Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Βρέ τόν κ. Μαργαρίτη "μας"........

 

Ποιός ἔκανε λόγο γιά «ἐπέτειο καταδίκης τῆς

 Χρυσῆς Αὐγῆς»;


Ὁ Μαργαρίτης Σχοινᾶς,καλέ !

φωτό
  Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε σήμερα το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ξεναγήθηκε στις αίθουσές του από τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Έφορο του Μουσείου, κ. Ευάγγελο Χεκίμογλου.


Δέν χωρᾷ φασισμός στήν δημοκρατική Θεσσαλονίκη
«Επέλεξα να βρίσκομαι εδώ στη πόλη μου με την μαρτυρική Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης στο τέλος μιας ιστορικής εβδομάδας. 

Μιας εβδομάδας που ξεκίνησε τη Τρίτη στο Στρασβούργο όταν είχα τη τιμή ως αρμόδιος αντιπρόεδρος να παρουσιάσω τη πρώτη στην ιστορία ευρωπαϊκή στρατηγική για την μάχη κατά του αντισημιτισμού. 

Ένα εμβληματικό κείμενο που θα συζητήσουμε με διεθνείς και ευρωπαίους ηγέτες την επόμενη Τετάρτη, σε μια Σύνοδο Κορυφής στο Μάλμε της Σουηδίας. Αυτή η εβδομάδα συνεχίστηκε την περασμένη Πέμπτη με την πρώτη επέτειο της καταδίκης της Χρυσής Αυγής από την ελληνική Δικαιοσύνη ως εγκληματικής οργάνωσης. 

Θέλησα πραγματικά να κλείσω αυτή τη βδομάδα με τους Εβραίους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη στη πόλη μου μια πόλη που φέρνει βαριά στους ώμους της το βάρος της ιστορίας. 

Την πόλη-σύμβολο που για αιώνες αποτέλεσε πολυπολιτισμικό επίκεντρο της εβραϊκής ζωής στην Ευρώπη αλλά και την πόλη που βίωσε το μαρτύριο των 60.000 Θεσσαλονικιών Εβραίων που χάθηκαν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς και αλλού» και συνέχισε λέγοντας: 

«Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα αλλά και στη δημοκρατική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει χώρος για τον φασισμό και το ναζισμό. Όσοι κάνουν το λάθος να επιμένουν σε αυτές τις πρακτικές να ξέρουν ότι η Ιστορία θα τους θυμίζει τι συνέβη».


Καί διαβεβαίωσε : «Ως αρμόδιος Αντιπρόεδρος θέλω να διαβεβαιώσω τις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης ότι η Ε.Ε. δεν θα τις αφήσει απροστάτευτες απέναντι στις πολλές σύγχρονες απειλές που σκιάζουν τη ζωή τους σήμερα. 

Θα εγγυηθούμε την ασφάλεια τουςθα ενισχύσουμε την εκπαίδευση και τον πολιτισμό τουςθα κάνουμε το παν για να συντηρηθεί η ιστορική μνήμη του Ολοκαυτώματος ειδικά τώρα που οι τελευταίοι επιζώντες μας αφήνουν χωρίς τις προσωπικές τους αφηγήσεις» ( ἀπό ἐδῶ)

Εἰλικρινῶς δέν θέλω νά σχολιάσω τίποτα ἐκ τῶν ἀνωτέρῳ,διότι μπορεῖ νά παρεκτραπῶ.....

Γιατί ; 

Διότι,εἰλικρινά ὅταν μή ἑβραῖοι ἀναφέρονται στούς ἑβραίους,τό κάνουν μ᾿ἕναν τρόπο λές καί ὅλοι οἱ ἄλλοι πέραν αὐτῶν εἶναι ἕνα τίποτα. 

Καί νά σᾶς πῶ κάτι ; 

Νομίζω πώς οὔτε οἱ ἴδιοι οἱ ἑβραῖοι δέν ἀναφέρονται ἔτσι στόν ἑαυτό τους ὅσο οἱ μή ἑβραῖοι πού τούς λιβανίζουν. 

Οἱ λόγοι πού τό κάνουν,προφανεῖς. ..


Γιά τόν ἐν λόγῳ,ἔχουμε ἀναφερθεῖ παλαιότερα : ἐδῶ,ἐδῶ

Ἄν τε ἀκόμη μια ! Μά νά κάνῃ λόγο γιά ἐπέτειο καταδίκης τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς; ! ! ! 

Ἄχ,βρέ Σαλόνικα τί τραβᾷς μέ τά τέκνα πού γεννᾶς...! 

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2021/11/blog-post_71.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!