Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Muskαριλίκια: To «Χ» μπλόκαρε λογαριασμούς που επικρίνουν το Ισραήλ και στη συνέχεια τους ξεμπλόκαρε.

https://cdn.openart.ai/stable_diffusion/394b0effdb1756850d56ca50284e2e8a32f8bc6e_2000x2000.webp

Η πλατφόρμα του Elon Musk δεν δικαιολόγησε τις προσωρινές αναστολές. Επηρεάστηκαν κυρίως οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων και των αριστερών σχολιαστών. Κατηγορούν τον πολυδισεκατομμυριούχο για πολιτικά κίνητρα.

Μετά την εξαγορά του X, ο Elon Musk χαλάρωσε τη λογοκρισία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα, ωστόσο, το Reclaim The Net αναφέρει ότι το "Χ" μπλόκαρε λογαριασμούς που επικρίνουν το Ισραήλ - και τους ξεμπλόκαρε ξανά μετά από κριτική. Το Natural News ανέφερε επίσης τα περιστατικά.

Σύμφωνα με την πύλη, οι περισσότεροι λογαριασμοί ανήκαν σε δημοσιογράφους και αριστερούς σχολιαστές. Οι απαγορευμένοι δημοσιογράφοι περιλαμβάνουν τον Steven Monacelli του Texas Observer, τον Ken Klippenstein του The Intercept και τον Alan MacLeod του MintPress News. Ο podcaster Rob Rousseau και ο λογαριασμός του @Zei_Squirrel έχουν επίσης ανασταλεί.

Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald σημείωσε ότι ο «πολύ δημοφιλής και πολωτικός» λογαριασμός @Zei_Squirrel επικεντρώθηκε στην οξεία κριτική της εξωτερικής πολιτικής τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επέζησε από το προηγούμενο καθεστώς λογοκρισίας υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Jack Dorsey, αλλά όχι εκείνο υπό τον Musk. Ο Greenwald έγραψε:

«Η πιο πρόσφατη εστίασ ήταν η κριτική στο Ισραήλ και τον [δισεκατομμυριούχο διαχειριστή hedge fund Bill] Ackman. [Ο λογαριασμός] απλώς απαγορεύτηκε χωρίς εξήγηση».

Οι χρήστες που επισκέφτηκαν τα προφίλ ειδοποιήθηκαν για τον αποκλεισμό. Ωστόσο, ο λόγος της αναστολής παραμένει ασαφής. Η μόνη εξήγηση είναι: "Το X αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες X".

Σύμφωνα με το Reclaim The Net, ο πρώην Βρετανός πολιτικός και νυν πολιτικός σχολιαστής George Galloway προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του "X" για τις αναστολές. Ο Musk απάντησε ότι θα διερευνήσει το θέμα.

Σύμφωνα με την πύλη, όλοι οι αποκλεισμένοι λογαριασμοί ξεκλειδώθηκαν σύντομα. Ωστόσο, δεν είχε δοθεί κανένας λόγος για τον αποκλεισμό τους. Απαντώντας στο περιστατικό, ο Musk δικαιολογήθηκε στο "X":

«Υπάρχουν περίπου 600 εκατομμύρια ενεργοί λογαριασμοί σε αυτήν την πλατφόρμα. Με ένα τέτοιο πεδίο, τα σφάλματα είναι αναπόφευκτα, αλλά προσπαθούμε να τα διορθώσουμε γρήγορα. Πάντα θα υπάρχουν κάποια ψευδώς θετικά και ψευδώς αρνητικά, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε διορθώσεις γρήγορα».

Όσοι απαγορεύτηκαν από τον Musk μιλούν ανοιχτά

Αν και οι απαγορεύσεις τους έχουν αρθεί, ορισμένοι από τους χρήστες που απαγορεύτηκαν από τον Musk δεν ήταν ακριβώς ευχαριστημένοι με αυτό που συνέβαινε. Το Reclaim The Net παραθέτει τον κάτοχο λογαριασμού @Zei_Squirrel, ο οποίος δήλωσε σε μια ανάρτηση Substack:

«Δεν υπάρχει περίπτωση ο,τιδήποτε έχω δημοσιεύσει να φτάσει στο επίπεδο της απαγόρευσης – αλλά τίποτα από όσα δημοσιεύουν οι σιωνιστές όλη την ώρα, ρητές εκκλήσεις για γενοκτονία και μαζική δολοφονία των Παλαιστινίων, δεν απαγορεύονται».

Ο Alan MacLeod παραπονέθηκε στο Telegram για την αναστολή του στο X:

«[Η πλατφόρμα] ανέστειλε τον λογαριασμό μου. Μου είπαν να ψάξω για έναν λόγο στο email μου, αλλά δεν δόθηκε λόγος. Ποτέ δεν έχω εμπλακεί έστω και εξ αποστάσεως σε μια διαμάχη, δεν έχω αναφερθεί [ή] βρεθεί στη φυλακή [Χ], οπότε υποθέτω ότι ο πραγματικός λόγος είναι πολιτικός».

Σε μια δήλωση που δόθηκε στο Ελευθεριακό Ινστιτούτο, ο MacLeod μοιράστηκε:

«Ανησυχώ βαθύτατα για το γεγονός ότι το Twitter έχει απαγορεύσει έναν αριθμό αντιπολεμικών λογαριασμών με επιρροή, συμπεριλαμβανομένου του δικού μου. Είναι ένα σημάδι ότι το υποτιθέμενο πάθος του Elon Musk για την ελευθερία του λόγου είναι μια απάτη».


ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/x-hat-israelkritische-konten-gesperrt-und-dann-entsperrt



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Παρακολούθηση της κυκλοφορίας δεδομένων στην Ελβετία: οι υποσχέσεις αθετήθηκαν
Στην Ελβετία, υπάρχει επιτήρηση του Διαδικτύου. Η χώρα μπορεί σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπη με την απόφαση να τις επεκτείνει ή να τις περιορίσει.

https://transition-news.org/uberwachung-des-datenverkehrs-in-der-schweiz-versprechen-gebrochen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!