Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel εγκαταλείπει την κούρσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ τον ΟΡΜΠΑΝ της Ουγγαρίας να ασκήσει προσωρινή ΠΡΟΕΔΡΙΑ!!


Ο Ούγγρος Viktor Orban και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.


Από τον Paul Serran
29 Ιανουαρίου 2024


Ο συντηρητικός πρωταθλητής, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Ορμπάν εξακολουθεί να τρελλαίνει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη σταθερή στάση του σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και μια σειρά από άλλες αποτυχημένες πολιτικές της ΕΕ για την παγκοσμιοποίηση.

Τόσο πολύ που ο πρόεδρος του συμβουλίου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Charles Michel, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την απόφασή του να κατέβει στις φετινές ευρωπαϊκές εκλογές, μήπως αυτή η κίνηση δώσει στον εχθρό Όρμπαν τον έλεγχο του Συμβουλίου - ακριβώς τη στιγμή που οι ηγέτες συνωμοτούν για να εξοστρακίσουν εντελώς την Ουγγαρία στην ΕΕ.

Ο Michel αντιμετώπισε σκληρή κριτική ότι η αποχώρησή του από την προεδρία για να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υπονόμευε τον σημερινό του ρόλο σε μια κρίσιμη στιγμή.

Η ανατροπή του έρχεται τώρα σε αμηχανία για τον Michel. Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν προεδρεύσει μιας συνόδου κορυφής που θα καταλήξει σε συμφωνία για ζωτικής σημασίας οικονομική βοήθεια εν καιρώ πολέμου για την Ουκρανία, η κρίση του αμφισβητείται από πολλούς ισχυρούς παίκτες στην ΕΕ.

Το Reuters ανέφερε:

Η ανατροπή του Michel ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο - μια κίνηση που προκάλεσε κριτική, καθώς σήμαινε ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη θέση του αρκετούς μήνες πριν από την επίσημη λήξη της στις 30 Νοεμβρίου.

Αυτό αύξησε την προοπτική του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των ηγετών της ΕΕ υπό την προεδρία του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτωρος Ορμπάν, ο οποίος διατηρεί δεσμούς με τη Μόσχα, έχει μπλοκάρει το σχέδιο βοήθειας για την Ουκρανία και κατηγορείται για δημοκρατική οπισθοδρόμηση από τους νομοθέτες της ΕΕ.

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, ο Michel υπερασπίστηκε την αρχική του απόφαση να κατέβει στις εκλογές, αλλά παραδέχτηκε ότι η κριτική τον ώθησε να επανεξετάσει.

«Δεν θα είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Θα αφιερώσω όλες μου τις προσπάθειες στις τρέχουσες ευθύνες μου με σταθερή αποφασιστικότητα μέχρι να τελειώσουν. [...] Δεν θέλω αυτή η απόφαση να μας αποσπάσει την προσοχή από την αποστολή μας ή να υπονομεύσει αυτό το θεσμικό όργανο και το ευρωπαϊκό μας εγχείρημα ούτε να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά με οποιονδήποτε τρόπο για να διχάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να εργαστεί ακούραστα για την ευρωπαϊκή ενότητα. [...] Θα είμαι πάντα ένθερμος υποστηρικτής μιας Ευρώπης δημοκρατικής, ισχυρής, ενωμένης και κυρίαρχης του πεπρωμένου της. Στο τέλος αυτής της θητείας, θα εξετάσω τη φύση και την κατεύθυνση των μελλοντικών μου δεσμεύσεων.»

Ο Guardian ανέφερε:

«Η απόφαση [του Michel] είχε προκαλέσει εικασίες ότι ο Ορμπάν θα μπορούσε να γίνει κατά λάθος πρόεδρος από τον Ιούλιο, εάν τα κράτη μέλη δεν είναι σε θέση να βρουν διάδοχο αρκετά γρήγορα».

Οι ηγέτες των κύριων θεσμικών οργάνων της ΕΕ επιλέγονται συνήθως [ΔΕΝ εκλέγονται] μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο.

Αλλά η πολιτική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες, και σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, η χώρα που κατέχει την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία αναλαμβάνει τη θέση ελλείψει εκλεγμένου προέδρου.

«Με την Ουγγαρία να αναλαμβάνει την προεδρία για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αυτό θα έδινε στον Όρμπαν τα ηνία.

Ο ρόλος του προέδρου περιλαμβάνει την προεδρία των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη διαμεσολάβηση συμφωνιών μεταξύ των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας μάχης για να πειστεί η Ουγγαρία να υποστηρίξει το πακέτο στήριξης για την Ουκρανία».

Θα ήταν πράγματι εντελώς παράλογο για τον πρωθυπουργό Orbán να γίνει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ακριβώς τη στιγμή που οι μεσίτες μεγάλων δυνάμεων στην ΕΕ σχεδιάζουν να ζητήσουν από τα 26 έθνη να αφαιρέσουν από την Ουγγαρία τα δικαιώματα ψήφου της, εφαρμόζοντας την «πυρηνική επιλογή» της ενεργοποίησης του άρθρου 7 της Συνθήκης της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα:


Ο Όρμπαν της ΕΠΙΚΗΣ Ουγγαρίας για τον «εκβιασμό» της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στον κόσμο για να μας αναγκάσουν να δεχτούμε τη μαζική μετανάστευση και να βάλουμε τα παιδιά μας στα χέρια των ακτιβιστών LGBTQ»

www.thegatewaypundit.com





ΠΗΓΗ: https://www.thegatewaypundit.com/2024/01/panic-brussels-eu-councils-president-charles-michel-gives/?utm_source=Email&utm_medium=the-gateway-pundit&utm_campaign=dailyam&utm_content=2024-01-30



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. Ο ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΜΑΣΑΕΙ ΣΙΔΕΡΑ!
    ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΡΕ ΤΟΝ ΒΙΚΤΩΡΑ;
    ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ;
    ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;
    ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ατελείωτος ο Βίκτωρ!
    Μοναδικός καί σπάνιος!
    Εύγε !
    Τυχερός ο ουγγρικός λαός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!