Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

ΣΑΛΟΣ μέ τήν "απάντηση" του Μ. Μαξίμου ( "άλλα λόγια νά αγαπιόμαστε"! ) γιατί η ΒΕΝΖΙΝΗ στήν Κύπρο είναι ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ από εδώ! [ Πέταξε τήν μπάλλα στήν ....εξέδρα! ]



Με αμηχανία αντέδρασε ο Παύλος Μαρινάκης την Τρίτη στην ερώτηση για την σημαντική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στα καύσιμα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με ....γενικόλογες δικαιολογίες, στο γιατί οι τιμές της βενζίνης στην Κύπρο, είναι 50 λεπτά φθηνότερα ανά λίτρο!


Σύμφωνα με το 'documentonews.gr', η Κύπρος προμηθεύεται καύσιμα από την Ελλάδα και έχει επιπλέον κόστος μεταφοράς.

«Είναι δεδομένο ότι το ζήτημα του πληθωρισμού πρέπει να το βλέπουμε και συνολικά, αλλά προφανώς και κατά περίπτωση. 

Το γεγονός δηλαδή ότι η χώρα μας έχει τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, δεν σημαίνει ότι έχουμε λύσει κάποιο πρόβλημα, ούτε ότι δεν υπάρχουν πιο ακριβά προϊόντα, ή πιο προβληματικές επιμέρους κατηγορίες σε σχέση με άλλες χώρες. 

Στο ζήτημα της βενζίνης εμείς έχουμε κάνει διάφορες κινήσεις, όπως κατά καιρούς επιδοτήσεις, παρεμβάσεις, κάνουμε πολύ περισσότερους ελέγχους» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, χωρίς να απαντά επί της ουσίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε, επίσης, ότι «έχει διατυπωθεί πολλές φορές το ζήτημα της φορολογίας, ουδείς από αυτούς που το έχουν διατυπώσει, δεν έχουν εξηγήσει από πού θα βρεθούν τα λεφτά, ειδικά σε μία κυβέρνηση που έχει μία στρατηγική να μειώσει τους φόρους. 

Και όπως και να έχει, η βενζίνη αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα προφανώς είναι ακριβότερη από κάποιες άλλες χώρες, υπάρχει μία διακύμανση από περιοχή σε περιοχή. Αλλά παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών για την ακρίβεια, έχουμε πολύ φθηνότερο ρεύμα».

Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Υπάρχουν άλλα προϊόντα που έχουν αποπληθωρισμό και προφανώς εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε τα εισοδήματα των πολιτών, να κάνουμε παρεμβάσεις, όπου ξεφεύγουν οι τιμές, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στην βενζίνη, όταν ξεφεύγουν πολύ οι τιμές. 

Κάνουμε ελέγχους και το υπερπλεόνασμα από την απόδοση της ελληνικής οικονομίας και η καλή της πορεία να επιστρέφεται στους πολίτες».

https://www.olympia.gr/1592096/viral/salos-me-tin-apantisi-toy-maximoy-giati-i-venzini-stin-kypro-einai-pio-ftini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!