Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Οι AΛΗΘΕΙΕΣ καί τά ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ Ψ Ε Υ Δ Η γιά τήν Μικρασιατική Εκστρατεία καί Καταστροφή! / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 


Η πληγή της Μικρασιατικής Καταστροφής είναι ανοιχτή 100 χρόνια… 

Το ερώτημα «τι έφταιξε» και ένας διαφαινόμενος θρίαμβος, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή μπορεί να έχει απαντηθεί πολλάκις κι όμως μοιάζει αναπάντητο.


 Ίσως γιατί δεν απαντάμε και στα ερωτήματα που προηγήθηκαν της καταστροφής:

Έπρεπε να «πάμε απέναντι»; 

Έπρεπε να διευρύνουμε την στρατιωτική μας παρουσία εκτός Σμύρνης; 

Έπρεπε να επιχειρήσουμε την πορεία προς την Άγκυρα;

Ο δικηγόρος και καθηγητής της Σ.Σ.Ε. Πολύκαρπος Αδαμίδης, απαντά σε όλα αυτά και ταυτόχρονα αποδομεί με καταιγιστικό τρόπο την απαράδεκτη προσπάθεια συμψηφισμού που θέλει τον ελληνικό στρατό να έχει διαπράξει «εγκλήματα» που…δικαιολογούν την σφαγή και την καταστροφή που έφεραν οι ορδές του Κεμάλ! 

Ο κ. Αδαμίδης απαντά σε όλα αυτά με ιστορικά δεδομένα και ακλόνητα επιχειρήματα.

 

πηγή: https://www.youtube.com/c/MilitaireNews

https://ethniki-paideia.blogspot.com/2022/09/blog-post_9.html


2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ. ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΥΣΕ Ο ΑΓΓΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΫΔ ΤΖΟΡΤΖ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ . Ο ΚΛΕΜΑΝΣΩ ΚΑΙ Ο ΛΟΫΔ ΤΖΟΡΤΖ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΕΔΕΧΘΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΟΜΩΣ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΩΣ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ . ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ , Η ΑΓΓΛΙΑ ``ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ `` ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΒΛΕΠΕ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΤΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ `Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΗΘΕΛΑΝ ΕΚΕΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ , ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΗΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΚΑΘΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΗ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΜΑΛΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ , ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΔΕΤΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΣ. ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΟ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤ` ΑΥΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. Ο ΑΝΤΩΝΑΚΕΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ : ΔΥΝΑΜΑΙ ΔΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΣΚΗΣΕ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΝ ΣΤΑΣΙΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ , ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ , ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΤΟΥΣ .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα Ε Υ Σ Τ Ο Χ Ο Σ αγαπητέ καί θερμές ευχαριστίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!