Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Συνεργάστηκαν οι γερμανικές εγχώριες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, μέ δημοσιογράφους του 'Correctiv' γιά νά δυσφημίσουν την "Alternative für Deutschland" (AfD) (Εναλλακτική γιά τήν Γερμανία) καί νά υποκινήσουν τό σημερινό κύμα διαμαρτυριών «κατά της δεξιάς»; ; ;.....


Thomas Haldenwang, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος.

Είναι Σαββατοκύριακο και οι κατά του AfD διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει ξανά. Ίσως ο στόχος είναι να προωθηθούν σε ένα ημιμόνιμο τελετουργικό, όπως οι εβδομαδιαίες πορείες "Fridays for Future" για τη διάσωση του κλίματος το 2019.

Αυτό θα ήταν λογικό: Οι κλιματικοί φαίνεται να χάνουν την ορμή τους, με τη Letzte Generation σε αταξία και την Greta Thunberg να συνεχίζει τη μετάβασή της στον φιλοπαλαιστινιακό ακτιβισμό. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία και η μόνιμη αριστερή διαμαρτυρία πρέπει τώρα να αναλάβει νέα θέματα.

Εν τω μεταξύ, μαθαίνουμε περισσότερα για την εξαιρετικά ύποπτη αποκάλυψη του Correctiv σχετικά με το «Μυστικό Σχέδιο κατά της Γερμανίας» που πυροδότησε όλα αυτά.


Στις 25 Νοεμβρίου, δύο δωδεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια ιδιωτική πολιτική συνάντηση για να συζητήσουν τη μαζική μετανάστευση σε ένα ξενοδοχείο στο Πότσνταμ. Στη συνάντηση, ο Αυστριακός ταυτοτικός ακτιβιστής Martin Sellner έδωσε μια ομιλία βασισμένη στο πρόσφατο βιβλίο του σχετικά με το όραμά του για «μετανάστευση». Ένας μυστικός «δημοσιογράφος» έκλεισε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο για να κατασκοπεύσει τους συμμετέχοντες, ενώ πράκτορες της Correctiv έστησαν μυστικές κάμερες για να τραβήξουν φωτογραφίες από τα παράθυρα. Όλα αυτά κορυφώθηκαν σε ένα βαθιά ανέντιμο ερευνητικό κομμάτι που απεικόνισε το μετριοπαθές γεγονός ως Συνέδριο Neu-Wannsee. Ο Τύπος ενίσχυσε αυτή τη γελοία ιστορία για εβδομάδες, ο καγκελάριος Olaf Scholz κάλεσε σε πανεθνικές διαμαρτυρίες «κατά της δεξιάς» και τα κόμματα του κατεστημένου μαζί με πολλές θυγατρικές οργανώσεις χρηματοδοτούν με ανυπομονησία τις διαδηλώσεις από τότε.


Από την αρχή, όλα αυτά ήταν εξαιρετικά ύποπτα, κυρίως επειδή το Correctiv δεν είναι μια συνηθισμένη δημοσιογραφική επιχείρηση. Είναι ένας σκιώδης μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2014 και χρηματοδοτείται από ένα ευρύ φάσμα οντοτήτων με διασυνδέσεις με το αριστερό πολιτικό κατεστημένο, μερικές από τις οποίες διοχετεύουν χρήματα των φορολογουμένων στα ταμεία του. Σε αυτό έρχεται η πολύ βολική χρονική στιγμή: Η ιστορία έπεσε ακριβώς καθώς η κυβέρνηση συνασπισμού αντιμετώπιζε τη νεώτερη πολιτική κρίση της με τη μορφή της διαμαρτυρίας των αγροτών. Ήταν το όλο θέμα σκηνοθετημένο από κρατικούς φορείς για να βγάλει τους αγρότες από τα πρωτοσέλιδα και να μετατοπίσει τη συζήτηση σε πιο επιδεκτικά θέματα;

Η απάντηση φαίνεται να είναι, πολύ πιθανόν. Όπως αναφέρει ο Tichys Einblickο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV), Thomas Haldenwang, έκανε μερικές πολύ περίεργες δηλώσεις στον Τύπο. Την Τρίτη, συναντήθηκε με φιλικούς δημοσιογράφους για να εκφράσει πόσο χαρούμενος ήταν «για τη δέσμευση των πολιτών που διαδηλώνουν ενάντια στον κίνδυνο που θέτει η Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD: Alternative für Deutschland). Είπε επίσης ότι η υπηρεσία του «γνώριζε καλά ότι οι συμμετέχοντες σχεδίαζαν να συναντηθούν στο ξενοδοχείο του Πότσνταμ» εβδομάδες νωρίτερα. «Τους γνωρίζουμε όλους», είπε.


Πρέπει να θυμάστε ότι η BfV δεν είναι μια οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία, αλλά μια εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών που αυτή τη στιγμή κατασκοπεύει το AfD ως ύποπτους «δεξιούς εξτρεμιστές». Είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε ότι η BfV και η Correctiv έτυχε να ενδιαφερθούν ανεξάρτητα για την ίδια συνάντηση στο Πότσνταμ. Οι δημοσιογράφοι του Correctiv δεν είχαν πρόσβαση στις διαδικασίες, αλλά στο άρθρο τους είναι σε θέση να αναφέρουν τους συμμετέχοντες άμεσα και πολλές φορές. Παρά τις πολύ χαρούμενες αναφορές από τον Correctiv σχετικά με τις υπερμυστικές μεθόδους τους, δεν θα πουν ακριβώς πώς κατέληξαν σε αυτά τα αποσπάσματα. Η BfV κατέγραψε το συμβάν και παρείχε μεταγραφές στο Correctiv; Υπάρχουν φήμες ότι ένας κοριός βρέθηκε κρυμμένος σε ένα ρολόϊ τοίχου στην αίθουσα συσκέψεων.


Η πιο συντηρητική θεωρία αυτών των γεγονότων θα ήταν η εξής: Ο Haldenwang είναι μέλος του CDU, του κόμματος για το οποίο το AfD θέτει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η αυξανόμενη υποστήριξη για το AfD έχει στερήσει από το CDU και το CSU την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις θλιβερές επιδόσεις της παρούσας κυβέρνησης και θα τους αναγκάσει να εισέλθουν σε όλο και πιο αντιδημοφιλείς συνασπισμούς με την αριστερά για να διατηρήσουν τον υγειονομικό κλοιό τους εναντίον αυτών των υποτιθέμενων «δεξιών εξτρεμιστών». Αυτός θα ήταν ένας λόγος που ο Haldenwang απαίτησε (μια μέρα μετά την εμφάνιση του άρθρου Correctiv) «το κέντρο της κοινωνίας, η σιωπηλή πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα, να ξυπνήσει και τελικά να πάρει μια σαφή θέση ενάντια στον εξτρεμισμό». Συνεργάστηκε με τον Correctiv για να αφυπνίσει αυτή τη «σιωπηλή πλειοψηφία» και να φέρει αυτή την ανέντιμη έκθεση σχετικά με το «Μυστικό Σχέδιο κατά της Γερμανίας» στον Τύπο. Για να κρύψουν το μυστικό τους, αν και επίσημη πηγή, η Correctiv κατέβαλε προσπάθειες για να σκηνοθετήσουν και να τεκμηριώσουν τη δική τους παρακολούθηση. Μετά την αποκάλυψη της ιστορίας, όλοι έπεσαν στους αναμενόμενους ρόλους τους – τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν απεγνωσμένες ιστορίες για την υπεράσπιση του αυτοκινήτου κλόουν Scholz εδώ και μήνες, το ίδιο το αυτοκίνητο κλόουν Scholz και φυσικά όλους τους συνεργάτες τους σε αριστερά δίκτυα ΜΚΟ και ακτιβιστών.


Όποιες κι αν είναι οι λεπτομέρειες, δεν θα μπορούσε να είναι 

σαφέστερο ότι όλο αυτό το πράγμα είναι μια 


σκηνοθετημένη πολιτική φάρσα, όπου 


«διαδηλωτές» οργανωμένοι από τα μεγάλα 


κόμματα και τις θυγατρικές τους βγαίνουν στους 


δρόμους για λογαριασμό ενός σκοπού που τους 


έχουν παρουσιάσει τα επίσημα κανάλια, 


προκειμένου να απαιτήσουν ακριβώς αυτά τα 


πράγματα που το καθεστώς θέλει ήδη να κάνει. 


Υπό αυτή την έννοια, διαφέρει ελάχιστα από τον 


ακτιβισμό για το κλίμα και τον ομοφυλοφιλικό 


ακτιβισμό και τον τρανσέξουαλ ακτιβισμό που 


προηγήθηκε. Η μόνη καινοτομία είναι η ρητή 


στοχοποίηση της πολιτικής αντιπολίτευσης.



ΠΗΓΗ: www.eugyppius.com



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ





ΣΧΕΤΙΚΑ:

«Αυτές οι διαδηλώσεις συχνά θεωρούνται μη αυθεντικές»
Ενδείξεις ότι «τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται ή επηρεάζονται από το κράτος»
https://reitschuster.de/post/diese-demonstrationen-gelten-oft-als-nicht-authentisch/



Στο πνεύμα της ΛΔΓ: Ήπια πίεση για να πάει σε διαδηλώσεις
Μέθοδοι από το θάλαμο δηλητηρίων της Ιστορίας
https://reitschuster.de/post/im-geist-der-ddr-sanfter-druck-auf-demos-zu-gehen/



«Μέθοδοι της Στάζι 2.0»: Πώς καταστέλλονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
«Μερικοί από αυτούς τραβήχτηκαν βίαια έξω από τα τρακτέρ»
https://reitschuster.de/post/stasi-methoden-2-0-so-werden-regierungskritische-demos-unterdrueckt/




Η κατασκοπεία στο Διαδίκτυο και η διαμάχη για τη μαζική παρακολούθηση στην Ελβετία
Στην Ελβετία, η σύγκρουση για τη μαζική παρακολούθηση αναζωπυρώνεται και πάλι. Ο ακτιβιστής Erik Schönenberger προειδοποιεί και φοβάται αλλαγές στη συμπεριφορά των πολιτών, ενώ ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Christian Dussey τονίζει τη νόμιμη και απαραίτητη συλλογή πληροφοριών για την ασφάλεια.
https://transition-news.org/spionage-im-internet-und-der-streit-um-massenuberwachung-in-der-schweiz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!