Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Ισλαμιστική διαδήλωση: Η ΥΠΕΣ Faeser θέλει να πατάξει, ο Buschmann προτείνει απελάσεις


Στις 27 Απριλίου 2024, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην περιοχή St. Georg του Αμβούργου ενάντια σε μια υποτιθέμενη ισλαμοφοβική πολιτική και εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης στη Γερμανία. Φωτογραφία: Axel Heimken/dpa


Η ομάδα "Muslim Interaktiv", η οποία είναι κοντά στην ένωση "Hizb ut-Tahrir", η οποία απαγορεύτηκε από τις δραστηριότητές της στη Γερμανία το 2003, απολαμβάνει την προσοχή της υπόλοιπης χώρας. 

Οι εκκλήσεις για απαγόρευση γίνονται όλο και πιο έντονες. 

Το CDU διαμαρτύρεται για την απόρριψη μιας πρότασης που υπέβαλε.

Από τον Reinhard Werner

30 Απριλίου2024


Η πορεία της εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής ομάδας «Muslim Interaktiv» το Σάββατο στο Αμβούργο καταλαμβάνει τώρα πολιτικούς στη Γερμανία. 

Περίπου 1.100 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να απαιτήσουν την ίδρυση ενός «χαλιφάτου» και να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε μια γερμανική «δικτατορία αξιών». 

Η ομάδα θεωρείται ένα είδος ανεπίσημου σχεδίου διαδόχου της τζιχαντιστικής αίρεσης "Hizb-ut Tahrir", η οποία απαγορεύτηκε το 2003. 

Ένας από τους κύριους στόχους της ένωσης είναι η επιθετική και απονομιμοποιητική αναταραχή εναντίον του κράτους του Ισραήλ.


Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser χαρακτήρισε συγκεντρώσεις όπως αυτή του Σαββάτου «ανυπόφορες». Ωστόσο, επαίνεσε την αστυνομία στη χανσεατική πόλη για την «εξουδετέρωση εγκλημάτων». 

Σε συνέντευξή της στο Tagesspiegel, είπε ότι πρέπει να υπάρξει «άμεση, σκληρή παρέμβαση στις διαδηλώσεις» μόλις συμβούν εγκλήματα όπως η τρομοκρατική προπαγάνδα για την τρομοκρατική Χαμάς.


Δηλώσεις των Faeser και Scholz

Η Faeser πρότεινε την προοπτική συνεπειών για την ομάδα. Επεσήμανε ότι η Γερμανία έχει απαγορεύσει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς ή βίαιους εξτρεμιστές όπως η ομάδα "Samidoun". Αυτό σημαίνει:

Οποιαδήποτε δραστηριότητα απαγορεύεται και αποτελεί ποινικό αδίκημα, συμπεριλαμβανομένων των προπαγανδιστικών ομιλιών».

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz μίλησε επίσης για τη συγκέντρωση τζιχαντιστών στο Βερολίνο τη Δευτέρα. Τόνισε:

«Ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές: Όλα τα ποινικά αδικήματα, οπουδήποτε έχουν παραβιαστεί οι νόμοι της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, πρέπει να διώκονται».

Οι δραστηριότητες αυτού του είδους πρέπει να «αντιμετωπιστούν με τις δυνατότητες και τις επιλογές δράσης του κράτους δικαίου μας». Ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann μίλησε επίσης και σχολίασε το 'X':

Όποιος προτιμά ένα χαλιφάτο από την κατάσταση του Βασικού Νόμου είναι ελεύθερος να μεταναστεύσει».




Απόρριψη πρότασης του CDU από το κοινοβούλιο

Εν τω μεταξύ, το CDU στο Αμβούργο ανακοίνωσε ότι θα κάνει την πορεία της «Muslim Interaktiv» με το σύνθημα «Το χαλιφάτο είναι η λύση» θέμα στην επιτροπή εσωτερικών του κοινοβουλίου. 

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Dennis Thering κάλεσε την ομοσπονδιακή υπουργό Faeser να δράσει γρήγορα.

Δεν αρκεί, δήλωσε ο Thering τη Δευτέρα, ότι το κόμμα βρίσκει την πορεία «ανυπόφορη», πρέπει να «δράσει τώρα και να ξεκινήσει μια διαδικασία απαγόρευσης» εναντίον του «Muslim Interaktiv».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Thering επέκρινε το SPD και τους Πράσινους για την απόρριψη πρότασης του CDU για απαγόρευση της ομάδας στο κοινοβούλιο του Αμβούργου την προηγούμενη εβδομάδα. Πρέπει τώρα «να ερωτηθούν γιατί αυτή η αναταραχή επιτρέπεται ανενόχλητη στους δρόμους του Αμβούργου».

Ο γερουσιαστής Εσωτερικών του Αμβούργου, Andy Grote, μίλησε για μια «παρέλαση ισλαμιστών» σε σχέση με τη συγκέντρωση. 
Αυτό «είναι απαράδεκτο και με αηδιάζει», πρόσθεσε. 

Ο εκπρόσωπος εσωτερικής πολιτικής του SPD, Sören Schuhmacher, θεωρεί καθήκον των αρχών ασφαλείας να εξετάσουν τις προϋποθέσεις για μια πιθανή απαγόρευση του "Muslim Interaktiv".

«Αυτό δεν απαιτεί προτάσεις από το CDU στο κοινοβούλιο του Αμβούργου».

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο επειδή, όπως εξηγεί η πολιτικός των Πρασίνων Sina Imhof, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για μια τέτοια διαδικασία. Ωστόσο, το Αμβούργο θα μπορούσε να επεκτείνει το έργο πρόληψης κατά δραστηριοτήτων αυτού του είδους.


Η «Muslim Interaktiv» αποφεύγει τις επίσημες δομές

Η απαγόρευση της «Muslim Interaktiv» προϋποθέτει μια εκτεταμένη συλλογή υλικού, ειδικά από τη στιγμή που η ένωση προφανώς δεν είναι οργανωμένη ως ένωση, αλλά ως δίκτυο χωρίς σταθερές δομές. 

Το Γραφείο του Αμβούργου για την Προστασία του Συντάγματος γνωρίζει την ομάδα από το 2020. Παρόμοια με τις ενώσεις "Generation Islam" και "Reality Islam", οι οποίες είναι επίσης κοντά στη Hizb ut-Tahrir, βασίζεται κυρίως στην προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ανεπίσημος ηγέτης της ομάδας είναι ο 25χρονος μαθητής δάσκαλος Joe Adade "Raheem" Boateng. 

Εντός της μουσουλμανικής κοινότητας στη Γερμανία, ο Boateng και το "Muslim Interaktiv" είναι απομονωμένα - ακόμη και μεταξύ πολύ συντηρητικών μουσουλμάνων. 

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι επικρίνει έντονα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βίντεο.

Για τους νέους που δεν συμμετέχουν στις κοινότητές τους, ωστόσο, το "Muslim Interaktiv" φαίνεται να είναι σε θέση να αναπτύξει μια ορισμένη εμβέλεια.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ένωση κάνει έξυπνη χρήση των κοινωνικών δικτύων. 

Ενώ η ομάδα έχει μόνο 525 likes στο Facebook και η τελευταία καταχώρηση χρονολογείται από τον Οκτώβριο, υπάρχουν 16,300 συνδρομητές στο YouTube και 21,400 στο TikTok που ακολουθούν το κανάλι. Το Instagram φαίνεται να έχει κλείσει το επίσημο κανάλι, αλλά η ένωση προφανώς είχε ήδη προετοιμάσει έναν αντικαταστάτη.

Εκτός από τη διάδοση της ρητορικής μίσους κατά του Ισραήλ, η ομάδα ασχολείται κυρίως με καθημερινά ζητήματα και προβλήματα όπως η ισλαμοφοβία και οι διακρίσεις. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή εμβέλεια, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Πρέσβης Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: «Απίστευτο, απαράδεκτο και ακατανόητο»

Η απαγόρευση της πορείας ήταν εκτός συζήτησης το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Αμβούργου Falk Schnabel στο NDR

Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν συνδέεται με το περιεχόμενο, αλλά με την πρόγνωση του κινδύνου όσον αφορά τα ποινικά αδικήματα. 

Ωστόσο, η «Muslim Interaktiv» έχει τουλάχιστον προφορικά αναγνωρίσει την αξίωση για εγκυρότητα του Βασικού Νόμου σε ένα έγγραφο προγράμματος και δεν έχει ακόμη εμφανιστεί μέσω βίας.

Εν τω μεταξύ, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Γερμανία, Ahmed Alattar, επέκρινε έντονα τη συγκέντρωση. 

Στο 'X', έγραψε ότι ήταν «απίστευτο, απαράδεκτο και ακατανόητο» πώς οι άνθρωποι που είχαν βρει σπίτι στη Γερμανία στράφηκαν εναντίον της χώρας.

 

ΠΗΓΗ: Islamisten-Demo: Faeser will hart durchgreifen, Buschmann schlägt Auswanderung vor (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!