων για την αντιμετώπισή της, ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε, μελετήσαμε, διακρίναμε, διαπιστώσαμε ορισμένα πράγματα και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό που ζούμε δεν μπορεί πλέον να γίνει περαιτέρω ανεκτό.

Η άδηλη, ακόμη, προέλευση του ιού, εν συνδυασμώ με τα αποκαλυφθέντα ντοκουμέντα "σχεδίων" αναμενόμενης εμφάνισης "πανδημίας" με (τα) συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η σχεδόν ταυτόχρονη παγκόσμια διάδοση και η  μετάδοση του νέου κορωνοϊού, η παγκοσμιοποιημένη ιατρική, κοινωνική και πολιτική αντιμετώπιση του όλου ζητήματος (του εμβολιασμού συμπεριλαμβανομένου), εγείρουν εύλογα πολλά λογικά ερωτήματα, στα οποία ομολογουμένως δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις. Κάθε άλλο!

Κρατώντας, λοιπόν, «αποστάσεις» από αστήρικτα σενάρια και από αφελείς και άκριτες αποδοχές επισήμων εκδοχών, αλλά και από την καταδικαστέα αποκρουστικά τρομολαγνική και εν τέλει τρομοκρατική προσέγγιση και προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., εκτιμούμε ότι αυτό που ζούμε ως διαμορφωθείσα «νέα κανονικότητα», δεν μπορεί να συνεχιστεί! 

Πρόκειται για απαράδεκτη και αδιέξοδη κατάσταση, η οποία μάλιστα, κατά την κρίση πολλών εγκρίτων ειδικών επιστημόνων, δεν αποτελεί μονόδρομο! 

Επιπλέον οδηγεί, μέρα με τη μέρα, σε γενικευμένη οικονομική καταστροφή με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

Επομένως, συντασσόμαστε και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους οι οποίοι, ως ελεύθεροι και σκεπτόμενοι πολίτες, αρνούνται, διαμαρτύρονται και αντιστέκονται στον παραλογισμό της παθητικής «αποδοχής», για οποιοδήποτε «λόγο» και πρόφαση, ενός βίου αβίωτου και την εγκαθίδρυση μιάς νέας απάνθρωπης κανονικότητας.

Οτιδήποτε παραβιάζει και καταργεί την ελεύθερη βούληση, την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και καλλιεργεί συστηματικά τον φόβο, μας βρίσκει κάθετα αντιθέτους. 

Όπως, επίσης, απορριπτέα και καταδικαστέα είναι και όλα εκείνα που ακυρώνουν την κοινή λογική, προσβάλλουν την αξία και την προσωπικότητα του ανθρώπου και παραβιάζουν την προσωπική του ελευθερία.

Το κράτος οφείλει, έναντι οποιασδήποτε υγειονομικής απειλής, να προστατεύει την υγεία των πολιτών, ακολουθώντας τις κατάλληλες υποδείξεις των επιστημόνων που υπηρετούν χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και χειραγωγήσεις την αποστολή τους, πρωτίστως και κυρίως παρέχοντας την κατάλληλη και απαραίτητη υγειονομική υποστήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, μέσα από τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. 

Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, τα οποία δεν πρέπει ούτε να παραθεωρούνται, ούτε να καταστρατηγούνται.

Απαγορεύσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών στα όρια του υποχρεωτικού εγκλεισμού, παρατεταμένες απαγορεύσεις της λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, αλλά και των χώρων πολιτισμού, αντικατάσταση επί μακρόν της κανονικής λειτουργίας της εκπαίδευσης με την άκρως προβληματική τηλε-εκπαίδευση, απαγόρευση της θρησκευτικής (εκκλησιαστικής) Λατρείας, επιβολή αδιακρίτως σε όλους τους πολίτες χρήσης μασκών ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, επιβολή χρηματικών προστίμων και μάλιστα με υπέρογκα ποσά, είναι απαράδεκτα και εν τέλει προβληματικά "μέσα" και μέτρα για την αντιμετώπιση επιδημιών, αφού οδηγούν στην απαξίωση, εξουθένωση ή (και) εξόντωση του ίδιου του ανθρώπου.  

Οι φερόμενοι ως υπεύθυνοι και αρμόδιοι κυβερνητικοί και υγειονομικοί φορείς οφείλουν να συστήνουν τα δέοντα, να παροτρύνουν και προτρέπουν τους πολίτες, όχι όμως να τους καταδυναστεύουν. 

Οφείλουν να τους συστήνουν σε κάθε περίπτωση προσοχή, εν προκειμένω τήρηση των λογικών και πάγιων υγειονομικών κανόνων και αποφυγή όσων ευνοούν την εξάπλωση μεταδοτικών νόσων και να παρέχουν ενημέρωση για την προστασία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των πολιτών.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι, επί της ουσίας, την κυριότερη πηγή προέλευσης, συντήρησης και αναζωπύρωσης σεναρίων συνωμοσιολογίας αποτελούν οι αψυχολόγητες, αδικαιολόγητες και ύποπτες δηλώσεις «αρμοδίων» και «υπευθύνων», οι οποίες καταλήγουν σε επίσημη «φαιά προπαγάνδα», ιδιαίτερα με τις χαρακτηριστικές αποστροφές τους περί αναπόφευκτης μονιμοποίησης της «νέας κανονικότητας» στη ζωή μας και, συνεπακόλουθα, περί δήθεν ανάγκης προσαρμογής όλων μας σε μία "νέα ζωή" χωρίς ζωντανή επικοινωνία, ανθρώπινη επαφή και ελευθερία.

Η απάντηση σε μία τέτοια "πρόταση" ή και επιβολή είναι, ή μάλλον πρέπει να είναι, αυτονόητη!

http://aktines.blogspot.com/2021/02/blog-post_668.html#more

2 σχόλια:

 1. Ιερά Μονή Αγίου Δαυίδ, Εύβοιας (του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη):

  Μεταδίδει τακτικές ιερές ακολουθίες, στο διαδίκτυο.


  https://www.youtube.com/channel/UC30Fx6gDtujkS9pZ4sOp22A/videos

  * * *

  Ιερά Μονή Αγίου Δαυίδ Εύβοιας (του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη): Ομιλίες του Ηγουμένου.

  https://www.youtube.com/c/Ουράνιανάματα/videos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης: το Ψαλτήρι, οι 150 Ψαλμοί (κείμενο, μετάφραση, σχόλια).

  Στην επόμενη διεύθυνση βρίσκετε το πλήρες ηλεκτρονικό βιβλίο, δωρεάν.

  https://orthodoxa-keimena.gr/product/psaltiri-kilifi

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!