Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Τί είπατε, κυρία μου; - Ο Λευκός Οίκος κάλεσε για περίεργη δήλωση συλλυπητηρίων: 3 στρατιώτες των ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για «αυτή τη διοίκηση»!!!



«Εκφράζουμε τα βαθύτατα, προφανώς βαθύτατα συλλυπητήριά μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν, ε, τρεις, τρεις γενναίους, ε, τρεις γενναίους, ε, τρεις γενναίους, τρεις ανθρώπους που είναι στρατιωτικοί, που είναι γενναίοι, που πάντα πολεμούν, που πολεμούν για λογαριασμό αυτής της κυβέρνησης..

Από τον Tyler Durden

30 Ιανουαρίου 2024


Ενημέρωση (1908ET): Η δημόσια κατακραυγή και οι μαζικές αντιδράσεις ακολούθησαν αφού σε συνέντευξή της τη Δευτέρα η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre ισχυρίστηκε ότι οι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία είχαν πεθάνει «πολεμώντας για λογαριασμό αυτής της κυβέρνησης», δηλαδή για τον Μπάιντεν και όχι για την Αμερική.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα, προφανώς βαθύτατα συλλυπητήριά μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν, ε, τρεις, τρεις γενναίους, ε, τρεις γενναίους, ε, τρεις γενναίους, τρεις ανθρώπους που είναι στρατιωτικοί, που είναι γενναίοι, που πάντα πολεμούν, που πολεμούν για λογαριασμό αυτής της κυβέρνησης...», δήλωσε η Jean-Pierre στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC. Εκείνη τη στιγμή είχε προσπαθήσει να διορθώσει γρήγορα προσθέτοντας μετά τη λέξη «διοίκηση»... τα λόγια «του αμερικανικού λαού, προφανώς περισσότερο, πιο σημαντικό». Ωστόσο, αποκαλύπτει την προφανή σκέψη και προσέγγιση αυτής της διοίκησης. 

Παρακολουθήστε:

Οι τρεις στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους είναι απλά και τυχαία «άνθρωποι» - όπως αναφέρεται στη συνέντευξη. Επίσης, δεν χρειάζεται καν να το επισημάνουμε αυτό, αλλά μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί την οργή και το χάος αν η διοίκηση Trump είχε ποτέ ισχυριστεί ότι οι πεσόντες Αμερικανοί είχαν πεθάνει για τη διοίκησή του.

Ο Jeremy Redfern, γραμματέας Τύπου του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis, ήταν ένας από τους πολλούς που χαρακτήρισαν τις δηλώσεις της «αηδιαστικές». Έγραψε στο Twitter: «Πείτε ό,τι θέλετε για αυτή τη λέξη σαλάτα, αλλά η ιδέα ότι οποιοσδήποτε στο στρατό πολεμά για λογαριασμό οποιασδήποτε διοίκησης είναι ακριβώς αυτό που είναι λάθος με την άρχουσα τάξη της DC».

Παρακάτω είναι τα στοιχεία των τριών Αμερικανών που έχασαν τραγικά τη ζωή τους, οι οποίοι υπηρετούσαν όλοι στην ίδια μονάδα του στρατού με έδρα τη Γεωργία: ο λοχίας William Rivers, 46 ετών, από το Carrollton, ο Spc. Kennedy Ladon Sanders, 24 ετών, από το Waycross, η Spc. Brianna Moffatt, 23 ετών, από τη Savannah.


* * *

Ενημέρωση(1114ET): Μερικές εκπληκτικές λεπτομέρειες και παραδοχές έχουν προκύψει από το Πεντάγωνο τη Δευτέρα που συνδέονται με την επίθεση με drone στην ιορδανική βάση Tower 22, που σχετίζονται με το ερώτημα πώς η αντιαεροπορική άμυνα της βάσης θα μπορούσε να έχει αποτύχει τόσο άσχημα. Πρώτον, στην προηγούμενη αναφορά μας (παρακάτω), συνδεθήκαμε με τη Moon of Alabama, η οποία έθεσε ορισμένα βασικά ερωτήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν εν μέσω της φρενίτιδας των διεθνών αναφορών και της αυξανόμενης κερδοσκοπίας [έμφαση ZH]:

Το ρεπορτάζ μέχρι στιγμής δεν απαντά σε πολλά ερωτήματα που προκύπτουν. Ο Πύργος 22 βρίσκεται στην ιορδανική πλευρά των συνόρων, αλλά ο Jordan επιμένει ότι δεν είχε συμβεί καμμία επίθεση στο έδαφός του.

Μια άλλη ανωμαλία είναι το υψηλό ποσοστό τραυματιών από την υποτιθέμενη επίθεση με drone. Τα drones χρησιμοποιούνται μαζικά στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά οι απώλειες που προκαλούν είναι συνήθως λιγότερες από μια χούφτα ανά drone.

Οι εξαιρετικά αυτοματοποιημένες αεράμυνες μικρής και μεσαίας εμβέλειας (C-RAM, το ισοδύναμο των ναυτικών πυροβόλων Phalanx) στη βάση θα πρέπει να είναι σε θέση να καταρρίψουν οποιοδήποτε drone. Γιατί δεν λειτούργησαν;

Αργότερα μέσα στην ημέρα τη Δευτέρα, ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις απαντώνται. Η Wall Street Journal ανέφερε Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν για την αποτυχία της αντιαεροπορικής άμυνας της βάσης:

Οι ΗΠΑ απέτυχαν να σταματήσουν μια θανατηφόρα επίθεση σε αμερικανικό στρατιωτικό φυλάκιο στην Ιορδανία, επειδή το εχθρικό drone πλησίασε τον στόχο του την ίδια στιγμή που ένα αμερικανικό drone επέστρεφε επίσης στη βάση, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Η επιστροφή του αμερικανικού drone οδήγησε σε κάποια σύγχυση σχετικά με το αν το εισερχόμενο drone ήταν φίλος ή εχθρός, έχουν καταλήξει αξιωματούχοι μέχρι στιγμής.

Το εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτοξεύτηκε από το Ιράκ από μια πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Το φυλάκιο, ο Πύργος 22, βρίσκεται στην Ιορδανία, σκληρά στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας.

Συνολικά, τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 34 τραυματίστηκαν, με οκτώ από αυτούς να έχουν μεταφερθεί ιατρικά σε νοσοκομείο στη Γερμανία.

Σε μια στιγμή που ορισμένα γεράκια του Κογκρέσσου των ΗΠΑ φωνάζουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με το Ιράν, γράφει περαιτέρω η WSJ, «Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη βρει αποδείξεις μέχρι στιγμής ότι το Ιράν διηύθυνε την επίθεση, δήλωσε αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ τη Δευτέρα».

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα μιας C-RAM σε δράση... Αυτό θα έπρεπε ιδανικά να είχε συμβεί καθώς το εισερχόμενο εχθρικό drone πλησίαζε στη βάση του Πύργου 22:


* * *

Το Ιράν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση του Σαββατοκύριακου με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε ιορδανική βάση κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η οποία σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και, σύμφωνα με αναθεωρημένο αριθμό, τραυμάτισε 34. Ένα drone μονής κατεύθυνσης φέρεται να χτύπησε σε μια σκηνή που στέγαζε στρατιώτες στη βάση, γι 'αυτό και οι απώλειες είναι τόσο υψηλές, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν.

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αφού ο πρόεδρος Μπάιντεν δεσμεύτηκε την Κυριακή ότι «θα απαντήσουμε». Μέσα σε λίγες ώρες μετά την είδηση της επίθεσης στη βάση Πύργος 22 της Ιορδανίας, υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές ότι ιρανικές συμμαχικές ομάδες στο Ιράκ και τη Συρία εκκένωσαν προσωρινά τις βάσεις τους, δαπανώντας αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων.

Οι Ιρανοί σύμμαχοι προετοιμάζονται τώρα για μια σημαντική απάντηση των ΗΠΑ στη θανατηφόρα επίθεση στο ιορδανικό φυλάκιο, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ήδη υπήρξε μια προφανής ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε προάστιο της Δαμασκού, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων, που λέγεται ότι στοχεύουν μια «ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν».


Μέσω Associated Press

Παρ' όλο που το Ιράν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη, μια ομάδα που συνδέεται με το Ιράν και ονομάζεται «Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ» έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην ιορδανική βάση. Ωστόσο, ο πυρήνας του συνασπισμού «αντίστασης» στο Ιράκ εξακολουθεί να είναι η Kateeb Hizballah, όπως εξηγεί περαιτέρω η Washington Post:

Ο «Πύργος 22», η αμερικανική βάση στη ΒΑ Ιορδανία, όπου μόλις σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες, έχει θέα σε ένα συριακό στρατόπεδο προσφύγων που ονομάζεται Rukban, όπου ζουν 15.000 άνθρωποι εδώ και χρόνια. Είναι επίσης κοντά στη φρουρά Al-Tanf, όπου εδρεύουν μερικές εκατοντάδες στρατιώτες των ΗΠΑ.

Αυτός είναι ένας κρίσιμος κόμβος μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας που οι ιρανικές πολιτοφυλακές επιδιώκουν εδώ και καιρό να ελέγξουν. Υπήρξαν αρκετές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Tanf από τις 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια ξεδιάντροπη κλιμάκωση.

Η ομάδα που θα αναλάβει την ευθύνη αυτοαποκαλείται «Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ», αλλά αυτή είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα ομπρέλλα μετά τις 7 Οκτωβρίου των πολιτοφυλακών που χρηματοδοτούνται από το IRGC. Οι πραγματικοί επιτιθέμενοι ήταν πιθανότατα η Kateeb Hizballah με την υποστήριξη των Harakat Hezbollah al-Nujab και Asa'ib Ahl al-Haq.

Η ανάλυση της Washington Post συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ έχει άμεση υποστήριξη από το IRGC και δημιουργήθηκε για να «στοχεύσει τους Αμερικανούς» - επίσης σε μια στιγμή η ιρακινή κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τα αμερικανικά στρατεύματα έξω από τη χώρα.

Το Ιράν φαίνεται να επιδιώκει να κατευνάσει τις εντάσεις, ενώ προετοιμάζεται για πιθανά χτυπήματα.

Οι τρεις θάνατοι Αμερικανών στρατιωτών αποτελούν τους πρώτους θανάτους Αμερικανών στρατιωτικών από τις 7 Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, αν και υπήρξαν πάνω από 150 επιθέσεις με στόχο αμερικανικές βάσεις και φυλάκια στο Ιράκ και τη Συρία. Ενώ η αρχική υπόθεση ήταν ότι το drone εκτοξεύτηκε από τη Συρία, αυτό τελικά δεν έχει ακόμη καθοριστεί εν αναμονή έρευνας του Πενταγώνου.

Εν τω μεταξύ, το Axios αναφέρει ότι η ομάδα εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν συνεδρίασε αρκετές φορές την Κυριακή. Ο Μπάιντεν και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του λένε ότι έρχεται μια «σημαντική στρατιωτική απάντηση» εναντίον των φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών. «Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά εκείνοι που βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση πρέπει να αισθανθούν την απάντησή μας», δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος στο Axios την Κυριακή το βράδυ.


Τοποθεσία επίθεσης

Αυτό που παραμένει σαφές είναι ότι οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά στριμώχτηκαν στη Μέση Ανατολή. Σποραδικά «αποτρεπτικά» χτυπήματα είτε σε στρατόπεδα μαχητών είτε σε θέσεις των Χούτι που σχετίζονται με την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα δεν έχουν κάνει τίποτα, και ακόμη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική επέμβαση θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε έναν άλλο ολοκληρωτικό πόλεμο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και έτσι σε ένα νέο ατελείωτο τέλμα.

«Δεν θέλουμε έναν ευρύτερο πόλεμο με το Ιράν, δεν θέλουμε έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας (NSC) John Kirby τη Δευτέρα. «Σίγουρα γνωρίζουμε ότι το Ιράν υποστηρίζει αυτές τις ομάδες... Το παίρνουμε πολύ σοβαρά». Δεν είναι ποτέ καλό σημάδι όταν το NSC, το οποίο είναι απολύτως ο πιο «εσωτερικός» του βαθέως κράτους, σηκώνει τους ώμους και λέει «πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε...» όταν πρόκειται για θέματα πολέμου (που κάποτε απαιτούσαν την εξουσιοδότηση των άμεσων αντιπροσώπων του λαού στο Κογκρέσσο).



ΠΗΓΗ: https://www.zerohedge.com/geopolitical/white-house-says-significant-military-response-coming-iran-denies-involvement-us-troop


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει ιρανικά ναυτικά περιουσιακά στοιχεία στον Περσικό Κόλπο ως απάντηση στις θανατηφόρες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη - καθώς ο Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επικρίνουν τον πρόεδρο για την αποτυχία τους να αποτρέψουν την Τεχεράνη - παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις

Ο Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στρατιωτικών περιουσιακών στοιχείων στον Περσικό Κόλπο μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στην Ιορδανία από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος ζήτησε από τους συμβούλους του να του παρουσιάσουν επιλογές για το πώς να απαντήσει στην επίθεση χωρίς να σύρει τις ΗΠΑ σε μάχη στη Μέση Ανατολή, αναφέρει το Politico. Οι γνώστες αποκάλυψαν ότι τυχόν βομβιστικές επιθέσεις εκδίκησης θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και ο στρατιωτικός μελετούν μια σειρά στόχων.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13021565/joe-biden-iran-drone-attacks-soldiers-killed-reprisals.html


Έκθεση: Ο Μπάιντεν μπορεί να αναλάβει δράση ήδη από απόψε Re: Ιράν - Αξιωματούχοι απαριθμούν ακόμη και πιθανές επιλογές

Μερικές φορές, πρέπει να αναρωτιέστε ποιος διευθύνει την κλόουν κυβέρνηση Μπάιντεν.

Υπάρχουν αναφορές το βράδυ της Δευτέρας ότι ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να αναλάβει κάποια δράση ως απάντηση στην υποστηριζόμενη από το Ιράν επίθεση στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που είχε ως αποτέλεσμα τρεις Αμερικανούς να σκοτωθούνκαι περισσότεροι από 40 να τραυματιστούν κατά την τελευταία καταμέτρηση. Αλλά με τον τυπικό τρόπο του Μπάιντεν, όχι μόνο η ομάδα Μπάιντεν τηλεγραφεί στους Ιρανούς ότι κάτι μπορεί να έρχεται εκ των προτέρων, αλλά τώρα έχουν διαρρεύσει ακόμη και μερικές από τις πιθανές επιλογές που εξετάζει το Πεντάγωνο.

https://redstate.com/nick-arama/2024/01/29/report-biden-may-take-action-against-iranian-assets-n2169390


Η Χαμάς απορρίπτει τη συμφωνία ομηρίας για το αίτημα κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα εν μέσω αισιοδοξίας για το Κατάρ και τις ΗΠΑ

Στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε ότι η πρόταση που παραδόθηκε στο Κατάρ «ήταν ισχυρή και συναρπαστική που προσφέρει κάποια ελπίδα».

Η Χαμάς απέρριψε μια συμφωνία ομηρίας που συντάχθηκε στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο, επειδή δεν περιελάμβανε μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Η Χαμάς και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) επανέλαβαν ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει την επίθεσή του στη Γάζα και να αποσυρθεί από τη Λωρίδα πριν από οποιαδήποτε ανταλλαγή κρατουμένων, ανέφερε η Χαμάς σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-784248


Ο ισραηλινός στρατός κοντά στο να νικήσει τη Χαμάς στο Χαν Γιουνίς της Γάζας

Οι πλήρεις διμοιρίες που εισέρχονται στις σήραγγες της Χαμάς για πρώτη φορά ήταν το κλειδί.

Ο IDF είναι κοντά στο να νικήσει τη Χαμάς στο Khan Yunis, με ορισμένες εκτιμήσεις ότι η ικανότητα της τρομοκρατικής ομάδας να πολεμήσει ως αποτελεσματική συλλογική δύναμη θα μπορούσε να σπάσει μέσα σε λίγες εβδομάδες ή λιγότερο.

Όπως έχουν τα πράγματα, σχεδόν τρία από τα τέσσερα τάγματα Χαν Γιούνις (και τα τέσσερα τάγματα που αποτελούσαν αρχικά περίπου 4.500 μαχητές) έχουν ήδη σχεδόν ηττηθεί. Τα βόρεια και ανατολικά τάγματα Χαν Γιούνις έχουν ήδη ηττηθεί σύμφωνα με τον IDF, ενώ το νότιο τάγμα είναι κοντά στη διάλυσή του.

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-784215



Ο ισραηλινός στρατός προσομοιώνει πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Χεζμπολάχ εν μέσω μάχης της Χαμάς

Ισραηλινοί αλεξιπτωτιστές και μάχιμα στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προσομοίωσαν έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας στα βόρεια σύνορα με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ με έδρα το Λίβανο, ενώ συνέχισαν τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Ο αναπληρωτής διοικητής της 226ης ταξιαρχίας του IDF τόνισε ότι ο στρατός ήταν έτοιμος για ολοκληρωτικό πόλεμο με την υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική ομάδα στο Λίβανο, παρά τις σκληρές χειμερινές συνθήκες στο βορρά.

https://allisrael.com/israeli-army-simulates-full-scale-war-with-hezbollah-amid-hamas-battle


Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν 190 μέλη του προσωπικού της UNRWA για ρόλους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ

Ο εξασέλιδος φάκελλος, τον οποίο είδε το Reuters, ισχυρίζεται ότι περίπου 190 υπάλληλοι της UNRWA, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, έχουν διπλασιαστεί ως μαχητές της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ. Έχει ονόματα και φωτογραφίες για 11 από αυτούς.

Ο φάκελλος πληροφοριών του Ισραήλ σχετικά με τους δεσμούς της UNRWA με τη Χαμάς και την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ήταν ευρύτερος από ό, τι είχε αρχικά υποδειχθεί, ανέφερε το Reuters τη Δευτέρα. Περιελάμβανε καταγγελίες εναντίον 190 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί ως τρομοκράτες της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ. Σύμφωνα με το Ισραήλ, 12 από αυτούς που κατονομάζονται στον φάκελο συμμετείχαν στην επίθεση του Οκτωβρίου, έχει ονόματα και φωτογραφίες για 11 από αυτούς, σύμφωνα με το Reuters.

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-784213



Ισραηλινοί κομάντος, ντυμένοι γιατροί, απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση στο νοσοκομείο της Τζενίν

Οι ισραηλινές δυνάμεις κομάντο μπήκαν στο νοσοκομείο ντυμένοι γιατροί και νοσοκόμες, όπως φαίνεται σε πλάνα CCTV που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ισραηλινές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση εμπνευσμένη από τις 7 Οκτωβρίου τη νύχτα της Τρίτης, στοχεύοντας έναν πυρήνα που κρυβόταν και σχεδίαζε την επίθεση από το νοσοκομείο Ibn Sina στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση του IDF, των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων YAMAM της ισραηλινής αστυνομίας και της Shin Bet, ο τρομοκράτης της Χαμάς Mohammad Jalamna σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μαζί με δύο άλλους τρομοκράτες που κρύφτηκαν μαζί του στο νοσοκομείο.

https://www.jpost.com/israel-hamas-war/article-784268



Συρία: Αρκετοί Ιρανοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή κοντά στη Δαμασκό

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν την τοποθεσία ως στρατιωτική συμβουλευτική εγκατάσταση του IRGC στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας. Το War Monitor ανεβάζει τον απολογισμό σε επτά. κανένα σχόλιο από IDF

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν τη Δευτέρα ότι «ένας αριθμός Ιρανών συμβούλων» σκοτώθηκαν σε μια υποτιθέμενη ισραηλινή επίθεση νότια της πρωτεύουσας, σε μια σπάνια αναγνώριση από τη Δαμασκό των ιρανικών απωλειών σε πλήγματα στο συριακό έδαφος που αποδίδονται στο Ισραήλ. Ανέφερε επίσης ότι σκοτώθηκαν άμαχοι, αλλά δεν έδωσε αριθμό για κανένα από τα δύο θύματα. Ο πρεσβευτής του Ιράν στη Συρία είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν υπήρξαν ιρανικές απώλειες στην επίθεση.

https://www.timesofisrael.com/at-least-2-killed-in-alleged-israeli-strike-on-iran-guard-corps-center-in-damascus/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!