Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διακόνισσα - φύλακας της ιστορικότατης Μονής του Αγίου Ανδρέα, στην κατεχόμενη Καρπασία!Σαν σήμερα, πριν από 3 ακριβώς χρόνια (το 2018) απεβίωσε, σε ηλικία 99 ετών, η κυρά Δέσποινα Παντελή η ΜΟΝΑΔΙΚΗ διακόνισσα-φύλακας της ιστορικότατης Μονής του Αγίου Ανδρέα (στην κατεχόμενη και χιλιοταλαιπωρημένη Καρπασία της Κύπρου).


Μόνη της φύλαγε και περιποιούνταν το εγκαταλελειμμένο ιστορικό μοναστήρι κόντρα στο εχθρικότατο τούρκικο περιβάλλον, κόντρα στην ηλικία της, κόντρα στην φθορά που επιφέρει ο χρόνος.

Όταν στην "ελεύθερη" Κύπρο και στην "ελεύθερη" Ελλάδα πασχίζουμε να μην θεωρηθεί "φονταμενταλισμός", ή "σκοταδισμός", η προσπάθεια του να έχεις μιά υγιή σχέση με την εκκλησία, την πατρώα πίστη και την Πατρίδα, αυτή μόνη της, αθόρυβα και αποτελεσματικά, βίωνε την Ορθοδοξία και διακονούσε αντί ημών.Αλλά πάντα έτσι ήταν η Ελλάδα.

Κανά δυό - τρείς υπομονετικές και επίμονες "αμόρφωτες" κυρίες Δέσποινες σήκωναν το βάρος, σε πείσμα όλων των "μορφωμένων" συνελλήνων (που όλα τα γνωρίζουμε, βεβαίως, βεβαίως).

Καλό παράδεισο κυρά Δέσποινα.

Κάποιος/κάποια άλλος/άλλη θα πάρει την θέση σου, σε κάποια άλλη γωνιά του ελληνισμού, για να συνεχιστεί αυτό που εδώ και αιώνες γίνεται!
https://proskynitis.blogspot.com/2021/11/blog-post_627.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!