Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η αβάστακτη κοινοτοπία του Bad Oeynhausen: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη από ομάδα μεταναστών




Ο θάνατος του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη είναι σε όλες τις ειδήσεις. 

Ο νεαρός άνδρας ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μια ομάδα μεταναστών της ίδιας ηλικίας το Σαββατοκύριακο. 

Αλλά η κυβέρνηση σιωπά - για άλλη μία φορά.



Μονότονες φωνές παρουσιαστών ειδήσεων κάνουν ρεπορτάζ στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες για τον θάνατο του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη. 

Οι εικόνες των κεριών, οι πληγέντες κάτοικοι, η σύντομη δήλωση του εκπροσώπου της αστυνομίας. 

Όλα φαίνονται οικεία, οικεία με καταθλιπτικό τρόπο. 

Την Κυριακή το βράδυ, ο Φίλιππος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μια ύποπτη ομάδα μεταναστών. Η αστυνομία περιέγραψε τους δράστες ως «περίπου 10 άτομα, άνδρες, μουσουλμανικής προέλευσης, περίπου 19-20 ετών, μερικοί ντυμένοι με αθλητικές φόρμες Adidas».


Οι άνδρες είχαν επιτεθεί στον Φίλιππο και τον 19χρονη φίλο του γύρω στη 1:30 π.μ. στους κήπους σπα του Bad Oeynhausen. 


Επέστρεφαν μόλις από μια τελετή αποφοίτησης στο τοπικό Ratsgymnasium Minden όταν συνάντησαν την ομάδα ανδρών της ίδιας ηλικίας. 


Με γροθιές και κλωτσιές, η ομάδα των κακοποιών είχε χτυπήσει τους δύο νεαρούς άνδρες - και δεν σταμάτησε όταν ήταν ήδη στο έδαφος. 


Ο Φίλιππος τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που οι λειτουργίες του εγκεφάλου του απέτυχαν ανεπανόρθωτα. 


Το απόγευμα της Τρίτης, η αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατό του. Ο φίλος του επέζησε.


Ένα βίντεο από το ειδησεογραφικό κανάλι RTL West δείχνει τους γονείς του Φίλιππου. Η μητέρα μιλάει με πονεμένο πρόσωπο, με τη φωνή της να σπάει καθώς αναφέρει ότι όλες οι προσευχές και οι ελπίδες της ήταν μάταιες


Το ένα χέρι τρέμει νευρικά καθώς λέει αυτά τα λόγια, το άλλο κρατιέται από έναν νεαρό άνδρα για να την υποστηρίξει. Τότε μιλάει ο πατέρας του. «Ο γιος μου ήταν το καλύτερο αγόρι στον κόσμο», λέει, προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του, αλλά η φωνή του προδίδει τη θλίψη που τον κατακλύζει.


Είναι εικόνες που σε αγγίζουν. Αλλά μόνο αν το επιτρέψετε να σας αγγίξουν


Και αυτό το "αλλά" είναι σαν ένας ελέφαντας στο δωμάτιο αυτές τις ημέρες


Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται την αφόρητη πραγματικότητα ότι έχουν συνηθίσει σε αναφορές όπως αυτή. 


Πολλοί είναι θυμωμένοι, ίσως επηρεασμένοι – αλλά μετά έρχεται η ώρα του μεσημεριανού γεύματος.


Είναι επίσης αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να προσαρμόζουν τη ζωή τους σε αυτόν τον αυξανόμενο κίνδυνο στους δρόμους


Κάποιοι οπλίζονται με σπρέϋ πιπεριού και μαχαίρια, άλλοι έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 


Εφαρμογές διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν έναν συναγερμό έκτακτης ανάγκης με τους φίλους σας εάν αισθάνεστε ανασφαλείς στο δρόμο για το σπίτι σας τη νύχτα. 


Μερικοί άνθρωποι κλειδώνουν τις μπροστινές πόρτες τους έτσι ώστε κανείς να μην εισέρχεται στην είσοδο τη νύχτα, οι πόρτες των διαμερισμάτων ενισχύονται, οι ωτοασπίδες φοριούνται για ύπνο, έτσι ώστε να μην ακούγεται η βία έξω στο δρόμο.


Κι όμως: Όταν διαβάζετε ότι ο Φίλιππος μόλις μετακόμισε στο πρώτο του διαμέρισμα και ήταν αποφασισμένος να ξεκινήσει μια μαθητεία ως διευθυντής ξενοδοχείου. 




Όταν μαθαίνετε ότι συνέθετε τη δική του μουσική και κοιτάζετε τα φιλικά μάτια αυτού του νεαρού άνδρα στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. 


Τότε νοιώθετε ότι έχει πεθάνει εδώ ένα άτομο που θα μπορούσε να είναι O ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ, Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ


Και τότε ξεδιπλώνεται αυτή η τρομερή αδυναμία, η πικρή βεβαιότητα ότι η ομοσπονδιακή μας κυβέρνηση έχει επιτρέψει τέτοια βία από τους μετανάστες εδώ και χρόνια και δεν έχει κάνει ακόμη καμμία σοβαρή προσπάθεια να κάνει τίποτε γι' αυτό.


Και τότε πονάει ακόμη περισσότερο όταν συνειδητοποιείς ότι αυτός ο παράλογος θάνατος δεν συγκινεί κανέναν πολιτικό αυτής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ώστε να εκφράσει καν την συμπάθειά του. 


Και τότε υποψιάζεσαι ότι αν ο φίλος ή ο γιος κάποιου πέθαινε άσκοπα στα χέρια μεταναστών που αγαπούν τη βία, θα ήταν μόνο μία από τις πολλές αναφορές – χωρίς πολιτικές συνέπειες. 


Και εσύ θα έπαιρνες ο ίδιος τον ρόλο του πληγωμένου συγγενή, μιλώντας στην κάμερα με τρεμάμενη φωνή – ένα μιντιακό φαινόμενο, καταδικασμένο στην λήθη, μετά από λίγες ημέρες.


Για τους γονείς του Φίλιππου, αυτό το νοητικό παιχνίδι είναι μια σπαρακτική πραγματικότητα



Δεν θα δουν ποτέ ξανά το αγόρι τους ζωντανό, δεν θα μπορούν πλέον να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους



Δεν θα μπορέσουν να τον ακολουθήσουν στην πορεία του μεγαλώνοντας, ίσως να ξεκινούσε μία δική του οικογένεια. 







Όλα αυτά τους τα αφαίρεσε μια ομάδα νεαρών αράβων. 


ΑΠΛΑ επειδή μπορούσανΑΠΛΑ επειδή δεν φοβόντουσαν μια μόνιμα απαθή κυβέρνηση που είναι συνεχώς ανίκανη να προστατεύσει τον ίδιο της τον πληθυσμό. 


Ειδικά κάτι τέτοιες μέρες, αναρωτιέσαι αν θέλουν καν να το κάνουν.










Ανάρτηση

Συζήτηση

Es ist eine verzweifelte Aufforderung einer Mutter an die Mörder ihres Kindes. Auf einem Platz im Kurpark von Bad Oeynhausen wird Philippos brutal zusammengeschlagen. Von mehreren jungen Männern. Offenbar kannten sie ihr Opfer nicht.
0:05 / 0:27
67 χιλ.
Προβολές

 
 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Σύριος βιάζει κορίτσι σε πάρκο - Η εισαγγελία αποκρύπτει την υπόθεση
Ένας 28χρονος Σύριος βιάζει μια 16χρονη και προσπαθεί να το κάνει με μια άλλη γυναίκα - η εισαγγελία κρατά την υπόθεση μυστική προς το παρόν. Μόνο απαντώντας σε ερωτήσεις του τοπικού Τύπου παραδέχεται τα γεγονότα.


Ο αριστερός δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan απαγορεύει στα ταξί της πόλης να εμφανίζουν αγγλικές σημαίες κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου



ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ - «Αυξημένη ενσωμάτωση ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο (γερμανικό) δημόσιο»
Η προγραμματισμένη ποσόστωση μεταναστών της ΥΠΕΣ Faeser στη δημόσια διοίκηση



Αρχηγός αστυνομίας: «Η βία στο Βερολίνο είναι νέας ηλικίας, ανδρικού φύλου και έχει μη γερμανικό υπόβαθρο»
Το Βερολίνο έχει καταγράψει αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρια, ειδικά μεταξύ των νεώτερων και μη Γερμανών δραστών. Η αρχηγός της αστυνομίας Barbara Slowik ζητά αυστηρότερους νόμους για τα όπλα και τονίζει την ανησυχητική ηλικιακή και δομή προέλευσης των βίαιων παραβατών.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τρία χρόνια Würzburg – ενάντια στη λήθη
Ακριβώς πριν από τρία χρόνια, ένας ψυχικά ασθενής, πιθανώς ισλαμιστής Σομαλός προκάλεσε λουτρό αίματος στο κέντρο της πόλης Würzburg. Τα ονόματα των θυμάτων του δεν πρέπει να ξεχαστούν - όπως και το γεγονός ότι η πράξη ήταν δυνατή μόνο μέσω κραυγαλέας κρατικής αποτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!