Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Μαρίνος Ριτσούδης: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ 'Γκράφιτι' στό Βελιγράδι ο ΕΛΛΗΝ ΗΡΩΑΣ Αξιωματικός τότε του Πολεμικού Ναυτικού, που αντιστάθηκε στο καθεστώς Σημίτη! ( ΕΘΑΨΑΝ ΚΑΙ αυτή τήν είδηση! Ως συνήθως.... )




Ο Έλλην ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ  που είπε ένα μεγάλο  Ο Χ Ι ! 


Ο ανθυποπλοίαρχος του αντιτορπιλικού Θεμιστοκλής Μαρίνος Ριτσούδης, ήταν ο Έλληνας ήρωας που αρνήθηκε να συμμετέχει στον βομβαρδισμό της Σερβίας, στον οποίον συμμετείχε πρόθυμα η κυβέρνηση Σημίτη – Άκη Τσοχατζόπουλου!



          

Μία μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, της Ευρώπης και της Ελλάδος. 
Η ισοπέδωση μιας περιφανής χώρας και η εθνοκάθαρση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, επειδή έτσι ήθελε η Γερμανία και έτσι αποφάσισε ο εκβιαζόμενος (καί ανύπαρκτος) Μπίλλ Κλίντον, προκειμένου να απομακρύνει από τα φώτα της δημοσιότητος το σκάνδαλο (μιάς διόλου τυχαίας "κυρίας") Λεβίνσκι.

Ο Ριτσούδης, ο οποίος για την κίνηση του ΑΠΟΤΑΧΘΗΚΕ από το Πολεμικό Ναυτικό, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση και κυνηγήθηκε από την κυβερνηση "Σημίτη", αρνήθηκε ακόμα και την οικονομική ενίσχυση που του πρόσφερε η Σερβία προκειμένου να τον τιμήσει!

Στην απολογία του στο ναυτοδικείο Πειραιά όπου δικάστηκε, είπε: «Είχα δύο δρόμους να διαλέξω. Επέλεξα αυτόν που έχετε πάνω από εσάς» δείχνονταν την εικόνα του Χριστού πάνω από το Προεδρείο «τον οποίο και εγώ βάζω πάνω από όλα, γιατί ο νόμος του Θεού είναι πάνω από όλους. Είναι η συνείδηση του καθενός».

ΣΤΟ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ Η "ΣΗΜΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ"
ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΝ, Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΗΔΗ ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΤΑΛΛΙΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
(ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ) ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Σήμερα, εργάζεται ως καπετάνιος σε 'γιώτ', αλλά οι σέρβοι δεν τον ξέχασαν και το πρόσωπο του κοσμεί τους δρόμους του Βελιγραδίου (φωτό).

Δείτε το βίντεο της εποχής:

https://www.newsbreak.gr/ellada/188456/marinos-ritsoydis-gkrafiti-sto-veligradi-o-iroas-poy-antistathike-sto/ 

---------------------------------------------------------

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ - 
ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!


 

1 σχόλιο:

  1. Τον τίμησε η Σερβική Εκκλησία με το μετάλλιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου.



  2. Ιστορία δεν γράφουν οι παρέες. Ιστορία γράφουν όσοι άψηφουν τις συνέπειες αρκεί να μην προδοσουν την εθνική και θρησκευτική τους συνείδηση.

  3. Μπορει αυτός ο άνθρωπος να απώλεσε συνειδητά μια καρριέρα στο πολεμικό ναυτικό αλλά θαρρώ με αυτό που έκανε θα μνημονεύεται από την ιστορία ενός άλλου ομόδοξου λαού,αλλά και θα διασώζει και την τιμή των Ελλήνων πολιτων που ήταν στην πλειοψηφία τους αντίθετοι με τους άδικους βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας.

 https://topothoumeno.blogspot.com/2021/03/blog-post_733.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!