Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Τ ο ι χ ο γ ρ α φ ί α, γιά τά 100 χρόνια από τήν Μικρασιατική Καταστροφή, στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης! Ε Υ Γ Ε ! Α Ξ Ι Ο Ι !



Μία εντυπωσιακή τοιχογραφία με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, κοσμεί την πρόσοψη του 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης, στην οδό Νικομηδείας.


Η τοιχογραφία-σύμβολο, που κεντρίζει τα βλέμματα των περαστικών, επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε ο ελληνισμός.

Το έργο υλοποίησε ο καλλιτέχνης της 'street art', Nik, με την χρηματοδότηση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Σμύρνης. 

Το σημείο επισκέφτηκαν η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μαρία Απέργη (χάρη στις άοκνες προσπάθειές της πραγματοποιήθηκε το παρόν πόνημα) και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας ΕΣΕ Οδυσσέας Νασιμπιάν. 

Όπως τόνισε η κυρία Απέργη, παρόμοιες τοιχογραφίες με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, θα υλοποιηθούν και σε άλλα σχολεία της πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!