«Μπλόκα» αντιεξουσιαστών στου Ζωγράφου: Έκαναν ελέγχους σε ΙΧ και έψαχναν για αστυνομικό

Το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 100 άτομα (...) βγήκαν από την φοιτητική εστία στην οδό Ούλωφ Πάλμε και σταματούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα, ζητώντας από τους επιβάτες τις ....ταυτότητές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς!


Ένα ακόμη ιδιαιτέρως σοβαρό περιστατικό, δείγμα των επιθετικών προθέσεων μερίδας ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στου Ζωγράφου.

Λίγο μετά τις 22:00, περίπου 100 άτομα βγήκαν από την φοιτητική εστία στην οδό Ούλωφ Πάλμε και σταματούσαν διερχόμενα αυτοκίνητα, ζητώντας από τους επιβάτες τις ταυτότητές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς!

Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό και στο σημείο κλήθηκαν διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν έξω από την εστία και είχαν λάβει εντολή να επέμβουν σε περίπτωση που διαπίστωναν παρόμοια ενέργεια, κάτι το οποίο δεν έγινε.

Ο κύριος όγκος των αντιεξουσιαστών, μετά την εμφάνιση της αστυνομίας στο σημείο, επέστρεψε στο εσωτερικό της εστίας, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν επί της Ούλωφ Πάλμε για 40 περίπου λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια κίνηση αναρχικών είχε καταγραφεί στο επεισόδια που ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη 2008....

https://newpost.gr/ellada/603dc93def09701b5c441b9e/antiexoysiastes-ekanan-eleghoys-se-ih-stoy-zografoy-kai-epsahnan-gia-astynomiko