Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ο Μάπας Φραγκίσκος λέει ότι οι μόνοι αντίπαλοι στην οδηγία να λαμβάνουν «ευλογίες» τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανήκουν σε «μικρές ιδεολογικές ομάδες» ή είναι Αφρικανοί!!!!!!!


Αναφερόμενος στη διαμάχη γύρω από την απόφαση του Βατικανού να επιτρέψει ευλογίες για ζευγάρια του ιδίου φύλου, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι οι επικριτές αυτής της οδηγίας, εκτός από τους Αφρικανούς, ανήκουν σε «μικρές ιδεολογικές ομάδες».

Ο ποντίφικας ισχυρίστηκε ότι ακόμη και στην Αφρική, η αντίσταση είναι περισσότερο πολιτιστική, καθώς η ομοφυλοφιλία γενικά δεν είναι ανεκτή, ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο Φραγκίσκος αναφερόταν στο έγγραφο του Δεκεμβρίου 2023 «Fiducia Supplicans» που εκδόθηκε από το Dicastery for the Doctrine of the Faith, το οποίο έχει προκαλέσει ευρεία συζήτηση εντός της Καθολικής Εκκλησίας.

Η καθοδήγηση ανέφερε ότι οι ιερείς μπορούν να ευλογούν ζευγάρια του ιδίου φύλου που τους πλησιάζουν για ευλογίες, αλλά κάνουν διάκριση μεταξύ λειτουργικών ευλογιών και ποιμαντικών ευλογιών, οι οποίες δεν δίνουν έγκριση στις σχέσεις του ιδίου φύλου.

«Εκείνοι που διαμαρτύρονται έντονα ανήκουν σε μικρές ιδεολογικές ομάδες», φέρεται να είπε ο Φραγκίσκος. «Μια ειδική περίπτωση είναι οι Αφρικανοί: γι' αυτούς η ομοφυλοφιλία είναι κάτι "κακό" από πολιτιστική άποψη, δεν το ανέχονται».

«Αλλά σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι σταδιακά όλοι θα καθησυχαστούν από το πνεύμα της διακήρυξης "Fiducia Supplicans" από το Dicastery for the Doctrine of the Faith: στοχεύει να συμπεριλάβει, όχι να διαιρέσει», δήλωσε ο πάπας.

Αναγνώρισε την ισχυρή αντίσταση των Αφρικανών επισκόπων, καθώς υπάρχουν σκληρές νομικές κυρώσεις για τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου σε ορισμένες αφρικανικές χώρες. Ο πάπας τόνισε τη σημασία του πλαισίου και της ευαισθησίας όταν ευλογεί τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Πάπας Φραγκίσκος παραμένει απτόητος παρά την αντίθεση ορισμένων θεολογικών συντηρητικών. Συμβούλεψε να επικεντρωθούμε στο να προχωρήσουμε μπροστά αντί να επικεντρωθούμε σε συνομιλίες για σχίσμα, οι οποίες πιστεύει ότι καθοδηγούνται από μικρές ομάδες.

«Πρέπει να τους αφήσουμε σε αυτό και να προχωρήσουμε... και κοιτάμε μπροστά», είπε.

Στις παρατηρήσεις του στην ολομέλεια του Dicastery for the Doctrine of the Faith την περασμένη Παρασκευή, ο Πάπας Φραγκίσκος διευκρίνισε ότι οι διδασκαλίες της Εκκλησίας σχετικά με τις ομοφυλοφιλικές πρακτικές και τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου παραμένουν αμετάβλητες.

Η διακήρυξη «Fiducia Supplicans», ενώ επιτρέπει ευλογίες για ομόφυλα ζευγάρια, δεν εξισώνει αυτές τις ευλογίες με το γάμο, ούτε επικυρώνει σχέσεις που θεωρούνται παράτυπες από την Εκκλησία.

Ο Πάπας εξήγησε ότι αυτές οι ευλογίες έχουν σκοπό να δείξουν την εγγύτητα της Εκκλησίας με εκείνους που βρίσκονται σε διάφορες καταστάσεις χωρίς να απαιτούν ηθική τελειότητα. Τόνισε ότι οι ευλογίες είναι για τα άτομα, όχι για την ένωση, και θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το τοπικό πλαίσιο και τις ευαισθησίες.

Ο καρδινάλιος Victor Manuel Fernandez, συντάκτης της δήλωσης, δημοσίευσε μια δήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα για να διευκρινίσει την πρόθεση του εγγράφου. Δήλωσε ότι οι ευλογίες, που δεν διαρκούν περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, είναι μια ποιμαντική απάντηση και δεν δικαιολογούν τίποτα ηθικά απαράδεκτο.




ΠΗΓΗ: https://endtimeheadlines.org/2024/01/pope-francis-says-the-only-opponents-of-gay-couples-receiving-blessings-are-a-small-ideological-groups-and-africans/




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!