Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Τί θ ρ ά σ ο ς ! Ε Δ Ι Ω Ξ Α Ν τό κόμμα του Β.Όρμπαν από το 'Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα'... (Πίεζε καί ο mister Koulis γι' αυτό!)

 



Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ψήφισε την Τετάρτη υπέρ εσωτερικού κανονισμού για την αποπομπή του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν από τους κόλπους του, οδηγώντας σε δήλωση αποχώρησης του κυβερνώντος κόμματος της Ουγγαρίας λίγα λεπτά αργότερα.  

Η μεγάλη πλειονότητα των εκπροσώπων των κεντροδεξιών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που απαρτίζουν το ΕΛΚ, ψήφισε το πρωί της Τετάρτης υπέρ της αλλαγής του κανονισμού του κόμματος ώστε να επιτραπεί η αποπομπή του «Φίντες» λόγω των προβλημάτρων που παρουσιάζονται στην Ουγγαρία σε θέματα διάκρισης των εξουσιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από τα 180 μέλη του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα 148 ψήφισαν ενέκριναν την αλλαγή στο καταστατικό, 28 ψήφισαν κατά και τέσσερα απείχαν.

Με επιστολή προς τον επικεφαλής της κεντροδεξιάς ευρωκοινοβουλευτικής παράταξης Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κ. Όρμπαν δήλωσε ότι το Φίντες αποχωρεί διαμαρτυρόμενο από το ΕΛΚ.

«Ενώ δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και οι ιατροί μας σώζουν ζωές, είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις ότι το ΕΛΚ παραλύει από τα εσωτερικά διοικητικά ζητήματα και προσπαθεί να κάνει να σιγάσουν και να απενεργοποιήσει τους δημοκρατικά εκλεγμένους ευρωβουλευτές», αναφέρει ο κ. Ορμπάν.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προσθέτει ότι «οι τροπολογίες στους κανόνες της ομάδας του ΕΛΚ είναι ξεκάθαρα μία εχθρική κίνηση εναντίον του Φίντες και των ψηφοφόρων μας. Περιορίζοντας τη δυνατότητα των ευρωβουλευτών μας να εκτελούν τα καθήκοντά τους ως εκλεγμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στερεί τους Ούγγρους ψηφοφόρους από τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. 

Αυτό είναι αντιδημοκρατικά, άδικο και απαράδεκτο! 

Γι’ αυτό το Φίντες αποφάσισε να αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ αμέσως».

«Οι ευρωβουλευτές μας θα συνεχίσουν να μιλούν γι’αυτούς τους οποίους εκπροσωπούν, τους ψηφοφόρους μας, και να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του ουγγρικού λαού», καταλήγει η επιστολή του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Ο κ. Όρμπαν είχε φτάσει στα όρια την κόντρα του με το ΕΛΚ την Τρίτη με προηγούμενη επιστολή του προς τον κ. Βέμπερ.

Υπέρ της αποπομπής του ουγγρικού λαϊκιστικού κόμματος της δεξιάς είχε ταχθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον περασμένο Απρίλιο....

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.press-gr.com/2021/03/blog-post_63.html

1 σχόλιο:

  1. Στη πραγματικότητα δεν είναι θράσος. Όταν εκεί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα δεν είναι αυτό που λένε, κοροϊδεύουν το κόσμο ότι τάχα είναι πραγματική λαϊκοί δεξιοί, χριστιανοδημοκράτες(Χριστιανοί-Δημοκράτες) & χριστιανοκοινωνιστές(Χριστιανοί-Κοινωνιστές) αλλά είναι ελιτιστές νεοφιλελεύθεροι. Έπρεπε να χωρίσει με κάποιο τρόπο η ήρα από το στάρι, και έγινε με αυτό τον τρόπο. Οι σάπιοι σαν τις σάπιες σταφίδες ενώθηκαν για να πολεμήσουν εναντίον του γνήσιου λαϊκού δεξιού. Ο γνήσιος λαϊκός δεξιός έκανε τελικά αυτό που έπρεπε, έφυγε από την σαπίλα. Καιρός να φτιάξει νέα ευρωομάδα και γρήγορα όπως είπε ο ίδιος ο Βίκτορ Όρμπαν. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!