Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ - Η Γερμανία ανοίγει την υπηκοότητα σε 1,5 εκατομμύριο Τούρκους μετανάστες και στη συνέχεια παθαίνει υστερία όταν το «δεξιό-λαϊκιστικό» και «αυταρχικό» κόμμα AKP του Ρετζέπ Ερντογάν αποκαλύπτει σχέδια για τη δημιουργία ενός γερμανικού παρακλαδιού. (!!!!!)

Το νέο κόμμα θα παρουσιάσει υποψηφίους για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της ΕΕ τον Ιούνιο και δεσμεύεται να αγωνιστεί για ανοιχτά σύνορα και καλύτερα κοινωνικά δικαιώματα «για άτομα με ξένες ρίζες».


Η γερμανική Bundestag κλωτσάει άλλο ένα αυτογκόλ.


Πριν από δύο εβδομάδες, σε μια μνημειώδη νίκη για τον φιλελευθερισμό και τη δημοκρατία, η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή ενέκρινε ευρείες μεταρρυθμίσεις στους νόμους περί ιθαγένειας. Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσετε γερμανικό διαβατήριο.

Χρειάζεστε μόνο τρία έως πέντε έτη νόμιμης διαμονής και δεν χρειάζεται πλέον να αποποιηθείτε την προηγούμενη ιθαγένειά σας. Αυτό που κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις τόσο ιδιαίτερα ανθρωπιστικές και δημοκρατικές, είναι ότι ψηφίστηκαν ιδιαίτερα για να εξασφαλίσουν περισσότερες ψήφους μεταναστών για τα αριστερά κόμματα εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για εκείνη τη γενιά φιλοξενούμενων εργαζομένων που ήρθαν στη Γερμανία από την Τουρκία στις αρχές της δεκαετίας του 1950, πολλοί από τους οποίους απέφυγαν την πολιτογράφηση επειδή επιθυμούν να διατηρήσουν την τουρκική υπηκοότητα. Η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία αναμένει 50.000 Τούρκους να υποβάλουν αίτηση για υπηκοότητα φέτος και κάθε χρόνο στη συνέχεια. Ως εκ τούτου, η γερμανική δημοκρατία αναμένεται να αυξηθεί κατά 50.000 δημοκρατικές μονάδες ετησίως, έως ότου πολιτογραφηθούν και οι 1,5 εκατομμύριο μη Γερμανοί Τούρκοι.


Ποτέ δεν υπήρξαμε τόσο δημοκρατικοί και ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε τόσο τρομερές αντιδημοκρατικές απειλές. Θα μπορούσατε δικαιολογημένα να συμπεράνετε ότι η δημοκρατία μας είναι ένας μυστηριώδης και ευμετάβλητος θεός, ο οποίος ευημερούσε καλύτερα όταν του δίναμε τη λιγότερη προσοχή και ο οποίος φαίνεται όλο και περισσότερο επιρρεπής στο να αποσύρει τις χάρες του τώρα που δεν θα τον αφήσουμε ποτέ μόνο του. Έτσι, βρισκόμαστε να συζητάμε σοβαρά αν πρέπει να απαγορεύσουμε τα δημοκρατικά εκλεγμένα κόμματα για να υπερασπιστούμε την δημοκρατία μας, και οι εξαιρετικά δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις μας για την ιδιότητα του πολίτη έχουν επίσης αποφέρει τα πρώτα αντιδημοκρατικά συμπτώματά τους.


Εξαιρετικά άβολο για την απελευθέρωση της υπηκοότητάς μας, είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικά ενδιαφερόμενων Τούρκων που ζουν στην Ευρώπη υποστηρίζουν αυτό που οι δημοκρατικοί μας φρονούντες μας λένε ότι είναι το «δεξιό λαϊκιστικό» κόμμα AKP του «αυταρχικού» Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν. 


Στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, πάνω από το 65% των γερμανοτουρκικών ψήφων έπεσε υπέρ του Ερντογάν και του προγράμματός του για «ολοκληρωτισμό» και «δεσποτισμό». Ο Τύπος μας ήταν εκτός εαυτού. «Γιατί οι Τούρκοι ψηφοφόροι, ειδικά στις ευρωπαϊκές χώρες όπου απολαμβάνουν δημοκρατία και ελευθερία γνώμης, ψηφίζουν τον αυταρχικό Ερντογάν ρώτησαν. Η ειλικρινής αφέλεια είναι τόσο έντονη, που φοβάμαι ότι θα κάψει μια τρύπα στην οθόνη του υπολογιστή μου.


Τώρα που πολλοί από αυτούς τους Τούρκους είναι ξαφνικά επιλέξιμοι για την γερμανική υπηκοότητα και θα ψηφίσουν σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς στις γερμανικές εκλογές, το φοβερό κόμμα AKP σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα παρακλάδι εδώ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Θα ονομάζεται Δημοκρατική Συμμαχία για τη Διαφορετικότητα και την Αφύπνιση (DAVA) και ελπίζουν να θέσουν υποψηφίους για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Με αυτόν τον τρόπο, η 


Τουρκία μπορεί να επιτύχει πληρεξούσια 


εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο της ΕΕ, παρόλο 


που η Τουρκία δεν είναι στην ΕΕ!


Η DAVA λέει ότι θα αγωνιστεί για να διασφαλίσει ότι «οι άνθρωποι με ξένες ρίζες» στην Ευρώπη «θα έχουν τα δικαιώματά τους στο ακέραιο». Αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνουν φυσικά «κοινωνικές παροχές» και «μια ρεαλιστική πολιτική για τους πρόσφυγες χωρίς ιδεολογία». Μια ξένη δύναμη, με άλλα 


λόγια, ελπίζει να ιδρύσει εντός της Γερμανίας τη 


δική της πολιτική επιχείρηση για να διατηρήσει 


τα δικαιώματα που ρέουν στους πολίτες της και 


να κρατήσει τα σύνορά μας ανοιχτά, έτσι ώστε η 


βάση επιρροής της να μπορεί να επεκταθεί 


ακόμη περισσότερο. Αυτή η δημοκρατία που οικοδομούμε είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό πράγμα· Θυμίζει ένα φίδι τόσο ανοιχτό σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες που τελικά τρώει την ουρά του ή ένα ρομπότ προγραμματισμένο μόνο να αποσυνδέεται.


Φυσικά, το δημοκρατικό ιερατείο μας ανησυχεί πολύ για αυτή τη νέα απειλή για τη δημοκρατία που γεννήθηκε από τις δικές τους αποφασιστικά δημοκρατικές δεσμεύσεις. Φαίνονται επίσης λίγο μπερδεμένοι. Η επικεφαλής του SPD Saskia Esken, το κόμμα της οποίας βοήθησε να σχεδιαστούν και να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις για την ιθαγένεια που καθιστούν δυνατή την DAVA, τώρα δηλώνει αόριστα ότι «δεν θα επιτρέψουμε στις διχαστικές τάσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παίξουν ρόλο εδώ». Πώς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, δεν λέει. Φαίνεται εξαιρετικά αντιδημοκρατικό να εμποδίσουμε τους Τουρκογερμανούς πολίτες να ιδρύσουν τα δικά τους πολιτικά κόμματα, αλλά ίσως θα ήταν ακόμη πιο αντιδημοκρατικό να διατηρήσουμε τους παλιούς κανόνες μας κατά της διπλής υπηκοότητας. Όπως μας δίδαξε ο Σπινόζα, όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο αντιδημοκρατικούς δρόμους, είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε τον μικρότερο, ακόμη και αν μέσω μιας εξαιρετικά προβλέψιμης αλυσίδας γεγονότων αυτός ο δρόμος οδηγεί σε περισσότερη αντιδημοκρατία στο μέλλον. Η δημοκρατία είναι πολύ περίπλοκη, ειδικά αν είστε η Saskia Esken.



Ο βουλευτής των Πρασίνων Max Lucks από την πλευρά του είναι σοκαρισμένος, απλά σοκαρισμένος, από αυτές τις εξελίξεις:

Είναι φυσικά συγκλονιστικό το γεγονός ότι εμφανίζεται ένα κόμμα που αμφισβητεί τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και αυτό το κόμμα είναι ένοχο για ένα εξωφρενικό διπλό πρότυπο, διότι από τη μία πλευρά οι υποστηρικτές του κ. Erdoğan, και επομένως και η DAVA, αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όσον αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, ωστόσο είναι ακριβώς αυτή η σύμβαση που είναι σημαντική, για παράδειγμα, για την προστασία των ανθρώπων τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία από τον ρατσισμό. Και υπάρχει μόνο ένα κόμμα στη Γερμανία μέχρι στιγμής που έχει αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αυτόν τον τρόπο, και αυτό είναι το AfD. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά την άποψή μου, έχουμε να κάνουμε με ένα τουρκόφωνο AfD εδώ.


 Ο Max Lucks

Έτσι, σύμφωνα με τον Lucks, οι Γερμανοί Τούρκοι θα πρέπει να επιμείνουν στην επιβολή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Πολιτικά Δικαιώματα στη μη ευρωπαϊκή Τουρκία, επειδή η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Πολιτικά Δικαιώματα τους προστατεύει από το τέρας του ρατσισμού στη Γερμανία. Είναι ένα ενδιαφέρον παράθυρο στην ψυχολογία του ανθρώπου. Ίσως όμως, επειδή οι Τούρκοι δεν είναι Ευρωπαίοι, απλά δεν ταυτίζονται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ούτε στη Γερμανία ούτε οπουδήποτε αλλού. Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι ιδιαίτερα φιλελεύθερη. Ίσως είναι ευτυχείς να ψηφίσουν αριστερά κόμματα στη Γερμανία και τα κοινωνικά δικαιώματα που τους υπόσχονται αυτά τα κόμματα, αλλά δεν είναι τόσο πρόθυμοι να υποστηρίξουν την αριστερά στην Τουρκία. Ίσως πιστεύουν ότι ο αριστερισμός μπορεί να είναι κακό πράγμα για την πατρίδα τους. Ίσως πολλοί Τούρκοι που επανεγκαθίστανται στη Γερμανία διατηρούν την τουρκικότητά τους και δεν γίνονται αυτόματα Γερμανοί μόλις λάβουν γερμανικά διαβατήρια. Αυτές είναι απλώς τρελλές ρατσιστικές ιδέες, αλλά τις βάζω εκεί έξω ούτως ή άλλως για να τις λάβετε υπόψη.


Ένα πράγμα είναι βέβαιο: η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος θα είναι πολύ απασχολημένη τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να γίνουν πολλά για την αναστολή της δημοκρατίας, για να μην αυτοκαταστραφεί η δημοκρατία.



ΠΗΓΗ: www.eugyppius.com



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ο πληθυσμός της Μεγάλης Βρετανίας ξεπέρασε μέσα σε 2 μόλις χρόνια τα 70 εκατομμύρια που αναμενόταν να φθάσει μέχρι το 2035 λόγω της μετανάστευσης.
Είναι παράνοια!
https://www.youtube.com/watch?v=grzjqyfxFFU&ab_channel=modernity


1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή, οι Τούρκοι θα μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Γερμανίας!
    Η Γερμανία γίνεται η κερκόπορτα της Ευρώπης!
    Και μετά απορούν οι Ευρωπαίοι για την άνοδο του Ακροδεξιού Κόμματος στην Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!